Rännän alta pelastetut

Kasvihormoni

Jossain määrinhän tuo taivaalta leijaillut (vaakaviistosta piiskannut) räntäsade pääsi yllättämään. Näin siitä huolimatta, että erinäiset mediat informoivat asiasta hyvissä ajoin ja kirkuvin otsikoin. Silti en osannut ajatella, että pihalla olisi jotain, joka olisi kaivannut silmäyksen tai kaksi ennen sateen alkua ja sen lisäksi vielä minut viereensä kukkasaksieni kanssa.

Raaskin hakea kesäkukkia maljakkoon vasta, kun räntä peitti ne alleen. Onneksi meillä lämpötila ei ole laskenut kuin hipaisun verran alle jäätymispisteen, joten kesäkurpitsaa ja basilikaa lukuun ottamatta kasvit eivät ole olleet moksiskaan äkkiseltään ilmaantuneesta etutalvesta. Toiveikkaana jätin suosikkikukkani yhä edelleen kasvamaan kukkapenkkeihin, sillä odottelen leutoa lokakuuta ja mustaa marraskuuta. Poistetaan kesäkukat vasta, kun talvi pakottaa laittamaan kasvattelut tauolle.

Daaliat ovat mahtavia leikkokukkia. Kasvatin niitä ensimmäistä kertaa ja pihakukkina en ole niin kovin otettu niiden muodosta mutta kimpun säväyttäjinä ne ovat huikaisevia. Muutama vauvan pään kokoinen pallo kimpun perustaksi, sekaan naksaisuja tupakasta ja leijonankidasta sekä kaveriksi vielä peikonlehti ja muutama marja-aronian oksa - olen otettu. Koetin tehdä asetelmasta rennosti notkuvaa näytöstä, jota voi katsella puolelta jos toiseltakin.

Aion ottaa daalian juurakot talveksi viileään autotalliin ja laittaa ne taas ensi keväänä multaan, sen verran olen otettu tästä olohuoneen kaunistajasta. Odottelen nyt kuitenkin ensin rauhassa, josko keli vielä lämpenisi ja saisin muutaman pallon lisää koristamaan sisätiloja.

Kommentit

Anunpuutarha (Ei varmistettu) http://anunpuutarha.blogspot.fi

Ihana syyskimppu!
Meilläkin yksi aamu oli mittari nollassa, onneksi suurin osa kukista näyttää selvinneen hyvin, ainakin kauempaa katseltuna:) Vielä ei ole talven aika!

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Jep, onneksi kukat kestävät pienen kohmeen ihan hyvin. Meillä jopa osa kesäkurpitsan lehdistä jätti paleltumatta, vaikka jokaisen päällä oli klöntti räntää. Ihmeellistä!

Viherpiiperö

Onpa kaunis kimppu! Minä olen kanssa ihmeissäni miten kukat vielä kukkivat, vaikka on ollut pakkasta. Kärhöt ja punahatut eivät näytä lopettavan kukkimista :) Nautitaan vielä hetki pihan kukkaloistosta.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kiitos kehuista! Ai, sulla on vielä kärhöjäkin kukassa, ihanaa. Musta tuntuu, että syyskukkijoista saadaan nauttia vielä hyvä tovi. Pitäisi varmaan ostaa syklaameja, ne nauttivat tällaisista keleistä. Hmm, niin varmaan muuten pitäisikin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.