TÄLTÄ NAISET OIKEASTI NÄYTTÄVÄT SYNNYTYKSEN JÄLKEEN!

Kattungar

Kaikki ovat varmaan nähneet otsikoita, joissa kerrotaan miltä oikea nainen näyttää. Tämä ei ole pelkästään juuri synnyttäneiden naisten "tueksi", vaan myös ihan vaan ei-synnyttäneiden oikeiden naisten puolesta tehtyjä kampanjoita. Ymmärrän näiden tempausten viestin ja tuen. Muistaakseni Dove teki joskus ihanan mainoksen, jossa naiset "virheineen" kaikkineen esittelivät silkinpehmeää rasvaa ihollaan. Ja niinhän se on. Meitä on todellakin moneen lähtöön ja vartaloita myös, mutta kyllä mulla jotenkin tulee vähän "en kuulu joukkoon"-fiilis, kun näissä "oikea nainen-kampanjoissa" ei koskaan näy urheilullista naista. Vaikka tiedättekö mitä, se on ihan yhtä lailla mahdollista. Se on mahdollista myös ilman esimerkiksi äitiyden laiminlyömistä. Se on mahdollista myös ilman hullua kuntokuuria ja kitudieettiä. Ilman yhtään vaa´alla pomppimista, nainen voi olla yhtä timmissä kunnossa kuin joku muu, joka on ravannut urheilemassa, JOPA pari päivää synnytyksen jälkeen. Jopa tahtomattaankin. Vai saako sanoa, että joku ehkä tahtoo olla siinä kunnossa synnyttämisen jälkeen. Ei, sitä ei sentään saa sanoa. Ei todellakaan. Ainakin näin mielestäni maailmalle viestitään.

 

Itselläni synnytys oli erittäin nopeatempoinen ja niin oli siitä palautuminenkin. Muistan, kun kätilö naurahti, kun sain tyttöni syliin ensimmäisen rääkäisyn jälkeen, että oho mihin se vatsa hävisi?! Ja hän oli siis miespuolinen kätilö, että tuskin hän sitä sanoi millään sisterhood meiningillä (ja läpy päälle, fuck yeah). Itseäni ei toki voinut vähempää kiinnostaa vatsani siinä kohtaa, kun tuijotin maailman kauneinta näkyä kyyneleet silmissä, mutta kyllä tuo lause jäi mieleeni, koska se tuli niin spontaanisti kätilön suusta. Minä laskin silti itseni ihan oikeaksi naiseksi, vaikka raskausvatsani häipyi silmänräpäyksessä. 

 

    Kuva ei ole ihan heti synnytyksen jälkeen, mutta vastaa sitä mitä olin. Jostain syystä ei synnytyksen jälkeen tullut kuvattua itseään, vaan vauvaa <3

 

 

Ehkä viikon verran oli alavatsassa pientä turvotussa, mutta muuten olin todella pieni, ja varmaan olisi erottanut jonkinlaisen sikspäkin, jos olisin littanaksi painuneita vatsalihaksiani tosi kovaa jännittänyt. Tämä ei kuitenkaan tee minusta mielestäni mitenkään pinnallista äitiä. Olen aina urheillut paljon ja tein sitä myös raskaana niin kauan kuin se oli kivaa ja sallittua. Jouduin paria kuukautta ennen aikamoiseen liikkumiskieltoon, koska tyttömme alkoi näyttää sellaisia merkkejä, että täältä tullaan liian aikasin. Tämän myötä en siis ravannut salilla päivää, en edes kuukausia ennen synnytystä, joten luontainen palautuminen ei ollut mitenkään "tavoiteltua". En oikeastaan saanut tehdä edes kovin pitkiä lenkkejä.

 

Enkä tiedä miksi kaikki tämä tekisi minusta sitten epäaidon naisen tai epäaidon synnyttäjän. Enkä tiedä miksi "timmiyttä" ei saisi näyttää. Jos olen synnyttänyt ja "hyvässä kunnossa", en missään tapauksessa saisi seuraavana kesänä kulkea bikinit päällä jäätävän sikspäkin kanssa samalla, kun kantaisin pientä vauvaa hellehattu päässä. Ja jos näin tekisin, viestittäisin muulle maailmalle automaattisesti huonoa äitiä. Huonoa läsnäolijaa. Huonoa vaimoa ja huonoa ruuanlaittajaa. En ainakaan voisi kutsua itseäni aidoksi naiseksi. Koska aidon naisen tunnistaa siitä, että sillä on selluliittia, hiukan rasvaa alavatsassa ja helkkarin isot tissit! 

 

Vai mitä mieltä te olette?

