Kaunista ja hyvää -täydellinen porkkanakakku kanelituorejuustokuorrutteella

Kaunis arki

Porkkanakakun rakastajana ja sen täydellisen koostumuksen metsästäjänä voin nyt sanoa löytäneeni täysosuman. Maistoin tätä ensi kertaa ystäväni kahvipöydässä ennen Joulua ja olin myyty. Ystäväni oli bongannut alkuperäisen reseptin täältä. Hyvin pian kokeilin hieman muunneltua reseptiä omassa keittiössäni ja anoppilassa vieraillessani myös muut saivat osakseen tätä ihanuutta. Huokailua kuulin lähes joka suusta, enkä nyt narraa... ;) Jos siis et ole saanut herkuista vielä kylliksesi ja kaipaat Loppiaiseksi jotakin makeaa, suosittelen kokeilemaan alla olevaa reseptiä. Täydellinen porkkanakakku kaneli-tuorejuustokuorrutteella -sil vous plait!

Täydellinen porkkanakakku kaneli-tuorejuustokuorrutteella

Kakkupohja:

3 dl vehnäjauhoa

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1 tl kanelia

1/4 tl muskottipähkinää

1/4 tl inkivääriä

1/8 tl jauhettua neilikkaa

1 tl kaardemummaa

1/4 tl suolaa

3 dl porkkanaraastetta

1 3/4  dl sokeria

2 kananmunaa

1 3/4 dl Flora Culinese kasviöljyvalmistetta

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g voita

6 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

1 tl kanelia

1 tl sitruunamehua

Lämmitä uuni 175 C. Voitele 20 cm:n irtopohjavuoka. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella (n. 45 s). Lisää Flora Culinese koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista (n.1 min). Lisää taikinaan  hieno porkkanaraaste ja siivilöi kuivat aineet sekaan. Sekoita taikina varovaisesti lastalla. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista uunin keskitasossa 30 min (tai kunnes kypsä). Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista. 

Kuorrutus: vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto tasaisesti sekaisin. Siivilöi tomusokeri joukkoon vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten. Lisää myös loput ainekset. Tarkista maku ja kuorruta kakku. Koristele esim. mantelirouheella! 

Nautinnollisia kahvihetkiä :) 

T: Anna
 

Share

Kommentoi