Ladataan...
Kattungar

Kisadieettiä on nyt takana n.12-13 viikkoa. Tässä kohtaa dieettiä haluaa niin sanotusti heitellä lisää kortteja pöytään ja pistää joka treenissä vähän ekstrabuustia kroppaan, jotta on varmasti sitten kevään Fitness Classicissa kunnossa. Olin kuullut monen kisaajan suusta LPG-nimisestä hoidosta, mutta en ollut oikeastaan sen tarkemmin syventynyt asiaan. Tiesin suurinpiirtein miksi hoito on olemassa, mutta halusin ehdottomasti kuulla siitä lisää. 

 

Otin yhteyttä Turun Eerikinkadulla sijaitsevaan Hoitola Womaniin ja kyselin LPG-hoidon vaikutuksista. Sain ripeän ja todella kattavan vastauksen ja päätin uskaltautua kokeilemaan hoitoa. Kaikki tai ei mitään eikös?

Mitä LPG-hoito sitten tarkoittaa?

Itse lähdin hoitoihin nimenomaan sen rasva-aineenvaihduntaa kiihdyttävien vaikutusten takia, koska tosiaan olen kisadieetillä ja tarkoitus on päästä mahdollisimman rasvattomaan kuntoon, joka lajini puitteissa on mahdollista. Se siis kiihdyttää rasva-aineenvaihduntaa, kehon lymfakiertoa ja poistaa appelsiini-ihoksikin kutsuttua selluliittia. Tämän lisäksi hoidolla on erittäin palauttava vaikutus esimerkiksi kovan treenin tueksi. Ja hoidon jälkeen pystyt varmasti treenaamaan kovempaa kuin aikaisemmin. Tämä on siis vain yksi osa-alue, jota hoidolla voidaan parantaa, koska kyse oli nyt oman tarpeen kartoittamisesta. 

Sen lisäksi LPG-hoitoa voidaan käyttää erilaisiin kehon vammoihin, ylimääräisen nesteen poistamiseen, kehon muokkaamiseen, palauttavaan hoitoon, palovammojen korjaamiseen, oikeastaan ihan mihin vain. Voisin suositella hoitoa myös mielen ja kropan virkistykseksi. Ja oman itsensä hemmotteluun. Koska oloni oli kuin uudestisyntynyt hoidon jälkeen. 

 

 

No miten omalla kohdallani sitten lähdettiin "ongelma-alueita" työstämään? Olin siis varannut 40 minuutin LPG-hoidon, jonka aluksi otimme kuvat niistä alueista, jotka koin itselleni haastavimmiksi rasvan polton kannalta. Naispuolisena henkilönä jalat ja pakarat tuppaavat keräämään itselläni eniten rasvaa ja siksi halusin keskittyä ensimmäisellä hoidolla niihin. Minusta otettiin kuvat alavartalosta ja keskustelimme omista tavoitteistani ennen hoidon aloittamista. Sen jälkeen hoidon tehnyt ihana Teija katsoi kuvani ja päädyimme samaan tulokseen. Eli sisäreisiin ja pakaroihin keskityttäisiin sinä hoitokertana ja mahdollisesti myös tulevissa hoidoissa. Kun olimme sopineet hoidon kulutusta, puin verkkomaisen kokopuvun päälleni. Sain hoitolasta onneksi alushousut, jotka menivät näppärästi puvun alle. Hoitoon mennessä ei siis tarvitse stressata, että millaiset alusvaatteet pitää olla. Kokopukuja on myös eri kokoisia, joten siitäkään ei tarvitse olla huolissaan, että mahtuuko niihin. Omat rintaliivini sain pitää päälläni. 

 

Sitten aloitettiin itse hoito. Turun Hoitola Womanissa on muuten markkinoiden uusin LPG-laite, joten voi olla varma, että tuloksia syntyy ja kaikki menee mutkattomasti. Hoito tuntui koko ajan todella mukavalta ja rentouttavalta ja se ei missään kohtaa sattunut, eikä sen pidäkään sattua. Olen paljon jaloillani töissä ja lisäksi teen paljon aerobista ja pyrin treenaamaan salilla jalkoja niin kovaa kuin pystyn, joten jalkoihin suunnattu hoito tuntui taivaalliselta. Olin todella rentoutunut ja aivan taivaissa koko hoidon ajan. En olisi uskonut kuinka ihmeellinen vaikutus tuollaisella hoidolla voi ollakaan. Tuntuu kuin jalkani olisivat "pienentyneet" jo siinä hoitopöydällä ja hoidon loputtua ajattelin, että jalkani ovat varmasti vaihtaneet osia jonkun muun ihmisen kanssa. Eli tosiaan hoito oli erittäin palauttava sen kaiken muun vaikutuksen lisäksi. 