 

 

<3: Kattu

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Toki jotkut palautuvat synnytyksestä nopeasti. Samoin siitä saa nauttia, jos vaikka urheilee paljon raskauden jälkeen ja on siksi timmi nuori äiti. Se on omasta hyvinvoinnista huolehtimista eikä huonoa äitiyttä. Ongelma on, että hoikka ja hyväkuntoinen, arveton jne. keho esitetään esimerkiksi mediassa ihanteena, joka pahimmillaan (piilo)viestii, ettet ole normaali, jos et näytä tältä. Suurin osa ihmisistä ei näytä siltä pian raskauden jälkeen, jos koskaan. Näitä kehoja ei näe oikein missään, eikä niissä Doven kampanjoissa ja vastaavissakaan kyllä näe kehoja, jotka poikkeaisivat Cosmopolitanin kannesta kovin radikaalisti. Painoa saattaa olla enemmän, mutta se on jakautunut kumman muhkurattomasti, iho hehkuu ja joka milli ihoa on sheivattu jne. Siinä olet oikeassa, että "aidot/oikeat naiset" on huono sana kuvaamaan näitä kampanjoita ja uutisia. Tiestysti myös hoikat ja urheilulliset ovat oikeita naisia!

En tarkoita, että epäterveellisiä elämäntapoja tai esimerkiksi sitkeästi pysyviä raskauskiloja pitäisi ihannoida, jos ne ovat uhka terveydelle. Kaikenlaisilla ihmisillä ja kehoilla tulee olla oikeus tulla nähdyiki. On kuitenkin paljon myös terveitä keskivertokehoja, jotka erotetaan kapeasta ihannekropan mallista ja tuomitaan epäterveiksi tai epänormaaleiksi. Me tiedämme jo, miltä timmi ja hoikka kroppa näyttää, ja sekin voi olla normaali keho. Sen sijaan emme tiedä, millaista kaikkea muuta normaalia on olemassa, paitsi ehkä jos käymme usein uimahallissa. Muualla suuri osa normaaleista kehoista on piilossa. Niin kauan kuin normaalien kehojen moninaisuus ei tule mediassa esiin, minusta on fiksumpaa käyttää tilaa altavastaajien asian ajamiseen kuin jo etuoikeutettujen esittämiseen. Ideaalitila olisi tietysti se, että erillisiä "aidot naiset" -juttuja ei tarvittaisi vaan kaikenlaiset kehot olisivat samalla viivalla.

kattungar
Kattungar

Hyviä pointteja paljon. Ja olen ehdottomasti kanssasi isosta osasta samaa mieltä. Halusin vaan tuoda esille oman näkemykseni asiasta ja itse tiedän paljon naisia, jotka palautuvat nopeasti myös sen takia, että ovat aina pitäneet itsestään huolta. Ei sen takia, että jotenkin hakisivat sitä varta vasten vasta raskauden jälkeen. Mun mielestä normaalia kehoa ei ole olemassakaan. Mun vartalo on mulle normaali. Mutta jokatapauksessa hyvä kommentti kiitos siitä <3

Sama vierailija (Ei varmistettu)

Sinun kehosi on varmasti normaali! Korostin vain, että normaalin skaala on laaja (=aika harva keho ei ole normaali, jos sitä sanaa nyt haluaa käyttää), mitä ei valitettavasti juurikaan mediassa ym. näe.

kattungar
Kattungar

Juu kyllä samaa mieltä :) en myös usko, että nopea palautuminen on kovin harvinaista, varsinkin jos kyseessä on ensimmäinen lapsi ja takana liikuntaa. Siksi ehkä halusi nostaa tämän aiheen esiin. Mutta jokainen meistä on hyvä just sellaisenaan ja oman vartalon palautuminen on viimeinen mitä kannattaa vauvan kanssa murehtia. Enemmän itse keskittyisin siihen henkiseen jaksamiseen <3

Laur (Ei varmistettu)

Tässäpä oli kaikki mitä mietin, ja erittäin fiksusti myös esitettynä. &lt;3

Haaveilija (Ei varmistettu)

On kyllä harmi, että Suomessa ollaan kateellisia ja pahoitetaan mieli kaikesta. Tuntuu siltä, että se oikein korostuu esimerkiksi äitien kesken, joiden nimenomaan pitäisi tarjota toisilleen vertaistukea! Meillä ei (vielä) ole lapsia, mutta onpa mahtavaa kuulla että joku voi palautua noinkin nopeasti! :) Onhan se varmaan harvinaisempaa, mutta monikaan ei kai kehtaa kertoa siitä juuri mainitsemistasi syistä.

kattungar
Kattungar

Juu se ehdottomasti harmittaa, että se nähdään enemmänkin lapsen laiminlyöntiä, että palautuu nopeasti, vaikka joillekin se on ihan mahdollista muunmuassa urheilutaustan ynnä muun vuoksi. Tykkään liikkua ja uskon, että liikkumisen myötä myös synnyttäminen meni hyvin ja raskaus ylipäätään :) näillä on merkitystä muutenkin kuin pelkän ulkonäön takia. Kiitos ihanasta kommentista! <3

evepaa

Timmiyttä ei pidä hävetä :)

