Talvinen kauraomenapaistos

Kasvihormoni

Pakkaspäivänä on ihana syödä lämmintä välipalaa. Kaupan tarjouksessa olleet omenat jalostuivat reilussa puolessa tunnissa herkulliseksi paistokseksi, joka lämmitti niin sormia kuin sisintäkin. Tämän voimin jaksaa peuhata ruokaan saakka!

 

Kaura-omenapaistos

  • noin 1 kg omenoita
  • 1/2 sitruunan mehu
  • (1/2 dl fariinisokeria)

Muruseos

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita

Valmistus

  1. Kuori ja lohko omenat ja poista niistä siemenkodat. (Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.)
  2. Voitele uunivuoka kevyesti ja lado omenalohkot vuokaan. Purista päälle sitruunan mehu ja ripottele sekaan fariinisokeri.
  3. Mittaa kulhoon muruseoksen ainekset ja sekoita ne keskenään. Levitä seos omenien päälle. 
  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla reilu puoli tuntia. 
  5. Tarjoa hieman jäähtynyt omenapaistos vaniljakastikkeen kanssa.

Share

Kommentoi