Kasvusta

Kaunis arki

Kanssatoverini.

Tammikuussa istutin hänet puoliksi täytettyyn vesilasiin hammastikkujen varaan. Siinä hän kellui kolme-neljä viikkoa, kasvattaen hiljalleen juurta kasvun edellytykseksi. Juuren kasvettua lasin pohjaan oli aika siirtyä hedelmällisemmälle maalle. Siirsinpä hänet ruukkuun, jättäen puolet siemenestä mullan yläpuolelle. Ahkerasti kastelin ja suojelin, että saa tarpeeksi valoa. Tovi siinä vierähti ennen kuin siemen alkoi avautua ja verso pilkahti esiin. Tainta kävimme ihastelemassa koko perheen voimin. 

Pian olikin näkyvissä kasvin hento varsi ja puhtaan vihreät pienet lehdenalut. Joka päivä hän oli hieman vahvempi ja ulottui korkeammalle, 10 cm, 20 cm ja 30 cm. Lehdet lisääntyivät yksi toisensa jälkeen ja nauttivat valosta silmin nähden. Nyt heitä on kertynyt yhteensä 7. 

Avocadopuun kasvua on ollut hämmästyttävän hieno seurata. Voisinpa jopa sanoa, että se on toiminut suunnannäyttäjänä omalle kasvulle. Elämän kauneus tulee näkyviin ymmärtämällä, miten yksinkertaisia tarvitsemamme asiat ovat. Oivaltaen, että kaikki on käsillä tässä ja nyt -ei menneessä eikä tulevassa. Elämä virtaa omalla painollaan, kun kasvua ohjaa vapaus. Elävänä esimerkkinä tämä kaunis Avocadoni.

Iloitaan elämän pienistä ja isoista ihmeistä!

Ihanaa viikonloppua <3

T: Anna

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.