Mutta jos kuvaat puhelimella, niin miten vaikeaa on ottaa kuva myös synnytyksen jälkeen? Laittaa aito kuva siitä, mitä on silloin eikä jokin kuva ja sanoa, että tämä vastaa sitä? Anteeksi, oma mielipiteeni vain :)

kattungar
Kattungar

No juu ihan totta! Mulla on ihan uus puhelin ja tämä oli "vanhin" mikä löyty koneelta. Mä en hirveästi ottanut kuvia siihen aikaan, joten sellasta kuvaa ei ole varmaan olemassakaan. Mutta synnytyksen jälkeen onko sillä väliä kuinka kauan kuvasta on? Eihän niissä "normaalienkaan" naisten kuvissa ole suoraan synnytyksestä kuvaa. Eikä mun ollut oikeastaan tarkoitus esitellä itseäni tai kerätä kehuja mun kropasta. Mulle kuvittaminen on vähän vaikeeta, auts. Mutta joo ihan pätevä pointti, kiitos :)

evepaa

Ethän sä tässä sanonutkaan kauanko synnytyksen jälkeen. Tai jos sanoit, sori etten huomannut. Ei tuo ainakaan suoraan synnäriltä ole. Jotenkin vaan odotin kuvaa, joka oli oikeasti sen jälkeen ja kertoen kauanko sen jälkeen. Ei ole väärin päästä äkkiä timmiin kuntoon, mutta olisi kiva tietää enemmän faktoja :3

evepaa

Ja vähän harhaanjohtavaa, jos postauksen nimi on "Tältä naiset oikeasti näyttävät synnytyksen jälkeen" ja julkaiset timmin kuvan ennen synnytystä. 

kattungar
Kattungar

No kuva ei ole ennen synnytystä mutta joo on harjaanjohtavaa. Otsikolla viittaan kaikkiin lehtiotsikkoihin, mutta pahoittelut jos aihe meni ohi :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tarkoituksesi on varmasti hyvä, mutta ulosantisi kehnoa, ainakin tämän aiheen osalta. Olen ensimmäisen kommentoijan kanssa samoilla linjoilla. Olen itse sporttinen ja sen näköinen, mutta kaipaan todella paljon lisää esim. mainoksia, joissa näkyisi edes vähän erilaisempia kroppia kuin aina vain se hoikka, treenattu ja pieni.

Myös itseäni jäi kuva ihmetyttämään. "Vastaa sitä mitä olin"?

kattungar
Kattungar

Ei olis varmaan pitänyt kirjoittaa mitään kuvan viereen niin olisi aihe ehkä tullut perille :) ne kuvat missä esitellään "oikea nainen" niin monesti niissäkin on, että esimerkiksi kolme kuukautta synnytyksestä ellei enemmän. Mä tykkään laittaa kuvan aina tekstin yhteyteen, mutta mulla harvoin on mitään kuvamateriaalia, o-ou. Mutta muuten juu ehdottomasti samaa mieltä. Mainoksiin ja muihin kaikenlaisia naisia ja miehiä! Harvemmin muuten miehistä mitään kampanjoita edes tehdään, vaikka heilläkin varmasti omat ulkonäköpaineet :) En siis todellakaan halua nähdä vain pieniä ja sporttisia ihmisiä, jos jäi sellainen olo.

Saranda
Tyhjä ajatus

Tosi hyvä teksti Kata! Tykkään sun tavasta kirjoittaa ja saada mut ajattelemaan, niin tapahtui nytkin. :*

kattungar
Kattungar

Kiitos ihana nainen <3

Taru Mari
Stuff About

Hyvä teksti, kirjoitin tästä vähän samasta aiheesta myös. ;) Mun mielestä on tyhmää että jos vähän ylipainoinen laittaa bikikuvan nettiin se on ihanaa, rohkeaa ja itsevarmaa, mutta jos joku timmi kuten sä laittaisit, niin moni ajattelisi että hän on itsestään epävarma tyrkky, kun pitää netissä herutella. Miksei kaikki vaan vois olla kivoja toisilleen eikä aina rutista jostain :|

