Puutarhani värit 1: Alkukesä on valkoinen

Kasvihormoni

Keskitalven kauden kunniaksi aloitan uuden kuvasarjajulkaisun, jossa kaihoan tulevaa kasvukautta. Julkaisen kerran viikossa kuvasarjan siitä, millaisissa väreissä puutarhani kukkii - tai on kukkimatta. Olen valikoinut kuvia epämääräisen määräisesti ja oikeastaan ainoa kuvia yhdistävä teema on jokaviikkoinen värivalinta.

Keskitalven kunniaksi aloitan postaukset valkoisella. Puhdasta kuin vastasatanut lumi mutta keskellä keväistä ja kesäistä vehreyttä.

Ylärivissä kasvit ovat kirsikka, sarjatähdikki ja narsissi. Alarivissä vasemmalla tuikkii grönlanninhanhikki, keskellä norjanangervo ja oikealla kavalkadi narsisseja ja tulppaaneja.

Ensi viikolla lisää!

Kommentit

maikku67
Vihreitä unelmia

Ah, olen epätoivoisena selaillut puutarhablogeja kukkakuvien kaipuussa (jopa omaani ;), joten tämä tulee juuri sopivasti. Pitimäni kommentoida pihan valmistumisjuttua aiemmin, että ainakaan minä en jää kaipaamaan niitä piharemonttipostauksia vaan nimenomaan kauniita kuvia 'valmiista' pihasta, vaikka eihän se ikinä valmiiksi tule. Ja vaikka kuvat yksityiskohdistakin ovat ihania, niin vähän laajemmista kuvakulmista on kuitenkin enemmän iloa, niitä lienee tulossa ensi kesänä enemmän? Ruoka- ja opastusjutut jäävät myös minulta vähemmälle huomiolle, mutta yleisesti ottaen lienevät suosittuja. Aina kun itse kirjoitan jostain muusta kuin puutarhasta, lukijoita on enemmän, mikä on vähän masentavaa... Mutta siis täällä odotellaan innolla ihania pihakuvia ja piha on siitä kiitollinen kuvattava, että se muuttuu joka päivä, joten uutta ei tarvitse jatkuvasti tehdä tai hankkia, niinkuin vaikka sisustusblogeissa.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kukapa ei sitä kesän vehreyttä kaipaisi talvella, joten ei taideta olla ainoa, jolle tästä postaussarjasta on terapeuttista hyötyä!

Eikö olekin pettymystä, että kun on puutarhablogi, niin suosituimmat jutut ovat muuta kuin puutarhaa? Tai no - ruokajuttuni nousevat noin pääasiassa puutarhasta (paitsi talvella, tiedäthän) mutta silti niillä on eniten lukijoita. Lukijakalastelun näkökulmasta olisi ollut kyllä parempi perustaa ruokablogi kuin puutarhablogi, mutta puutarhuroinnista kirjoittaminen on paljon mukavampaa kuin ruoasta (tai askartelusta) :) Että tiedoksi niille, jotka tulevat taas etsimään omenasoseen, mustikkamuffinin tai raparperipiirakan ohjetta - vaihtakaa multapussiin. On terapeuttisempaa.

Laajat kuvakulmat ovat minullakin niitä, mitä monesti haen blogeista, joten sen puolesta odotan innoissani ensi kesää. Ensimmäistä kertaa kokokuvia meiltä, vuhuu! Ehkä se oli kaikkein masentavinta edellisen pihan jälkeen, kun piti luopua siitä kokonaisnäkymästä ja katsella yhtä tai kahta kulmaa kerrallaan. Toisaalta - suosituimpia juttuja puutarhan puolelta ovat ensimmäisenä blogitalvenani tekemät suosikkikasvikuvaukseni. Sammalleimu kiinnostaa kansaa erityisesti, taitaa olla helpon ja yksinkertaisen kasvatettavan maineessa.

Otapa muuten sinäkin ensi vuonna laajakuvia pihastasi, se on niin kaunis! (Tai pyydä poikaasi ottamaan.) Ja pihasta on helpompi saada vaihtuvia kuvia kuin kodin sisustuksesta, meillä ainakin ainoa muuttuva tekijä on sotkun paikka.

Kiitollisen kuvattavan kevättä odotellessa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.