Ladataan...
Iho

Kuten Instagram -tililläni kerroin, timanttikuorinta on mielestäni yksi parhaista kosmetologisista hoidoista, joita tiedän. Eikä syyttä, koska se on erittäin tehokas hoitomuoto moniin erilaisiin ihon ongelmiin, esimerkiksi aknen hoitoon. Sarjahoitona tehty timanttikuorinta parantaa ihon kuntoa huomattavasti, mutta jo yksi hoitokerta saa näkyviä tuloksia aikaan. Kasvot kirkastuvat ja ihosta tulee pehmeämpi. Timanttikuorinta sopii kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille, joten ei tarvitse jännittää sopiiko hoito juuri sinulle. Vasta-aiheita hoidolle on vähän ja niitä ovat mm. märkivä akne, roacuttan-kuuri, voimakas couperosa taipumus, haavat, tulehdukset ja tarttuvat ihotaudit. Suosittelen kuitenkin aina antamaan hoidon tekevän sairaanhoitajan/kosmetologin arvioida iho, sillä monesti ongelmatilanteissakin hoitoa voidaan soveltaa.

 

Mitä timanttikuorinnassa tehdään?

Timanttikuorinnassa kuoritaan ihon ulointa kerrosta mekaanisesti pienen hoitopään avulla. Hoitolaitteen päässä on pieniä timantteja, jotka kuorivat ihoa hellävaraisesti. Lisäksi laitteessa on imu, joka imee kevyesti kuollutta ihosolukkoa pois ihon pinnalta. Ennen timanttikuorintaa ihoon tehdään alkupuhdistus ja meikit pestään kasvojen alueelta huolellisesti pois. Silmämeikkiä ei tarvitse välttämättä poistaa. Timanttikuorinnan päätteeksi kasvoille levitetään yksilöllisesti valitut hoitovoiteet. Hoito on täysin kivuton! 

 

 

 

 

 

Syitä rakastaa timanttikuorintaa:

1. Poistaa iholta epäpuhtauksia tehokkaasti

2. Herättää ihon aineenvaihduntaa

3. Uudistaa ihoa

4. Tehostaa hoitoaineiden imeytymistä

5. Vähentää pigmentaatiota

6. Pehmentää arpia

7. Tasoittaa ihoa

8. Kirkastaa ihoa

9. Kiinteyttää ihoa

10. Stimuloi paikallista verenkiertoa --> ihon väri paranee

 

Yllä oleva kuva lainattu täältä

 

Kuinka usein hoitoon?

Kuten alussa jo mainitsin, timanttikuorintaa suositellaan yleensä sarjahoitona, mutta jo yksi hoitokerta saa tuloksia aikaan. Sarjahoitona timanttikuorintaa suositellaan aluksi 3-6 kertaa viikon välein ja sen jälkeen hoidon tehnyt sairaanhoitaja/kosmetologi arvioi kuinka usein iho jatkossa tarvitsee timanttikuorintaa. 

 

Hoidon jälkeen

Hoidon jälkeen voi elää täysin normaalisti, mutta koska iho on puhdistettu perusteellisesti ja sitä on käsitelty mekaanisesti, suositellaan runsaan hikoilun välttämistä tehdyn hoidon voimakkuudesta riippuen vähintään vuorokauden ajan. Auringolta tulee suojatua hoidon jälkeen huolellisesti ja kasvoille suositellaan levitettäväksi 30-50 suojakerroin. Kovilla pakkasilla ihoa tulee suojata pakkaselta.

Timanttikuorinta voi aiheuttaa iholle aluksi hilseilyä, joka on normaalia hoidon jälkeen. Hilseilevää ja kuoriutuvaa ihoa ei saa nyppiä tai repiä irti. Myös kuivuutta voi iholle ilmaantua tavallista enemmän, joten hyvä kosteutus ja hyvien hoitotuotteiden käyttö hoidon jälkeen on suotavaa. Ihon kuorintaa ja A-vitamiinivoiteita tulee välttää n. viikon ajan. Hoidon toteuttanut sairaanhoitaja/kosmetologi tietenkin antaa tarkemmat ja yksilölliset jälkihoito-ohjeet vastaanotolla. 