kattungar
Kattungar

Joo kyllä juuri näin! Olisi ihanaa, kun jokainen saisi olla rauhassa ylpeä itsestään <3 kiitos kommentista! Ja kivaa tulevaa viikonloppua :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Upea kropppa ja upea nainen! Näkisin, että tässä "oikea nainen"-asiassa on kyse samasta kuin missä tahansa ilmiössä, jossa ajetaan monimuotoisuutta ja tasa-arvoa: Sun kaltaisilla ihmisillä on se kroppa, joka on vuosikymmenet ollut ihannoitu ja tavoiteltu ja aikanaan se ainut, joka on hyväksytty mainoskampanjoihin. Nyt kun tälle kropalle näytetään vaihtoehtoisia hyväksyttyjä malleja, on luonnollista, että sun kaltaiset loistavat poissaolollaan mainoksista. Vähän sama kuin jos olisi kamppis tasa-arvoisen työelämän puolesta: ei siinä voisi olla mainoskasvona uskottavasti valkoista keski-ikäistä hyvännäköistä heteromiestä kertomassa, että minäkin ansaitsen tulla hyväksytyksi ja nähdyksi. Tai jos olisi rasismin vastainen kampanja Suomessa, olisi erikoista, jos siinä näytettäisiin valkoisia blondeja kertomassa, että meilläkin on oikeus olla täällä. Yksinkertaisesti tasa-aivotyön pointti ei ole se, että nostetaan jalustalle ne, jotka ovat jo vahvassa asemassa. :D

Mut yllättää, että koet, ettet saisi esitellä timmiä vartaloasi. Tosi kurjaa, jos ympäristöstä tulee tuommoisia asenteita. :( Onneksi oot niiden yläpuolella, koska jokainen on oman raskautensa ja kehonsa paras asiantuntija!

kattungar
Kattungar

Hyviä vertauksia sait mut hymyilemään ja ihan totta kyllä :) kiitos ihanasta kommentista <3

Äidi (Ei varmistettu)

Yksi juttu, jonka ainakin itse olen huomannut synnytyksen jälkeen. Siinä, että kiloja jää edes pari kolme ylimääräistä on tavallaan tarkoitus, jos aikoo imettää. Minulla kilot hävisivät kokonaan synnytyksen jälken viikossa. Lopputulos oli se, että jäin miinukselle painossa, kun imetys vei kiloja vielä lisää. Tämä toistui kahdessa raskaudessa. Söin todella paljon, mutta se että tuottaa maitoa litran päivässä on aika kuluttavaa. Jouduin lopuksi turvautumaan lääkäriin, jotta sain painon ylös normaalilukemiin. Minun tapauksessani arvoisin, että 4-5 ylimääräistä kiloa olisi ollut hyvä, sillä sen verran imetys sakotti kroppaa. Ja liikkuminenkin on hankalampaa, kun energiataso on koko ajan alhaalla, Tilanne parani onneksi 6-8 kk:n jälkeen, mutta niinkin kauan siinä kesti. Eli minultakin olisi tullut aikalailla erilainen kuva albumiin Miltä naiset oikeasti näyttävät synnytyksen jälkeen.

Kuulin niitä kommentteja tyyliin:
-Voi kun olet laiha, miten oletkin päässyt noin eroon raskauskiloista! Tai:
-Yritäpäs syödä vähän, ei niitä kiloja tarvitse heti karistaa! :)

Joo-o, se on kiva kun ihmiset kommentoi tietämättä käytännössä mitään siitä mitä kukin ihminen on tehnyt tietoisesti ja mikä ei ole omaa valintaa. Luonnostaan laihat ihmiset osaavat ymmärtää miten vaikeaa on saada kiloja lisää fiksusti.

kattungar
Kattungar

Ihan totta ja koin samaista ongelmaa joten asioissa on yleensä aina kaksi puolta :) kiitos kommentista <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyviä pointteja. Kampanjointi "oikeiden naisten" puolesta on ehkä tarkoitettu naisten ulkonäköpaineita lievittäväksi, mutta samalla se ylläpitää ulkopäin saneltuja normeja siitä, miltä "oikea" nainen saa näyttää.

kattungar
Kattungar

Ihanaa ymmärsit tekstini <3

piirakka (Ei varmistettu)

Hei ihan oikeasti. "Tältä naiset oikeasti näyttävät"? En nyt suoraan sanottuna tajua mikä muu pointti tällä postauksella oli kuin tuoda esille timmiä kroppaasi ja poikkeuksellisen nopeaa palautumistasi. Ei siinä mitään, hyvä sulle, mutta olipahan huomionhakuista hommaa.

Mua ei kyllä itseäni timminä ihmisenä itketä lainkaan se, että mediatilaa annetaan nykyisin vähän muillekin kuin juuri mun näköisille ihmisille. Ei tarvi kovin paljon alkaa kaivella esim internettiä että tajuaa että kyllä se median antama mielikuva tukee kuitenkin edelleen kaikista vahviten juuri tällaista vartalotyyppiä. Se, että on paljon muitakin esillä ei ole timmeiltä pois ja aivan järkyttävän turhaa itkeä sen perään.

