Ladataan...
Kattungar

Mua on vaivannut lapsesta saakka tietynlainen menettämisen pelko. Se on voimistunut sen jälkeen, kun tulin äidiksi. Välillä se on ollut niin voimakkaana tunteena, että se on jopa häirinnyt mun elämää. 

Välillä puolestaan taas menettämisen pelko vaihtuu ajatuksiin siitä, että kannattaako maailmaan synnyttää lapsia, koska ei kuitenkaan pysty suojelemaan lasta kaikelta pahalta. Ja pahuus tuntuu lisääntyvän. Mutta sitten taas mietin, kun saavuimme viime sunnuntaina Kreetalta, että ajatusmaailmani on melko suppea. En ole kovin paljoa matkustellut, mutta joka kerta se on avartanut silmiäni. Silloinkin, kun olen jossain turistikohteessa, missä kuulee suomen kieltä melkein yhtä paljon kuin paikallista kieltä. Jotenkin onnistuin jättämään menetyksen kammoni hetkeksi muualle. Se tulee varmasti vielä takaisin, mutta jos matkustaisin enemmän, ehkä pelkoni hälventyisivät. 

 

 

 

Minusta on myöskin ihanaa, että voin näyttää tytöllemme, että maailma ei lopu kodin ja tarhan välille, vaan se jatkuu ja jatkuu. Kaikki eivät ole samanlaisia, kaikki eivät puhu samaa kieltä. Jotkut eivät puhu ollenkaan. Kaikkialla ei juoda maitoa (tämä on tyttömme lempijuoma, heh). Ja haluan opettaa, että uutta ei tarvitse pelätä. Toivon, että joskus pääsemme vielä yhdessä maailmalle niin, että olemme aivan omillamme ilman esimerkiksi matkatoimistoa. Pienen lapsen kanssa tämä on kuitenkin vielä todella helpottava tekijä, että on matkatoimisto apunamme. 

 

 

 

Se, mitä matkustus kuitenkin tekee minulle, on joka kerta yhtä hämmentävää. Tulee jano siitä, että haluaa nähdä enemmän. Välillä harmittelen, että miksi olen matkustanut niin vähän, mutta toisaalta koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa asiaa. En ole koskaan koreillut omaisuudella tai hienolla asunnolla. Emme asu mitenkään koreasti tai isosti, mutta miksi tarvitsisi. Tuntuu, että pieni kotimme on juuri se, minkä takia voisi matkustaa vieläkin enemmän. Matkustus on asia, mihin olisin valmis laittamaan paljon rahaa. 

 

Minut on kasvatettu Suomessa paikalliseen tyyliin. Olen elänyt lapsuuteni lama-ajan keskellä, joka meillä näkyi todella vahvasti. Meidän perheessä ei koreiltu eikä me perheenä olla kovin paljoa matkusteltu. Toki Suomessa ollaan liikuttu ja mökkeilty Ahvenanmaalla budjetin salliessa, mutta kovin kauas ei olla pystytty lähtemään. Kaikesta tästä huolimatta, minut on kasvatettu niin, että maailma on avoin ja siihen kannattaa tutustua. Vaikka isäni on varmasti saanut erittäin tiukan kasvatuksen ja isänmaataan kunnioittavan, on hän aina ihaillut muita kulttuureja kunnioittavasti. Äitini puolestaan on maailman avarakatseisin ihminen, jonka tiedän. Hän on aina opettanut, että me kaikki ollaan samalla lähtöviivalla kansalaisuudesta huolimatta. Hän on myös opettanut minua olemaan pelkäämättä.

 

Se, miten tämä kaikki sitten liittyy pelkoihini. En oikeastaan tiedä. Tai tiedän sen, että olen huomannut näiden yhteyden. Mitä enemmän näen, sitä vähemmän pelkään. Mitä vähemmän näen sitä enemmän pelkään.

 

 

 

<3: Kattu

Share
Ladataan...

Ladataan...
Kattungar

Minun pikkublogini kommenttiboksi on tässä lyhyen blogi"urani" aikana ollut sellainen sekamelska, että välillä on meinannut hiukset lähteä päästä, kun on ärsyttänyt niin paljon. Olen huomannut, että melkein aina löytyy joku, joka haluaa tahallaan ymmärtää väärin tai haluaa muuten vain ärsyttää. 

En ole kuitenkaan tämän asian kanssa todellakaan yksin. Vaikka oma blogini ei täytä seuraavia kategorioita välttämättä, nämä seikat kuitenkin edesauttavat "väärinymmärtäjien" tulemista blogiisi. 