 

 

 

Jotenkin tuli jopa hieman tyhmä olo, että miksi en ole aikaisemmin kokeillut LPG-hoitoa, koska olen jäänyt paljosta paitsi. Olisin voinut esimerkiksi perinteisen hieronnan sijaan kokeilla LPG:tä jo kehityskaudella, koska sillä on periaatteessa samoja vaikutuksia kuin hieronnalla, mutta oikeastaan se menee vielä pidemmälle kuin tavallinen hieronta. Ja kropan toiminnan parantavuuden lisäksi, sillä saa myös ulkonäöllisiä vaikutuksia. Olin niin haltioissani hoidosta, joten varasin heti ensi viikolle kaksi hoitokertaa ja en malta odottaa, että pääsen taas rentoutumaan. Lisäksi tiedän, että vaikutukset ulkoisesti ovat myös suuret. Mitä enemmän käyn, sen enemmän saan ulkonäöllisesti siitä myös irti. Kerron varmasti vaikutuksista myös lisää täällä blogissa. Vaikka ei välttämättä haluaisi omaa kehoaan muokata, suosittelen sitä myös kyllä oman kehon hyvinvointiin. On kaikin puolin hyödyllistä saada kehossa kuolleet solukot liikkeelle, ja varmasti hoidon jälkeen jaksaa taas paremmin arjessa. LPG-hoidossa ei ole käytetty kemiallisia aineita, eikä siinä koe inhottavia tuntemuksia tai käytetä mitään kylmiä ja kuumia aaltoja, joten hoito on myös täysin turvallinen. 

 
Jos haluat varata oman ajan, suosittelen enemmän kuin lämpimästi kokeilemaan Hoitola Womania! Vastaanotto oli superlämmin ja ihanan kiiretön ja henkilökohtainen <3 
 
http://www.hoitolawoman.fi/ajanvaraus
 
Onko teillä kokemuksia LPG-hoidosta? Tai jäikö jotain kysyttävää minulta :)
 
 

 

 
 
 
http://www.hoitolawoman.fi
 
Eerikinkatu 4, Turku
 
 
<3: Kattu
 
 

Ladataan...

Ladataan...
Kattungar

Tuli mieleen tämänlainen aihe, kun mulla ja miehelläni tulee kohta 7 vuotta täyteen yhteistä taivalta. Mitä nykyään odotetaan parisuhteelta? 

Tämän aiheen voisi nostaa ihan jokaiseen elämänalueeseen. Kotiin, kouluun, työpaikkaan, omaan vartaloon, autoon, vaatteisiin, lista on loputon. Näkyykö esimerkiksi somen luomat paineet myös vaikka parisuhteessa? Luoko ympäristö paineita tähänkin. Erotaanko, satutetaanko, luovutetaanko nykyään helpommin? Vai elettiinkö ennen onnettomana huonossa suhteessa väkisin? Hautaan saakka? 

 

Olen sitä mieltä, että kaikissa mainitsemissani asioissa on vähän ehkä perää. Seitsemän vuotta yhdessä. Toisaalta se on vähän, toisaalta se on paljon. Seitsemään vuoteen on mahtunut aivan kaikkea. Surua, iloa, huonoja hetkiä, hyviä hetkiä. Ollaan reissattu, ollaan oltu reissaamatta. Saatu maailmaan hienoin asia mitä voi kuvitella, oma lapsi. Koettu monta hautajaista, itketty yhdessä ja erikseen. Riidelty niin kovaa, että naapurit ovat varmaan lähteneet ulkoilemaan sen takia. Halattu niin lujaa, koska on pelännyt joskus menettävänsä toisen. Ja joskus oltu halaamatta, koska on niin paljon ärsyttänyt toisen naama. Olenko saanut ruusuja joka päivä? En todellakaan. Mutta viimeksi, kun sain ruusuja, ne tuntuivat aivan helkkarin hyvältä. Niin kuin meidän suhde edelleen. 