Fakta on kuitenkin se, että monet toivoisivat sinun palautumisominaisuuksia synnytyksen jälkeen, ja silloin omaan fiilikseen voi tuoda helpotusta kun tajuaa että nimenomaan OIKEASTI se ei mene noin niinkuin sulla, vaan olet poikkeus. On ihan ok tuoda esille et joskus käy näinkin, mutta aika erikoista väittää että tämä sinun tilanteesi olisi jotenkin normaalia? Siihenhän se otsikon oikeastikin viittaa.

Äidi (Ei varmistettu)

Millä perusteella määrittelet poikkeuksen? Onko tästä jokin tilasto? Jos PK-seudulla käy esim. lastenpuistoissa, vauvauinnissa tai tarhoissa, niin eivät hoikat äidit ole mitenkään poikkeus. En nyt tarkoita lihaksia tai sixpackkiä, vaan sitä, että nainen palautuu lähes samaan tilanteeseen kuin mitä oli ennen synnytystä. Lähes kaikki tuntemani naiset, jotka ovat lähtökohtaisesti olleet hyvässä kunnossa tai hoikkia, ovat palautuneet hyvin nopeasti. Itselläni meni jopa toiseen suuntaan, kuten aikaisemmin kirjoitin, ja se taitaa olla poikkeus, myönnän sen. Onko siis PK-seutu poikkeus, vai miten se normaalius määritellään? Enkä nyt puhu viikosta synnytyksen jälkeen, vaan sanotaan esim. 2-3 viikkoa tai kuukausi. Ja varmasti ne pileimmät farkut saattavat tehdä tiukkaa aluksi, mutta nyt puhun yleisesti siitä, että kroppa palautuu hämmätyttävän nopeasti. Luonto on tarkoittanut sen niin alunperin. Ja sama pätee ilmeisesti myös sektioihin osittain. Jos vertaa sitä miten ihminen palautuu jonkun leikkauksen jälkeen siihen miten nainen yleensä (!) palautuu vaikka sektion jälkeen,niin ero on kuulemma ihan huima, näin sanottiin Kätilöopistolla eräälle tutulle.

Ei tällä muuten olisi mitään väliä, mutta ei sellaisestakaan ole mitään hyötyä, että negatiivisia puolia tuodaan esille "normina". Ymmärtääkseni valta-osalla synnyttäjistä synnytys sujuu hyvin ja siitä palautuminen sujuu hyvin. samoin valta-osalle ei jää voimakkaita arpia. Eli se mielikuva, että kaikki saavat raskausarpia tai että kaikilla raskausmaha säilyy 3 kk synnytyksen jälkeen ei ole sekään "terve", sillä se aiheuttaa juuri sen, että synnytyksestä palautuvia naisia aletaan pitämään "poikkeuksina", tai hallintafriikkeinä tai sairaalloisesti urheilevina tai sellaisina joiden vartalokuva on häiriintynyt. Eikä se välttämättä ole niin.

Itselläni ei ole tästä tilastoja, mutta jos jollain on niin olisi kiva nähdä niitä.

kattungar
Kattungar

Kiitos Äidi kattavasta kommentista. Toit asian hyvin esille :) <3

kattungar
Kattungar

Äääk! En halunnut pahaa mieltä ja ehkä tästä ei pointti tullut selväksi. Koska kannatan näitä mainoksia missä ei näy vain timmit ihmiset. Mun otsikko on kyllä nyt kun ajattelee niin tökerön kuuloinen. En tarkoittanut, että tältä näyttää kaikki, vaan plagioin vaan lööppien otsikoita. Lainausmerkit olis voinut olla kova sana. Mutta näinhän se menee, että toisen pään sisälle ei pääse, niin kirjoittamisessa on juuri tämä riski. Kuvani aiheuttaa minussakin myötähäpeää, mutta postauksiin on hyvä laittaa joku kuva. Mä toivon, että jos juttelisimme tästä kasvotusten saisimme hyvä keskustelun. Mutta toivottavasti pystyn joskus kirjoituksellani muuttamaan mielipiteesi musta. Kivaa viikonloppua <3

kattungar
Kattungar

Ja kommentti oli Piirakalle menee vähän hassusto nää näköjään :)

Vierailija (Ei varmistettu)

No, mä sain lapset nuorena ja pidin huolta itsestäni, ja raskauskilot katosi kyllä nopeasti, pidin huolta, ettei painoni koskaan noussut yli 55 kilon. Kaikesta jumpasta, rasvaamisesta ja suupalojen vahtimisesta huolimatta mun vatsa sattui venymään arpiseksi ja löysäksi, eikä sitä näin vuosienkaan jälkeen korjaa kuin kirurgi - jos sekään.

Kerran käytin bikineitä julkisesti lapsen jlk (ikää oli siis tuolloin 20 v) ja sain sellaiset kommentit vatsastani, että yhä kolmikymppisenäkään en koskaan niitä käytä.

