Avokado ja kuorimisen jalo taito

Ladataan...
Kiitos hyvää

Jos pitäisi valita yksi ruoka, mitä söisi pelkästään joka päivä, niin itselläni se saattaisi hyvinkin olla avokado. Ei sillä, että olisin äärimmäisen rakastunut avokadon makuun. Kyllä, onhan se erittäin hyvää, mutta tiedän paljon makoisampiakin ruokia. Kuten vaikka, hmm, suklaa?

Suklaata en kuitenkaan valitsisi. Siihen kyllästyisi. Siihen tulisi nopeasti ällötys. Suklaa on viettivetoinen ruoka. Avokado sen sijaan on järki- ja tunneruokaa. Siinä yhdistyvät hedelmän (mikä se luokitukseltaan virallisesti onkin) tietynlainen nautinnollisuus ja vihanneksen järkevyys, suussa sulava kermainen koostumus ja vihreä tervehenkisyys.

Ravintoarvoiltaan avokado on myös melkoisen rikas. Mahtavasti hyviä rasvoja, reippaasti kaliumia, B-, K- ja E-vitamiinia, foolihappoa, terveellisiä karotenoideja, hyviä kasvikuituja, sopivasti proteiinia, ihan vaan näin muutamia kivoja luonteenpiirteitä mainitakseni. Avokadon sanotaan alentavat myös kolesterolia, laskevan tulehduksia ja hellivän maksaa. 

Siispä, valintani on avokado. Ei sentään ainoaksi ravinnokseni, mutta päivittäiseksi kuitenkin. Puolikas tai kokonainen, salaatin tai smoothien seassa, levitteenä, leivonnassa rasvaa tai öljyä korvaamassa, tai ihan sellaisenaan. 

Avokado on muuten siitäkin kiva eväs, että sitä ei välttämättä tarvitse hankkia luomuna. Hedelmän paksut ja kovat kuoret suojaavat sisusta sen verran hyvin, että pintaan ruiskutetut kemikaalit eivät pääse tärvelemään hedelmälihaa. Että ihan näin säästövinkkinä tiedoksi. 

Kuvista näette kuinka kuorin avokadoni. Syy kuorintamenetelmään löytyy lukemastani tutkimuksesta, jonka mukaan avokado sisältää monimutkaisen paketin fytoravinteita, kuten karotenoideja, joita löytyy erittäin runasaasti juuri hedelmälihan ulommasta osasta aivan läheltä kuorta. Älä siis missaa tuota tummanvihreää osaa!

Jota saat hedelmälihan irtoamaan kuorestaan kokonaisena, tee näin:

-Halkaisen avokado pituussuunnassa.

-Poista kivi.

-Halkaise kummatkin puolikkaat myös poikkisuunnassa.

-Kuori hedelmäliha peukaloa ja etusormea apuna käyttäen, irrota kuoret kuten banaanista.

-Paloittele tai käytä miten mielit.  

Toki voit kuoria avokadosi kuinka haluat, paloitella kuoressaan, lusikoida suoraan, miten vain, pääasia, että kuorit ja nautit.  

Tällaista tänään. Voikaa ja syökää hyvin!

♥ Virpi

Share

Kommentit

Ninni (Ei varmistettu) http://niinasalonen.com/blog

Ei voi olla tykkäämättä jos joku saa aikaiseksi kokonaisen postauksen avokadosta, eli "avarista" kuten meillä lapset tätä herkkua kutsuvat.

Avokado oli muuten nuoremman, moniallergisen lapsen ensimmäinen kiinteä ruoka n. 6-7 kk iässä. Annoin isoja paloja pöydälle lapsen eteen ja söi siitä itse. Kovin paljon miinuskäyrillä kasvaneelle lapselle se teki kaikin puolin huippuhyvää ja on edelleenkin, jo nelivuotiaaksi ehtineen neidin ehdoton lempivälipala.