 

 

Lopuksi hienoja uutisia! Perjantaina 25.8 saat Skinmedillä Urho Kekkosen Katu 8C, timanttikuorinnat ja ZO kuorinnat -20% alennuksella. Tekijänä minä :) Koska aikoja on rajoitetusti, varaathan aikasi mahdollisimman pian soittamalla numeroon p. 0456677407 tai klikkaamalla nettisivulle ja sieltä nettiajanvaraukseen.

Skinmedillä on käytössä Pristine timanttimikrohiontalaite, joka edustaa timanttihiontamenetelmien kirkkainta kärkeä. 

Share

Ladataan...

Olen pitkään laiminlyönyt ihoni kuorintaa. En todella ymmärrä miksi! Ihon kuorinta on ehkä ihonhoito-rutiineista nopein toimenpide, jonka voi hoitaa suihkunkäynnin yhteydessä.

 

 

10 SYYTÄ KUORIA IHOA

1. Iho puhdistuu perusteellisesti

Kuorinta poistaa iholta kuollutta ihosolukkoa ja hilsettä. Kuorittu ja hyvin puhdistettu iho ei tukkeudu niin helposti eli mustapäitä ja finnejä ei muodostu niin herkästi.

2. Ihosta tulee heleämpi ja kirkkaampi 

Iho kirkastuu, kun kuollut ihosolukko poistuu iholta. Kuorittu iho myös siksi hengittää paremmin.

3. Ihon pinta pehmenee

Ihon pinta pehmenee kun kuollut ihosolukko kuoritaan pois ihon pinnalta. Ihon kuorinta vois myös vähentää ryppyisyyttä.

4. Ihon pintaverenkierto ja väri paranevat

5. Ihonhoidossa käytettävät aineet imeytyvät paremmin kuorinnan jälkeen

Tukkoinen ja likainen iho ei ota hoitavia aineita yhtä hyvin vastaan kuin hyvin puhdistettu ja kuorittu.

6. Meikki levittyy kuorituille kasvoille tasaisemmin

Kuorittu iho on tasaisempi.

7. Hoitaa ihon pigmenttiläiskiä ja arpia

8. Kuorittu iho ruskettu tasaisemmin

9. Iho uusiutuu paremmin

10. Olosta tulee fressi

 

 

Sain kokeiluuni BodyBoomin kahvipohjaisia vartalokuorintatuotteita. Olen varma, että jos kokeilisit myös niin rakastuisit! Tuotteissa parasta on se, että ne sisältävät vain parhaita ja tarkasti valittuja luonnollisia raaka-aineita eikä tuotteita ole testattu eläimillä. Raaka-aineina toimivat Robus kahvi, himalajansuola, ruskea sokeri, macadamia-, argan- ja manteliöljy, suklaa ja E-vitamiini. Kokeilin ensimmäiseksi tuotesarjan mansikka vartalokuorintaa.

 

 

Koska raaka-aineet ovat puhtaita ja luonnollisia, ne sopivat kaikille ihotyypeille ja uskalsin kuoria tuotteella myös kasvoni. Tuotteen tuoksusta pidin erityisen paljon. Osa syy siihen on se, että rakastan kahvin tuoksua. Tuoksu jäi leijailemaan kylpyhuoneeseemme pidemmäksi aikaa suihkukäynnin jälkeen.

BodyBoomin vartalokuorinnat sisältävät kofeiinia, joka auttaa taistelemaan selluliittia ja venymisarpia vastaan. Ihosta todella tuli silkinpehmeä ja raikas jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen. 

Jos innostuit tuotteista niin käy kurkkaamassa BodyBoomin Instagram tilillä @bodyboom_finland . 