Olen hävennyt mammakehoani siitä lähtien, inhoan vatsaani ja nyt kun on kilojakin tullut lisää, en koskaan ikinä maailmassa esimerkiksi voi postata kuvia itsestäni missä vartalo näkyisi. En, vaikka oikeasti tiedän, etten ole edes mitenkään pahasti ylipainoinen - jos lainkaan.

Muuten äitiyden jälkeiseen kroppaan liittyvään ahdistukseen suhtaudutaan musta edelleen jotenkin kylmästi. Neuvolassa kun yritin selittää että en tunne kroppaa omakseni, itsetunto maassa enkä voi ees seksiä harrastaa, niin täti vaan nauroi että kun sulla on nyt lapsi niin pitää olla vain kiitollinen eikä edes miettiä moista. Hyvää varmaan tarkoitti, mutta mä en koe vieläkään "ylpeyttä" tai kiitollisuutta veltosta vatsanahasta tai "pehmeydestä".

Koen todella lohdullisena näin vuosien jälkeen sen, että mediassa nykyisin näkyy muunlaisia naiskuvia kuin sitä yhtä ja samaa. Ei se silti saa minua pitämään pysyvää vatsaröllöä kauniina mitenkään, mutta ainakin muistuttaa siitä, etten ole ainoa. Ehkäpä jos olisin saanut omaksuttua body positive -ajattelua silloin 20 v nuorena äitinä tämä tunne ei olisi juurtunut näin syvälle. Edelleenkin musta kaivattaisiin laajempaa kirjoa eri-ikäisiä ja kokoisia kehoja esille, eikä vaan ääripäitä.

"Oikea nainen" termi ärsyttää itseänikin silti, koska siinä vain ikään kuin korostuu että on ne ideaalit vartalot ja sit on se ikävä realismi, "normaalit, oikeat " vartalot. Kaikkihan haluaa kuulua siihen ideaaliporukkaan, tietty, koska kuten itsekin sanoit, sekin on todellista.

Tulipa vuodatus, selkeästi tämä aihe menee ihon alle. Sulla on upea kroppa ja syytäkin olla siitä onnellinen ja ylpeä! Nauti bikineistä munkin edestä.

kattungar
Kattungar

Ymmärrän hyvin ja ehkä mulla tuli nyt vähän pahan mieli sun puolesta. Aina palautuminen hoikasta hoikaksi ei käy tosiaan ykskaks ihan sama mitä tekisi enkä tosiaan tiedä miten toisen lapsen kanssa kävisi itselläni mutta toivon, että näät itsesi kauniina koska ei meitä määritellä vartalon mukaan. Olet varmasti upea äiti ja nainen  <3 kiitos avautumisesta <3 ehkä juuri siksi näitä mainoksia tarvitaan enemmän ja enemmän ja postaukseni ei ollut niitä vastaan. Kamalaa, jos vartaloasi on kommentoitu, järkyttävää oikeasti :(

Ramones (Ei varmistettu)

Olen itsekin hoikka nainen ja koen olevani myös oikea nainen. En silti koe että mainokset, joissa on plus-kokoisia naisia, olisi minulta pois. Hyvä että kaikenlaisia mainoksia on.

Hämmentävää on se, miksi olet noin provosoitunut aiheesta. Kyllä hoikkia naisia mainoksissa riittää ja kyllä sinäkin saat edelleen huomiosi timmin kroppasi ansiosta. Tuli mieleen että ehkä tämä kirjoitus onkin provo.

kattungar
Kattungar

Mä menin vähän sanattomaksi mutta ei ollut tarkoitus mitenkään provosoida tai aiheuttaa mielipahaa. Eikä mainokset ole minulta pois, mutta monesti ne tuodaan niin esille että mielipahaa aiheuttavat on ne, jotka palautuu nopeasti. Mutta kiitos kommentista kuitenkin :)

Nina Enroth

Täällähän on vilkasta keskustelua. Mäkin innostuin niin, että oikein kirjoitin oman postauksen aiheesta

Siis mahtis homma, että palauduit noin nopeasti. Helpottaa kovasti jaksamista, kun on fyysisesti hyvässä kunnossa.

kattungar
Kattungar

Juu oikein yllätyin itsekin! Kävin heti lukemassa kiitos tästä! Oot upee <3

kattungar
Kattungar

Joo mulla varmasti omaan palautumiseen vaikuttivat geenit, joustava iho yms. Monien asioiden summa ja koin myös olevani todella keppi, kun imetin. Siinä kilot karisi kyllä hyvin. Imetyksen aikanahan pitäisi syödä enemmän kuin raskaana mikä multa meni vähän neuvolahöpinöissä ohi. Kiva, kun pidit piristävänä vaikka nyt tuli aikamoinen ryöppy päälle. En yhtään ajatellut, että tämä koettaisiin näinkin negatiivisena :) kiva, kun jaksat usein kommentoida <3

