Puutarhani värit 6: Kevätkesään kuuluu ripaus vaaleanpunaista

Kasvihormoni

Ripaus vaaleanpunaista, ihanan hempeää ja pehmeää sekä sopivan herkkää. Meiltä ei löydy juurikaan herkintä vaaleanpunaista mutta sitten kun sitä on, nautin siitä suunnattomasti.

Omenapuun kukat ovat kevään pitkän odotuksen jälkeen täydellisiä. Meidän puussa on vielä niin ihania kukkia, että ensin ne ovat vaaleanpunaisia ja avautuessa niistä tulee valkoisia. Ihania! Ja olen upottanut maahan sipuleita, jotka kukkivat yhtä aikaa vaaleanpunaisena merenä - tulppaaneja, tietysti. Mahtavia!

Hetkeä myöhemmin meille avautuu vielä kurjenpolvia, jotka reunustavat hiekkaisen penkin reunaa. Ne saattavat olla espanjankurjenpolvia, varma en ole, sillä ostin ne ilman lajitietoa. Muuhunhan sitä ei tarvitse kuin nimellä kutsumiseen ja uusien samanmoisten taimien hankintaan, ne kukkivat kauniisti ilman nimeäkin.

Julkaisen kerran viikossa kuvasarjan siitä, millaisissa väreissä puutarhani kukkii - tai on kukkimatta. Olen valikoinut kuvia epämääräisen määräisesti ja oikeastaan ainoa kuvia yhdistävä teema on jokaviikkoinen värivalinta.

Aiemmat postaukset löytyvät täältä:

Kevään valkoinen

Harvinainen sininen

Haalea liila

Kellertävä kerma

Monikasvoinen vihreä

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.