Banana Rum Relax

Kiitos hyvää

Leivoin isänpäivän kunniaksi makeaa banaanirommileipää poikaystävälleni, perheemme puolivalmiille isälle. Leipäkin jäi hieman puolittaiseksi korkeutensa puolesta turhan laakean vuoan takia ja koska käytin leivonnassa ruokosokeria, joka ei vaahdotu yhtä kuohkeaksi kuin valkoinen sokeri. Makua leivän mataluus ei silti haitannut. Kehkeytin tämän ja brändyllä ja pähkinöillä maustettun juuston yhdistelmään jo pienen addiktion.

 

Kyseessä ei ole siis ole mikään terveysleipä, mutta gluteeniton se kyllä on ja ruokosokerin ansiosta kropan insuliinitasoille astetta ystävällisempi kuin valkaistulla sokerilla kyllästetty versio. Toinen reseptissä kokeilemisen arvoinen, verensokeria perus sokrua vähemmän heilautteleva makeuttaja on palmusokeri. Mitään varsinaisesti terveellisiä sokereita ei kuitenkaan ole olemassa, joten makeitten kanssa kannattaa ottaa maltillisesti, vaikka olisivatkin tummilla sokereilla höystettyjä. Mutta eipä me tänään nyt näistä stressailla vaan muistetaan että toisinaan täydellinen rentoutuminen tekee terveydelle parempaa kuin täydelliset ravintoarvot.

 

Raukean rentoa isänpäivää ja sulokasta sunnuntaita!

 

Rennon päivän banaanileipä

2 dl kookosjauhoja
1 dl spletti- tai tattarijauhoja
2 kananmunaa
2 dl raakaruokosokeria tai palmusokeria
1 tl aitovaniljajauhetta
1 tl kanelia
pikkuripaus jauhettua neilikkaa
pikkuripaus jauhettua inkivääriä
1,5 dl murskattuja pähkinöitä
1 dl oliiviöljyä
3 banaania
3 rkl rommia

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja lisää öljy. Sekoita kuvat aineet keskenään. Murskaa pähkinät, esimerkiksi saksan- ja pekaanipähkinät blenderissä ja kaada jauhojen sekaan. Muussaa banaanit ja lisää sekaan rommi. Kaada jauhot ja banaaniseos munasokerivaahtoon ja sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa tunti. Nauti hieman lämpimänä esimerkiksi laadukkaan vuohenjuuston tai sinihomejuuston kera.

♥ Virpi

Share

Kommentoi