 

 

 

Vaikka BodyBoomin kuorintatuotteet sopivat kaikille ihotyypeille, oma ihotyyppi kannattaa huomioida kuorintaa tehdessä. Mitä herkempi iho on kyseessä, sitä hellemmin hierovat liikkeet kannattaa tehdä. Liian voimakas hankaaminen voi vaurioittaa ihoa. Muista myös milloin ihoa ei kannata kuoria. Älä kuori ihoasi jos se on tulehtunut tai palanut, siinä on haavaumia tai jos kuorinta aiheuttaa kipua tai kirvelyä.

Share

Ladataan...

Lupasin kirjoittaa biotiinista teille. Olen kärsinyt pitkään hauraista, lohkeilevista ja hiuskottuvista kynsinsä. Käteni altistuvat työssäni jatkuvasti voimakkaille desinfektioaineille, jotka heikentevät kynsien ja käsien kuntoa. Kynsien huonon kunnon takia päätin aloittaa biotiinin kokeilun. Olin kuullut biotiinista paljon positiivista liittyen juuri kynsien kasvuun ja vahvistumiseen. Myös naistenlehdet on pullollaan biotiini-juttuja, joissa hehkutetaan biotiinista ns. kauneusvitamiinina.

Biotiinin syönnin aloittamisesta on nyt kulunut jo ainakin kaksi kuukautta ja harmikseni en ole huomannut vielä muutoksia kynsissäni. Ne ovat edelleen samassa kunnossa, hauraat ja lohkeilevat. Työkaverini lohdutti minua kertomalla, että omat kynnet alkoivat kasvaa ja vahvistua vasta kun oli syönyt biotiinia lisäravinteena kahden vuoden ajan. Sinnikkäästi siis aion jatkaa syöntiä. Toki tiedän, että biotiini ei yksin auta sotimaan vahvoja desinfektioaineita vastaan, joten niiden käyttöä tulisi vähentää jos haluan kynteni kuntoon. Uskon, että tulen huomaamaan positiivisia vaikutuksia kyllä. Se missä olen huomannut biotiinin vaikutukset jo nyt, on hiusten kasvu. Hiukset kasvavat nopeaa tahtia ja joka kampaajakäynnillä kampaaja päivittelee, kuinka nopeasti hiukseni ovat taas kasvaneet. Lisäksi ripset kasvavat nopeasti.

 

 

Biotiinin plussat:

+ Vahvistaa hiuksia ja edistää niiden kasvua

+ Vahvistaa kynsiä

+ Ylläpitää ihon ja limakalvojen terveyttä

+ Alentaa kolesterolia --> vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin

+ Ennaltaehkäisee iho-ongelmia (mm.akne)

+ Ennaltaehkäisee ikääntymisen tuomia muutoksia

 

 

Käytössäni on tällä hetkellä Heleinin Biotin + valmiste.

Miksi valitsen Helein Biotin+ tuotteen? Valitsin juuri tämän tuotteen, koska se sisältää biotiinin lisäksi 15mg sinkkiä ja myös sinkillä on biotiinin kaltaisia vaikutuksia hiuksiin ja kynsiin. Lisäksi tabletti sisältää C-vitamiinia 80mg ja kysteiiniä 60mg. Biotiini ja sinkki yhdessä ovat loistava combo.  Sinkkiä söin myös aiemmin, mutta tässä tabletissa biotiini ja sinkki yhdistyvät, joten ei tarvitse ottaa montaa tablettia erikseen. Kirjoitin aiemmin jutun sinkin terveysvaikutuksista, sen voi käydä lukemassa täältä.

 

 

 

Biotiinilisän nauttiminen purkista tukee monipuolista ja terveellistä ruokavaliota. Ravinnosta biotiiniä saa muun muassa viljatuotteista, kananmunan keltuaisesta, maksatuotteista, soijajauhosta ja maidosta. Biotiinin saantisuositusta ei ole Suomessa kirjattu.

Onko teillä kokemusta biotiinista? Oletteko huomanneet positiivisia vaikutuksia?

 

Share

Pages