Ananasanaama!

Ladataan...
Kiitos hyvää

Perjantain kotinaamio syntyy hedelmien kuningattaren, upean entsyymirikkaan ananaksen ympärille. Ananaksen hedelmähappo kuorii ja uudistaa ihoa hellän tehokkaasti yhdessä mantelijauheen kanssa. Tällä naamiolla saat, jos et nyt ihan täydellistä baby facea, niin ainakin pyyhittyä yhden rankan viikon jäljet kasvoiltasi. 

Uudistava manteli-ananas-kasvonaamio

2 rkl mantelijauhetta

1 cm paksuinen siivu tuoretta ananasta

Soseuta ananas ja sekoita sekaan mantelijauhe. Pese kasvot ja huuhtele lämpimällä vedellä. Jotta saat ihohuokoset kunnolla auki, voit pitää lämpimässä vedessä kostutettua pyyhettä kasvoilla noin viiden minuutin ajan ennen naamiota. Levitä naamio kasvoillesi ja anna vaikuttaa 10 minuuttia. Taputtele kasvoille hieman lämmintä vettä ja pyörittele seosta kevyesti kasvoilla. Huuhtele ja lisää kosteusvoidetta. 

(Älä käytä naamiota, jos olet allerginen jollekin sen raaka-aineista. Jos epäilet naamion sopivuutta ihollesi, kokeile sitä ensin pienelle ihoalueelle.)

♥ Virpi

Share

Kommentit

veera (Ei varmistettu)

Hei,
kiva tämä ruokakosmetiikka juttusarja, ilahduttaa opiskelijan kukkaroakin!

Ananaksen kanssa kannattaa olla varovainen jos on herkkä hedelmien hapoille. Mulla ananaskuorinnan tuloksena olisi varmaan koko naaman kokoinen avohaava, vaikka en oikeasti ole millekään allerginen.

Osaatko sanoa Virpi, voiko itseään totuttaa tällaisiin ruoka-aineisiin samalla tavalla kuin allergioissa?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ohhoh, kuulostaapa tositosi hurjalta reaktiolta. En ole ennen kuullutkaan mistään vastaavasta. Oliko seassa muuta kuin ananasta? Jos iho on noin voimakkaasti reagoinut johonkin, niin silloin en kyllä lähtisi uudelleen testaamaan tai totuttamaan. Kokeilee suosiolla jotain muuta. Papaija on toinen entsyymirikas hedelmä, jota voi kokeilla vastaavaan tarkoitukseen. Mutta sinuna testaisin sitäkin ensin pienelle alueelle. Yleisesti näiden pitäisi kyllä olla hyvin turvallisia.

Anni (Ei varmistettu)

Moikka,

löytyykö sun viime vuoden blogeja vielä jostain?:) Muistan lukeneeni hyvän joulutoffee reseptin ja ajattelin tehdä niitä pikkujouluihin, mutten päässyt enää vimevuotisiin kirjoituksiin..

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moi Anni! Tulee hieman viiveellä tämä vastaus, toivottavasti vielä ehtii! Tarkoitit ilmeisesti tätä ohjetta: 

 

Pähkinätoffee

2 dl sokeritonta luomu mantelivoita tai maapähkinävoita
1,5 dl kotimaista luomu hunajaa
½ dl manteleita
½ dl saksanpähkinöitä
½ dl pekaanipähkinöitä
muutama rkl kookoshiutaleita

Murskaa pähkinät ja mantelit murskaksi, esimerkiksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Annostele hunaja paistinpannulle ja lämmitä sitä lieden keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes hunaja alkaa vaahdota. Jatka vaahtoutuvan hunajan hämmentämistä noin 8 minuuttia. Käännä liesi pienimmälle lämpötilalle ja lisää manteli- tai maapähkinävoi. Sekoita seosta kunnes se alkaa paksuuntua. Ota pannu pois liedeltä ja lisää murustetut pähkinät, mantelit ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kaada lämmin seos esimerkiksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Tasoita vedellä kostutetulla veitsellä tai kaapimella. Anna jäähtyä huoneen lämmössä noin tunti. Leikkaa levystä haluamiasi muotoisia toffeepaloja. Toffee säilyy jääkaapissa pari viikkoa. 

Anni (Ei varmistettu)

Kiitos, juuri tätä tarkoitin!:)

Kommentoi

Ladataan...