-mitä enemmän vähäpukeisia kuvia itsestäsi, sitä kiihkeämmin sinut lokeroidaan "provosoivaksi tyypiksi", vaikka tekstisi ei sitä olisi. Kuvitan tekstini huonolaatuisilla kuvilla, mutta auta armias, jos joukkoon eksyy kuva, jossa olen vaikka bikineissä. Yhtäkkiä teksti muuttuu huomionhakuiseksi.

-alkoholista kirjoittaminen Kirjoitin taannoin siitä kuinka Suomessa täytyy selitellä, jos ei juo. Yksi väärinymmärtäjä uskalsi kommentoida, mutta ihme ja kumma hän oli ainut. Siitä huomaa kuinka "huono" kirjoittaja on, kun teksti voidaan kääntää niin päälaelleen. 

-mitä tunnetumpi olet somessa, sen enemmän lokaa tulee En nosta kateuskorttia, koska jos sen tekisin, niin kommenttiboksi tulvisi ;) Mutta tunnettavuus lisää väärinymmärtäjien määrää huomattavasti

-äitiys Aihe, joka aiheuttaa katastrofin herkästi

 

En tarkoita, että kaikki ymmärtäisivät tekstit tahallaan väärin, koska kukaan ei pääse samalla tavalla kirjoittajan pään sisälle kuin kirjoittaja itse. Mutta joskus on sellaisia kommentteja, että vaikka oman tekstin lukisi sata kertaa läpi ei saa tekstistä väännettyä sellaista kuin joku lukijoista saa. Musta olisi oikeasti todella mielenkiintoista tietää, mistä tämänlainen kulttuuri sikiää. Luen paljon Fitfashionin blogeja ja tuntuu, että varsinkin siellä aika moni näkyvä bloggaaja saa kuraa niskaansa. Ja vaikka joku toinen bloggaaja kirjoittaisi täsmälleen samasta aiheesta, täsmälleen samalla pointilla, se kuitenkin ymmärretään ihan oikein. Joten välillä herää kysymys miksi jotakin henkilöä noustaan niin vahvasti vastaan? Yleensä bloggaajia saatetaan syyttää provosoinnista, tyhmyydestä, vastuuttomuudesta, väärän mielipiteen esittämisestä, huonosta tekstistä tai ylipäätään huonosta blogista, toistuvuudesta yms. Lista on loputon. Samaten saattaa valitettavasti jotkut bloggaajat valittaa kuinka jotkin postaukset ovat jo nähty tai luettu. Niin kauan kuin juuri kyseinen bloggaaja ei ole sitä tekstiä kirjoittanut tai aihetta käsitellyt, niin kauan sitä tekstiä "ei ole jo nähty". Samaten aina voi mennä ja tehdä itse paremmin. 

 

 

 

Mielipiteitä saa ja pitää olla, mutta niiden esittämiseen on oma aikansa ja paikkansa. Ja mielestäni välillä blogimaailmassa saatetaan enemmän ärsyyntyä henkilöstä oikeasti enemmän kuin itse tekstistä tai ainakin ymmärtää teksti vain omasta näkökulmastaan. Meitä on niin moneksi täällä maailmassa, että luetun ymmärtäminenkin heijastuu varmasti omista kokemuksista hyvinkin pitkälti. Siksi suosittelen postauksen luettuaan ehkä lukemaan sen uudestaan tai ainakin koittaa yrittää ymmärtää sen kirjoittajaa. Ehkä hän kokee ja näkee asiat eri tavalla niin kuin me ihmiset yleensä tehdään <3

 

Mitä mieltä te olette?

 

<3: Kattu

Share
Ladataan...

Ladataan...
Kattungar

Otsikon kaltaisen kommentin sain, kun olin Ruisrockissa kesällä. Vastasin kysymykseen, joka oli kas kummaa, miksi et juo? No vastasin sitten, että olen menossa bikini fitness-kisoihin syksyllä ja olen dieetillä. Sitten sain tuon otsikon lauseen vastaukseksi. 

Niin. No. Niin. Mitäs siihen sitten sanoisi. Tämä vastaus ei siis todellakaan yllättänyt minua yhtään mitenkään, mutta kysynpähän vaan, mikä oikeus kellään on sanoa noin toisen intohimosta? Olisin voinut vastata, että yhtä tyhmää on tuo sinun promillemääräsi tällä hetkellä, mutta en vastannut niin, koska itsekin olen niissä promillemäärissä välillä. Ja no, onhan se kännääminen aika tyhmää, mutta se ei tee ihmisestä automaattisesti tyhmää. 