Mamamenossa (Ei varmistettu) https://menoajamamailua.wordpress.com/

Mielestäni otsikon, aiheen ja käsittelytavan huomioiden olet saanut aika kilttiä palautetta... :)

Olen kuitenkin osittain kanssasi samaa mieltä: minultakin kilot ja maha lähtivät vauhdilla, ja ihmiset kokevat oikeudekseen huudella, että olen "puolittunut" ja "muista juoda, kasvosi näyttävät kuihtuneelta". On enemmän okei, jos raskauskiloja jää ja niitä esittelee ("ovat sen arvoisia") kuin jos niitä ei ole ja sitä timmiä kroppaansa esittelee. Samoin on enemmän okei sanoa, että elämä vauvan kanssa on raskasta ja on itse väsynyt kuin sanoa, että onpa helppoa. tämän sain tuta julkaistessani tekstin: https://menoajamamailua.wordpress.com/2017/03/04/miksi-aina-sanotaan-ett... - vaikka pointti ei ole lesoilla omalla onnella, sellaiseksi se tulkittiin.

Kaikki on normaalia, ja kummankin palautujan soisi antaa toisten olla: hormonit ja imetys vaikuttavat toisiin laihduttavasti, toisia lihottavat ja toisissa ei näy eroa. Ylipäätään oltaisiin ehkä onnellisempia, jos niistä raskauskiloista ei niin vouhkattaisi...

kattungar
Kattungar

En kokenut käsitteleväni asiaa mitenkään "ilkeästi", mutta kun itse kirjoittaa niin ei tosiaan tiedä muuta kuin omat ajatuksensa ;) Mun tekstin pointti oli, että annetaan ymmärtää, että nopeasti palautuvien esim vaikka julkkisäitien hehkutus on täysin absurdia, ja oikeasti nainen näyttää synnytyksen jälkeen siltä miltä iltalehtien otsikot kertovat vastahyökkäyksenä. Silti en missään nimessä tarkoita, että nopeasti pitäisi palautua tai se olisi joku tavoite. Ei helkkarissa! Mutta jos mennään sinun aiheeseen niin olet kyllä oikeassa, että varoitteluja satelee synnytyksestä, imetyksestä kaikesta. Itseäni ei juurikaan varoiteltu, mutta näin olen kyllä muilta kuullut. Miksi ei saisi nauttia ja olla onnellinen ja kertoa siitä muille! Tottakai saa! Ja tekstisi ei mielestäni ollut mitenkään hyökkäävä tai muita väheksyvä. Harmi, että halutaan kaikki aina kokea väärin tai jollei kirjoittaja kirjoita asiaa provosoivasti niin sitten se kaivetaan väkisin jostain. Ihanaa, kun nautitte elämästä! Niin se kuuluukin <3 ja kiitos kommentista!

Mamamenossa (Ei varmistettu) https://menoajamamailua.wordpress.com/

Ei teksti minustakaan mikään ilkeä ole. Viittasin siihen, että kun omastanikin (joka ei mitenkään väheksynyt toisin kokevia) vedettiin pultit, ja raskauskiloasia on myös niin tunteisiin menevä ja kateutta herättävä asia, että oman kokemuksen kertominen helposti luetaan leveilynä. Olisin siihen nähden odottanut rajumpaa kommenttitulvaa. :)

Hyvää jatkoa!

kattungar
Kattungar

Juu niinpä ihan totta! Samoin sinne :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuka antaa ymmärtää? En tajua tätä väitettä – kyllä median kuvastossa valtaosa naisista on niitä timmejä.

kattungar
Kattungar

No kyllä ne otsikot menee juuri niin kuin minunkin tekstin otsikko, joka on siis puhtaasti ironiaa, että tältä naiset oikeasti näyttävät=on yhtä kuin mahdottomuus nopea palautuminen. Jos taas on nopea palautuminen on otsikot, että miten tämä on mahdollista. Tai, että uskoisitko, että henkilö X on synnyttänyt kuukausi takaperin yms yms. Kyllä tämän tyyppinen uutisointi juuri antaa ymmärtää, että nopea palautuminen on henkilön itse suorittama uroteko, joka ei sovi äitiyden kanssa yhteen, vaikka kyse ei ole yhtään siitä :) mikä nyt osalta lukijoista meni tekstini pointti ihan ohi silmien :)

Jenniel (Ei varmistettu)

