Maanantai Focaccia

Kasvukäyrillä

Viikonlopun herkuttelujen jälkeen innostuin eilen kotonakin kokkailemaan, tai siis leipomaan. Kuten jo aikaisemmin olen maininnut pannukakku reseptin yhteydessä, se jos jokin harvinaista herkkua! Ehkä äitiysvapaa alkaa tehdä tehtävänsä ja minustakin on kuoriutumassa kelpo kotiäiti, tai sitten ei.

Kana-balsamico focaccia ja salaatti

Lopputulos oli niin hyvä ja focaccia helppo, että ajattelin jakaa sen teidän kanssanne.

Kana-balsamico Focaccia (uunivuoallinen)

4dl vettä
2pss  kuivahiivaa
2tl suolaa
1tl sokeria
7,5dl puolikarkeita vehnäjauhoja
4rkl oliiviöljyä

Vuokaan:

4 rkl oliiviöljyä
2 tl sormisuolaa
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
noin 10–15 kivetötöntä kalamata-oliivia

Täytteeksi päälle: 

400g balsamicomarinoitua kananrintafilettä
rucolaa
parmesan lastuja
suola, mustapippuri, oliiviöljy

Näin se valmistui:

1. Lämmitä vesi (+42 astetta). Liota joukkoon hiiva, suola ja sokeri.

2. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja oliiviöljy. Alusta taikinaan loput vehnä-jauhot. Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella 10–15 minuuttia. Taikina saa jäädä melko löysäksi, ”käsiin tarttuvaksi”.

3. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.

4. Voitele 20 x 30 sentin kokoinen reunallinen uunivuoka oliiviöljyllä. Jätä puolet öljystä leivän voitelemiseen. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Sivele leipä lopulla oliiviöljyllä. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

5. Ripottele leivän pinnalle tuoreita timja-min ja rosmariinin lehtiä ja sormisuolaa. Painele oliiviviipaleet taikinaan.

6. Paista 225 -asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea.

Leivän päälle:

1. Pilko ja marinoi kanan rintafileet, itse käytin Balsamic Cream salaatinkastiketta ja toimi loistavasti, jääkaapissa annoin olla n. puoli tuntia tuorekelmun alla, ennen paistamista.

2. Paita fileet oliiviöljyssä, lisää suola ja pippuri maun mukaan.

3. Paloittele leipä sopiviksi palasiksi ja pinoa päälle rucola, kanafileet ja parmesan lastut.

4. Ripottele päälle suola, pippuri ja öliiviöljy.

5. Paista 5 minuuttia 225 -asteisessa uunissa keskitasolla (tai pariminuuttia mikrossa)

Valmis!

Tarjoile salaatin kanssa tai ihan vaan sellaisenaan!

Kamalan pitkä ohje, mutta oikeasti helppo ja hyvä! Meille tämä oli eilen päivällinen, niin rinnalle tehtiin perus vihreäsalaatti, mutta välipalaksi/iltapalaksi niin menee varmasti sellaisenaankin. Enkä muuten usko, että vieraatkaan pahastuu jos niille tarjoaa ;)

Sitten vielä tiedostus oliivikammoisille, joihin itsekin lukeudun. Tähän ne sopii, eikä oksennusrefleksistä ollut tietoakaan!

 

Share

Kommentoi