 

Olen aina pärjännyt hyvin koulussa ja uskon, että jos olisin vähääkään enemmän kiinnostunut opiskelusta, voisi tällä hetkellä "tittelini" olla mitä vaan. Siinä on vain se ongelma, että yksinkertaisesti intohimoni ovat muualla kuin koulussa. En myöskään ole koskaan luokitellut ihmisiä koulutuksen perusteella tai harrastusten. En luokittele ihmisiä mihinkään muotteihin, mutta arvostan ihmisissä tiettyjä piirteitä. Fiksu ihminen ei ole se, ketä on lukenut lakia 7 vuotta. Fiksu ihminen ei ole se, ketä on viettänyt nuoruutensa lääkiksessä. Fiksu ihminen ei ole se kenellä on eniten rahaa ja mainetta.

 

 

Olen ennenkin kirjoittanut tästä aiheesta, mutta koska edelleen ihmiset tuomitsevat minut harrastukseni perusteella, aion kirjoittaa tästä jatkossakin. Olen pitänyt hiljaiseloa taas jälleen blogini suhteen. Välillä tulee niitä aikoja, kun tuntuu, että minulla ei ole tähän portaaliin mitään annettavaa. Tiedän, että täällä saa helposti kohua aikaan raflaavalla otsikolla. Samaten saa paljon lukijoita ottamalla kantaa johonkin kuumaan aiheeseen. Joskus tekisi mieli kirjoittaa, vaikka tästä omasta harrastuksestani. Hankalan siitä tekee se, että saan jo puolitutuilta ja osalta läheisiltä otsikon tyyppisiä kommentteja, niin kirjoittaminen tästä aiheesta, tuntuu välillä hankalalta. 

 

Ja jos jotain nyt kiinnostaa, että nousenko sitten fitnesslavoille ensi syksynä? Vastaus on ei, mutta teen sen kyllä ensi keväänä. Se miksi dieettini jäi kesken johtui seikoista, jotka vaativat oman postauksensa.

 

Fitness lajina on ulkonäkökeskeinen, dieetin aikana myös keholle erittäin raskas ja epäterveellinen. Lajina myös aika itsekäs, mutta samalla myös aivan tavallinen harratus, joka minulla pääosin kuitenkin keskittyy itsensä haastamiseen. Laji on kuitenkin terveellinen ja hyödyllinen lihaskunnolle ison osan ajasta. Se mikä tästä lajista tekee kantajastaan tyhmän on varmaan se, jos tälle lajille antaa terveytensä ja koko elämänsä. Ymmärrän silloin, että ulkopuolisen silmin voi näyttää siltä, että vain idiootti tekee itsestään sairaan ja väsyneen, mutta siinä kohtaa korostuukin nimenomaan omat aivot, valmentaja ja vaisto. Nämä kolme olivat osasyynä oman dieettini keskeytymiseen. Mikään ei varsinaisesti mennyt mönkään, mutta esimerkiksi valmennus on sellainen, että valmentajan ja valmennettavan olisi hyvä olla samalla aaltopituudella. Tai edes hiukan samanhenkisiä. Koen, että puhun "samaa kieltä" nykyisen valmentajani kanssa ja se on todella tärkeää.  Itselleni kisaaminen ei sopinut kalenteriin sittenkään nyt syksyllä ja tämä asia on hyvä tiedostaa. Lisäksi kaikille kisaaminen ei sovi ja kaikilla kroppa ei myöskään pelitä niin, että olisi mitään järkeä edes lähteä kisalavoille. Koen, että oma kehoni on soveltuva ja uskon, että tiedostan kyllä, jos niin ei olekaan. 

 

 

Kun tätä hommaa tekee järkevästi ja niin, että siitä nauttii, tämä ei ole tyhmien laji. Tyhmiä ihmisiä riittää maailmassa. Jos sellaisia sattuu näkemään, ovat yleensä käytöstavat, jotka paljastavat tyhmän ihmisen, ei se mitä hän harrastaa. Mua välillä ahdistaa, että en voi täällä esimerkiksi vapaasti puhua tavoitteistani, koska pelkään, että minua pidetään aivan idioottina. Toisaalta mun ei todellakaan pitäisi välittää kenenkään mielipiteistä, mutta kyllä jokainen ihminen varmasti kokee pientä alemmuuskompleksia, jos jotain haukutaan sellaisen asian kuin harrastuksen takia. Lisäksi huomaan, että lauseeni ovat taas erittäin hankalasti kirjoitettu ja pilkut väärissä paikoissa, joten pitäisi kirjoittaa useammin ;)

 

Mutta täällä ollaan hyvissä voimissa ja juuri Kreetan matkalta kotiutuneena. Matkustus. Se kyllä avaa silmät ja saa asioihin perspektiiviä. Sitä haluaisin enemmän harrastaa <3

 

<3: Kattu

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Pages