Parsakausi korkattu!

Kasvihormoni

Meillä on aloitettu parsakausi, vaikka kotimaisista parsoista ei ole vielä nuppuakaan näkyvissä. Kalenteri kuitenkin kertoo, että nyt on kevät ja parsakausi, joten herkut esiin! Tämä Valion keittiöstä inspiraation saanut parsarisotto on noussut kevään suosikikseni - olen ehtinyt maistella sitä jo kolmeen otteeseen. Kannattaa siis kokeilla!

Sitruunainen parsarisotto ja rosmariinibroileria

  • 400 g broilerin rintaleikkeitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 dl sitruunan mehua
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia
  • 2 tl ruususuolaa
  • mustapippuria

risotto

  • 400 g tuoretta parsaa
  • 5 salottisipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl risottoriisiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 maustemitallinen kurkumaa
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 8 dl kanalientä tai vettä ja ruususuolaa
  • 2 dl valkoviiniä tai omenamehua
  • 150 g hapankermaa (esim. ranskankermaa)
  • 2 tl sitruunan kuorta
  • 50 g Pecorino-juustoa

Valmistus

  1. Marinoi broilerin rintaleikkeet: sekoita kaikki mausteet keskenään ja hiero seos broileriin. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia.
  2. Kuori tällä välin parsat (hyvä englanninkielinen vihjevideo kuorimisen tarpeesta löytyy täältä) ja leikkaa ne 3-4 sentin paloiksi. Hienonna myös salottisipulit ja valkosipulit.
  3. Kuumenna laakea paistokasari. Valuta broilerin marinadi sen pohjalle ja anna rosmariinin kypsyä hetki öljyssä. Varo kuitenkin, että se ei pala.
  4. Lisää broilerileikkeet paistokasariin ja ruskista ne kummaltakin puolelta. Pienennä lämpö ja hauduta leikkeet 5-10 minuuttia juuri ja juuri kypsiksi.
  5. Nosta broilerileikkeet sivuun ja peitä foliolla.
  6. Lisää pannulle oliiviöljyä, mausteet sekä esikäsitellyt kasvikset. Kuullota keskilämmöllä viitisen minuuttia ja kaada folion alle talteen.
  7. Lisää pannulle oliiviöljyä ja kuullota risottoriisit siinä parin minuutin ajan.
  8. Kun riisit ovat läpikuultavia, lisää pannulle parin desin erissä kiehuvan kuumaa kanalientä (tai suolattua vettä). Kun neste on imeytynyt, lisää uutta nestettä, viini tai omenamehu viimeisenä. Sekoita riisiä kypsennyksen aikana saadaksesi tärkkelyksen irtoamaan riisistä. Anna riisien lopulta hautua kypsiksi niiden keitto-ohjeen ajan mukaisesti (yhteensä noin 15 minuuttia).
  9. Lisää kypsien riisien sekaan hapankerma, raastettu sitruunan kuori ja aiemmin kuullottamasi kasvikset. Sekoita tasaiseksi.
  10. Raasta valmiin risoton päälle Pecorino-juusto ja nostele siivutetut broilerileikkeet risoton reunalle.
  11. Tarjoile vihreän salaatin kera.

Share

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Kiitos huipusta parsareseptistä! Linkkasimme sen toimituksen palstalla julkaistussa jutussa.

Kommentoi