 

 

Välillä kuuntelen minua nuorempien juttuja siitä, mitä he odottavat esimerkiksi puolisoltaan. Olen välillä (salaa) mielessäni ajatellut, että ihanko oikeasti oletat toisesta kaikenlaista. Mitä itse olet valmis tekemään tai antamaan? Oletatko niitä ruusuja joka päivä? Mielestäni suhteessa olisi hyvä säilyä intohimo ja kiinnostus, mutta itse en jaksaisi olla joka päivä innostunut, vaikka kukkapuskista ja romanttisista illallisista. Tosin en ole kovin romattinen tyyppi muutenkaan, mutta en koskaan oleta, että suhde on jatkuvaa toisen miellyttämistä ja lahjontaa. En tarvitse sitä. Se, mitä tarvitsen on kuunteleminen, vaikka kun mun salitreenit ovat menneet päin persettä. Tai kun ulkona on tuo ihanat -20 astetta pakkasta niin saankin kyydin autolla, vaikka harrastuksiin tai töihin. Se ei todellakaan ole meinaa mieheni ongelma ettei minulla ole ajokorttia, mutta usein hän kuitenkin pyrkii rytmittämään elämäänsä myös minun menojen ja kyytien mukaan. Koska hän välittää ja rakastaa. 

 

Some on varmaan osasyyllinen myös paineisiin siitä, mitä parisuhde on. Tai pitäisi olla. Instagram täyttyy kuvista, joissa "beib" on juuri yllättänyt vaikka merkkilaukulla keskellä päivää. Sunnuntai aamuisin näkyy kuvia hitaista aamuista, joissa pussaillaan keittiön pöydällä tuoreet kahvit kupissa ja tuoreet mansikat pöydillä. Monenko elämä on tämänlaista? Ja vaikka se joskus olisikin, monenko elämä on tätä aina? Mä voin kertoa, että meidän suhteessa ei välttämättä kovin usein edes juoda samaan aikaan aamukahvia, koska yleensä meikäläinen herää aikaisemmin. Miksi? Koska mä tykkään nauttia kahvini rauhassa ilman muita ihmisiä. Ihan puhtaasti siksi. Ja mä en koe minkäänlaista painetta, kun näen instagramissa täydellisen parin kaulakkain kahvikupit kädessä. Tosin en ota paineita somesta muutenkaan. 

 

Pettäminen on tehty nykyään helpoksi, mutta kaipa se on sitä aina ollut, jos sellaista haluaa tehdä. Siinäkin tapauksessa mä jätän mieluummin ne ruusut väliin kuin painostan toista olemaan jotain mitä hän ei ole. Mä haluaisin jotenkin, että mieluummin tekojen sijaan arvotettaisiin ylemmäs se toinen ihminen. Se alkuperäinen syy miksi ylipäätään ihmiset kiinnostuvat toisistaan. Mä rakastuin mun miehessä huumorintajuun, joka on yhdistänyt meitä aina ja joka on vierittänyt meidät vaikeuksien yli. Koska ilman vaikeuksia ei mekään olla selvitty. Mä rakastuin myös hänen yksinkertaiseen tyylinsä todeta asiat asioksi. Jos hän jotain sanoo, hän myös tarkoittaa sitä. Tykkään myös siitä kuinka me ollaan me myös erikseen. Kuinka mä saan totetuttaa itseäni hamaan hautaan saakka ilman, että mun tarvitsisi pelätä sitä, että mut tuomittaisiin. Mä en todellakaan ole kukkakimppujen perään, mutta kyllä mäkin saan omat ruusut joka äitienpäivä, koska mä tiedän, että hän arvostaa mun äitinä olemista. 

 

Se mitä näet muiden suhteista ei ole puoliakaan siitä, mitä ne oikeasti sisältävät. Joskus jopa tuntuu, että ne kenellä on vähiten someen sanottavaa parisuhteensa puolesta, ovat niitä joilla on kotona eniten puhuttavaa toisillensa <3 Ja tämä ei ollut millään pahalla tarkoitettu <3

 

Ajatuksia? 