Media on omituista kyllä korostanut myös sitä, että on Ok kerätä 30kg raskauskiloja ja olla lihava synnytyksen jälkeen. Mutta mitä nyt omia kavereitani katson, suurimmalla osalla kuitenkin 2-4 lasta niin kukaan heistä ei ole lihava eikä lössähtänyt, pikemmin osa heistä jopa paremmassa kunnossa kuin ennen lapsia, toki imetys on voinut tehdä rinnoista roikkuvammat. Itsekin kolmen lapsen äitinä olen timmissä kunnossa, ja kehumatta itseäni, jos minut laitettais viivalle ei synnyttäneiden 25-vuotiaiden kavereitteni kanssa (olen 33v), mä olisin luultavasti se jonka kukaan ei uskoisi synnyttäneen. Eli kyllä- on paljon (väittäisin että nykyään koko ajan enemmän) naisia, jotka ovat kiinnostuneet omasta kunnostaa ja jaksamisestaan, myös siitä miltä näyttävät synnytyksen jälkeen ja valmiita tekemään myös töitä itsensä eteen. En ole koskaan kolmen lapsen jälkeen kuullut kommentteja palautumisestani, eikä kukaan ole koskaan pitänyt mua vähemmän äitinä tai naisena vaikka olen timmiäiti.

kattungar
Kattungar

Juu itsekin tunnen paljon äitejä, jotka tosiaan ovat mahtavassa kunnossa ellei jopa paremmassa kunnossa kuin ennen lapsia. Itseasiassa minä koen olevani paremmassa kunnossa kuin ennen lapsia :) siksi halusinkin nostaa aiheen esiin, koska annetaan ymmärtää, että naisen nyt vain kuuluu ottaa se +30kg ja on vain väärin, jos näin ei tapahdu. Mutta mahtava kommentti ja mahtava sinä, kiitos! <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuka antaa ymmärtää näin?

Elonn (Ei varmistettu)

En tiedä onko tämä oma mielipiteeni sanottu kommenteissa jo moneen kertaan, mutta täältä pesee joka tapauksessa vaikka nyt toistoa tulisikin.

Okei. Täytyy ensinnäkin myöntää, että jos puhe on "oikeista naisista" niin eihän ketään tiettyä ryhmää voi laittaa tuohon kategoriaan. Ei hoikkia, ei pullukoita, eikä mitään siltä väliltä. Kaikki maailman naiset koosta huolimatta ovat niitä oikeita naisia. En usko että tätäkään asiaa ketään kieltämään.
Tässä on kuitenkin kyse siitä, että lähestulkoon kaikki mainokset, kampanjat jne ovat näihin päiviin asti sisältäneet vain ja ainoastaan hyväkroppaisia hoikkia naisia. Pulleus ja lihavuus ovat asia mitä normaali kaunis nainen ei voi olla. (Mikäli mainosten sun muiden sisältöä on uskominen)

Myöskin kaikki elokuvien, ohjelmien, lehtien, somen jne raskaana olevat naiset on lähes poikkeuksetta kuvattu hoikkina, kuten myös synnytyksen jälkeen. Tässä tuskin voi ketään väittää, etteikö hoikat ja kiinteävartaloiset naiset olisi enimmistö mitä näissä näkyy?

Siksi varmasti kampanjoidaan "oikeiden" naisten ja heidän ulkonäön puolesta, jotta myös tätä normaalin naisen ulkomuotoa voitaisiin pitää normaalina. Tavallaan sitä hoikkaa ulkomuotoa tämänhetkinen yhteiskunta pitää jo valmiiksi normaalina, mitä ei erikseen näinollen tuoda esille ja "hehkuteta" samalla tavalla.

Ja nyt kun katsoin, siellä taisi ekana kommenttina ollakkin jo joku samalla kannalla, hieman paremmin asian esittäneenä :D

kattungar
Kattungar

Hyvin tämäkin oli esitetty :) ja kyllä näinhän se on :) hyvä ja kattava kommentti! :)

PööPöö (Ei varmistettu)

Eli uskot ihan tosissaan, että raskausarpia on vain naisilla jotka "eivät pidä itsestään huolta". Sillä ei ole mitään tekemistä raskausvatsan koon tai kudostyypin kanssa. Se johtuu naisen laiskuudesta, kun ei treenannut riittävästi, vaan päästi raskausvatsan ulos röllöttämään ja siten nahkaa venyttämään. Jos näkisit minut uikkareissa, niin saattaisit luulla että olen sinun kaltaisesi litteävatsainen "oikea nainen". Mutta ähäkutti, mulla onkin kamala arpinen venähtänyt nahka siellä uikkarin alla piilossa.

kattungar
Kattungar

Niinkö mä kirjotin?

What? Mä en erityisesti "pitänyt itsestäni huolta" ja ihan rehellisesti laiskottelin aina kun tilaisuus tuli. Nuorempaa imettäessäni meni litran paketti jäätelöä illassa ja ei mulla raskausarpia ole. Vatsanahka roikkuu jonkun verran, mutta mitä väliä? Kaikesta tästä huolimatta olen ihan oikea nainen, kuten muutkin samaa sukupuolta olevat.

Nim. se joka ei treenannut

Pages

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.