Hosuli (Ei varmistettu) http://hosuli.blogspot.com

Mää oon tähän asti käyttäny tätä tekniikkaa: http://chicling.blogspot.fi/2010/09/armas-avokado.html, mutta nytpä taidan kokeilla sun tyyliä!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Meillä kans 11 kk -ikäinen tyttö rrrakastaa avokadoa! Voisi varmaan elää pelkästään sillä, jos saisi itse päättää - ja banaanilla. :) Helppoa ruokaa myös vauvan itse oman sormin mutustella. 

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Juu, toi on varmaan aika yleinen tapa, ja kätevä! :) 

does cialis work men (Ei varmistettu) http://www.tianyaxiaozhan.com/home/link.php?url=http://goo.gl/lBomjV

We're a group of volunteers and opening a new scheme in our
community. Your web site offered us with valuable information to work on. You've
done a formidable job and our whole community will be grateful to
you.

siiri (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta postauksesta! En ollutkaan vielä oppinut sopivaa kuorimistapaa. Jaan tämän heti kaikille ystävilleni :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

No hei kiva! Kiitos itsellesi. Mukavia avokadon kuorintoja!

pauliina (Ei varmistettu)

Nyt kun saisi vielä opastuksen granaattiomenan kuorimisesta! Oma keittiö nimittäin ainakin näyttää kyseisen operaation jälkeen lähinnä teurastamolta ja olen kuullut huhuja, että kuorinta (vai miksi sitä nyt pitäisi kutsua) olisi mahdollista suorittaa myös hieman siivommin... :)

i l o n a (Ei varmistettu)

Pauliina: täällä ainakin yksi vinkki, jota pitäisi kyllä itsekin kokeilla:
http://www.lily.fi/juttu/m-en-keittio-granaattiomenan-avaaminen

Lotta (Ei varmistettu) http://www.lempiruoka.blogspot.fi

Testasin heti tänään guacamolea tehdessäni ja toimi kuin unelma, kun avokadot olivat tarpeeksi kypsiä. Kiitos!

Where can i buy cialis in canada (Ei varmistettu) http://canadianedrugstore.com/where-can-i-buy-cialis-in-canada/

Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this post and also the rest of the website is also really good.

Pia (Ei varmistettu)

Kiva postaus ja ihanat kuvat, kuten aina. Mutta yksi outo kysymys: miksihän vatsani menee sekaisin avokadosta? Ei mistään muusta kuin siitä. Paljoakaan ei tarvitse syödä kun jo alkaa valtaisat vatsanväänteet, kylmä hiki ja todella huono olo. Aluksi en voinut uskoa että johtuu nmenomaan avokadosta, mutta usean kerran kokeiltuani totesin, että näin asia vaan on. Joskus muutama vuosi sitten tätä ei ole tapahtunut, vaan popsin sitä tyytyväisenä. Mahtaako avokadossa olla jotakin ainesosaa, joka aiheuttaa kyseistä vaivaa? Senhän pitäisi helliä vatsaa...

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

No moikka, Kuulostaa vähän, että sinulla voisi olla yliherkkyys avokadolle. Se ei ole lainkaan tavatonta. Ainakin nuo oireet sopisivat kuvaan. Silloin ei auta kuin olla syömättä avokadoa. Avokadon sisältämä persiini tekee siitä myrkkyä eläimille ja aiheuttaa oireita allergisille. Toisilla myös avokadon rasvaisuus laittaa vatsan sekaisin. Erilaiset yliherkkyydet voivat tosiaan muuttua iän myötä, toisia ilmaantuu vanhemmiten ja toisia jää pois. Mutta mistään sen vakavammasta ei varmaan ole kyse, tosin jos huolestuttaa, niin kannattaa käydä tutkimuksissa. 

Martti (Ei varmistettu)

Joo sama minulla, avokadosta tulee valtaisat vatsan väänteet,,huh. Ihastuin sen makuun heti kun ekan kerran söin. Melko pian alkoi tulla oireita ja ne paheni joka kerran syömisen jälkeen, kunnes tajusin että avokadosta se johtuu.

Kommentoi

Ladataan...