Mangoldi-tuorehernekeitto

Ladataan...
Kasvihormoni

Mangoldi on yksi eniten käytetyistä hakusanoista, joilla blogiini päädytään. Ruudun toisella puolella lienee muitakin, jotka ovat innostuneet kasvattamaan maan maniointa kasvista mutta joille sen käyttö on vähän uutta? Mangoldille sopivat lähes kaikki pinaatti- ja punajuurireseptit, ja sitten on vielä sille erityisen hyvin sopivia ohjeita. 

Tämä mangoldin varsia hyödyntävä mintulla ja herneillä höystetty sosekeitto vei kerralla kieleni. Raaka-aineet ovat yksinkertaiset ja maku puhdas. Keitossa on kesäinen kepeys, joka viipyilee vielä pitkään suussa annoksen jo loputtua. Väri pysyi heleän vihreänä, kun käytin valkoisia mangoldin varsia, eri värisillä mangoldeilla kattaukseen saisi varamsti hyvin erilaisen tunnelman.

Mangoldi-tuorehernekeitto

  • 6 dl kanalientä
  • 1/2 kg mangoldin varsia (kahden käden sormien väliin mahtuva nippu)
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 200 g tuoreherneitä
  • 2 vartta mintun lehtiä
  • 100 g halloumia tai fetaa (tai muuta suolaista juustoa)
  • mustapippuria
  • suolaa

tarjoiluun 

  • raejuustoa
  • mintun lehtiä

Valmistus

  1. Kiehauta kanaliemi kattilassa. Pieni sillä aikaa mangoldin varret sentin, parin pituisiksi pätkiksi ja hienonna valkosipuli.
  2. Kypsennä mangoldia ja valkosipulia kanaliemessä miedolla lämmöllä lähes pehmeäksi asti, noin kymmenen minuuttia.
  3. Raasta juusto karkeasti. Lisää se ja herneet sekä mintun lehdet pehmenneiden mangoldien sekaan.
  4. Soseuta kasvikset sauvasekottimella. Maista keittoa ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  5. Tarjoile raejuuston kanssa, koristele halutessasi mintun lehdillä.

Share
Ladataan...

Kommentit

Tikko ihmeissään (Ei varmistettu)

Miltä kyseinen kasvi näyttää??

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Se on vähän kuin raparperi. On kasvanut meillä junioreiden kasvimaalla isona kuohuna, nyt sitä on jäljellä kasvimaalla ruohosipulin kupeessa. Vielä ehtii siis nähdä käymällä meillä! Ja täältä voi kurkata kans mallia. Tai googlesta :)

Kommentoi

Ladataan...