Ravintolavinkit Pärnuun

 

Lupasin toissa viikolla kertoa vielä meidän ravintolakokemuksista Pärnussa. Etukäteen vähän jännitti, miten paikat tulisivat olemaan auki joulupyhien aikaan, muta onneksemme yhtä lukuun ottamatta kaikki matkalle suunnittelemamme ravintolat olivat auki.

Ensimmäisenä iltana suuntasimme virolaista uutta keittiötä edustavaan Mahedikkiin. Tunnelma ravintolassa oli todella kotoisa, vähän kuin olisi istunut jonkun olohuoneessa. Ruutuikkunoissa oli jouluvalot, nurkassa sohva ja sen vieressä joulukuusi. Ruoka ei harmi kyllä ihan vetänyt vertoja tunnelmalle. Kaikki oli hyvää, mutta annokset eivät tarjonneet mitään suuria yllätyksiä. Söimme alkuun graavilohta ja perunaa, pääruoaksi kuhaa kermakastikkeessa sekä jänistä punaisten linssien ja porkkanoiden kanssa. Samantapaisia annoksia on tullut niin Suomessa kuin Tallinnassa useamminkin. Lisäksi kuha-annoksen maustevoihin oli eksynyt ihan liikaa suolaa, kun taas haudutettu jänis punaisten linssien ja porkkanoiden kanssa oli omaan makuuni turhan mietoa. Tomi kyllä tykkäsi molemmista, joten osa viasta oli ehkä vain maistajan suussa. Tunnelma oli kuitenkin niin mukava ja palvelu ystävällistä, että illallisesta jäi ruokakömmähdyksistä huolimatta tosi hyvä mieli.

 

 

Toisen illan ruokapaikka sen sijaan ylitti odotukset. Toisin kuin Mahedik, Kurgo Villa -hotellin Piparmünt-ravintola ei vakuuttanut ulkonäöllään: sisustuksessa oli sekä pitsiä että rusetteja, ja tummapuisen baaritiskin takana hurisivat juomakaapit. Ruoka oli kuitenkin kekseliästä, kunnianhimoista ja ennen kaikkea todella hyvää. Alkuun otimme puoliksi salaatin kesäsäilykkeillä ja jogurttivaahdolla. Todella raikasta, etenkin kurkkujen rapsahtava kirpeys ja jogurttivaahdon keveys ihastuttivat. Pääruokana söin gratinoitua avokadoa maapähkinäkastikkeella ja kaikenlaisilla juuressoseilla. Vaikka lautasella tapahtui ehkä vähän liikaakin, annoksen esillepano oli ihanan runsas pohjoismaiseen minimalismiin tottuneelle. Tomi söi kirkasta villisika-hernekeittoa, jonka lihaliemi oli kuulemma huippuhyvää. Loppuun otimme vielä laventelilla maustetun crème brûléen, joka taitaa olla yksi parhaista maistamistani. Palvelu toimi mukavasti ja iltaan kuului myös keittiön tervehdys. Juomapuolella ilahduttava yksityiskohta oli, että perinteisten alkoholittomien vaihtoehtojen rinnalla oli tarjolla myös Fentimansin limuja.


Lounaalla kävimme supersöpössä Supelsaksadissa, joka tosin on enemmän kuuluisa kakuistaan kuin ruoastaan. Vaikka vitriinien edessä mieli meinasi muuttua, jätimme jälkkärit väliin, sillä illallisvaraus oli vain muutaman tunnin päässä. Lounaskeitto ja salaatti olivat simppeleitä ja hyviä. Mahedikin tapaan Supelsaksadissa oli mukavan kotoisa, olohuonemainen tunnelma – ja täyttä joka kerta, kun kävelimme ohi. Piipahdimme myös teellä ja glögillä Mahedikia vastapäätä sijaitsevassa viinibaari Piccadillyssa. Olut-, viini- ja teevalikoima vaikuttivat kattavilta, minkä lisäksi tarjolla oli mm. keittolounasta, käsintehtyjä konvehteja ja gluteenittomia leivonnaisia.


Hinnoiltaan Pärnun ravintolat olivat suunnilleen samaa tasoa kuin Tallinnassa, fiilikseltään kotoisempia ja mutkattomampia. Muutama kiinnostava paikka jäi vielä odottamaan seuraavaa vierailua. Tosin Viron eläväisen ravintolakulttuurin tuntien seuraavalla visiitillä saattaa olla jo pari uuttakin kiinnostavaa paikkaa tarjolla.

Onko teillä jotain hyviä ravintolasuosituksia Pärnuun? Entä onko joku meidän testaamistamme paikoista tuttu?

PS. Vielä ehtii osallistua Tarte Tatin -keittokirja-arvontaan! On ollut muuten tosi kiva lukea teidän ranskalaisista suosikeistanne :)

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.