 

<3: Kattu

 

 

Ladataan...

Ladataan...
Kattungar

Sunnuntaina pärähti valmentajalta viikkoraporttiini vastaus, jossa kerrottiin, että nyt on aika tankata! Niin kuin kirjoitin postauksessa, että mitä juon treenin aikana, niin vähän samalla tavalla kuin hiilari toimii treenissä, niin se toimii myös dieetillä. Kun ollaan pitkään kisadieetillä, tai millä tahansa dieetillä, niin jossain kohtaa ajankohtaiseksi tulee hiilihydraattivarastojen täydennys. Toki dieettejä on niin monta kuin sen tekijääkin, mutta itselleni tämä kuulosti todella toimivalta ratkaisulta. 

 

Hiilareita ei siis tule vedettyä mitään järkyttävän isoja määriä, kun halutaan polttaa rasvaa, mutta jotta homma ja kroppa toimii niin niitä pitää kuitenkin olla. Kun varastot tyhjenevät on niitä siis hyvä täyttää aina tietyin väliajoin. Tämänlaisella tankkauksella on monta tarkoitusta. Auttaa buustamaan aineenvaihduntaa, koventaa treenejä, täyttää glykogeenivarastot ja voisin väittää, että tankkaus ei tee haittaa henkisenkään puoleen. Olin lievästi sanottuna innoissani, kun kuulin, että nyt on aika tankata ja ryntäsinkin kauppaan ostoksille. Koriin sujahti kaurapuuroa, banaaneja, minikorvapuusteja, karjalanpiirakoita, hilloa, irtokarkkeja ja kevytjäätelöä. 

 

 

Ostoslistastakin voi päätellä, että hirveästi mitään muuta kuin hiilihydraatteja ei vedellä tankkauspäivänä. Jonkun korvaan se saattaa kuulostaa tylsältä ruokavaliolta, mutta kun tarpeeksi kauan on ilman isoja hiilariannoksia, niin se kuulostaa jo taivaalliselta. Karjalanpiirakat ovat mun mielestä yksi parhaimpia keksintöjä ja otinkin niitä valinnaisen patongin sijaan. Samoin suurta herkkuani ovat irtokarkit, joten tuntui luonnolliselta palkita itseäni niillä. Koko päivän siis käytännössä söin ja lepäsin. Aamulla ennen tankkauksen alkamista kävin reippaalla lenkillä, jotta olisin mahdollisimman "tyhjässä" tilassa hiilihydraateille ja yhtä pakollista menoa lukuunottamatta söin ja lepäsin. Tankkauspäivä tosiaan ohjeiden mukaan kannattaa pitää mahdollisimman iisinä päivänä, jotta täytetyt varastot eivät mene "hukkaan" ja kuluta kaikkea tankkaamaansa heti pois. Joten treenit olivat siis pannassa. Kuitenkin treenille kannattaa rynnätä heti seuraavana päivänä ja nimenomaan koviin treeneihin kannattaa silloin panostaa ja käyttää hiilarien tuoma hyöty ja energia heti.

 

 

Täytyy myöntää, että vaikka hiilaritankkausta oli odotettu, oli se myös iltaa kohti aika "raskastakin". Nimittäin hiilarin määrä on sinä päivänä valtava ja näin dieetillä vatsa tuntuu täyttyvän yllättävän nopeasti. Mainitsemani irtokarkit ja korvapuustit oli meikäläiselle aika liikaa makeeta samana päivänä, varsinkin kun tuli vedeltyä myös jätskiä ja hilloa. Mutta tiedän, että tästä kaikesta on hyötyä ja varmasti tulen ikävöimään hiilaripäivää taas, kun palataan arkeen ja proteiinipitoisempaan ruokaan. Oli hauska nähdä hiilarit ja eiköhän tässä vielä nähdä taas ;) 

 

Mitä mieltä te olette, tuntuisiko teistä hullulta koostaa päivän ruokailut riisistä, puurosta ja jäätelöstä? Kyllähän se aika kornilta kuulostaa, jos ei mieti siinä sen syvempää tarkoitusta. 

 

<3: Kattu

Ladataan...

Pages