Iha ite tehty toffee

Ladataan...
Kiitos hyvää

Elämme jännittäviä aikoja - Joulunalusviikko on alkanut! Omassa kalenterissani se tietää tänä vuonna vahvasti ruokaorientoituneita päiviä, joulumenun suunnittelua, reseptien keräämistä, ruokaostoksia ja kokkailua.

 

Vietämme poikaystäväni kanssa nimittäin joulun ensimmäistä kertaa ihan vain kaksistaan (plus mahansisäisen vauvelimme kanssa) kotonamme, eli tänä vuonna vanhempani eivät ole auttamassa jouluruokien valmistuksessa. On siis vihdoin tullut aika aikuistua tälläkin saralla.

 

Mutta kuten kaikki epäaikuiset konsanaan, olen pääasiassa keskittänyt ajatukseni vain erilaisten karkkien ja herkkujen suunnitteluun...

 

Tänään aloitin eräällä hyvän olon toffeereseptillä. ja koska olen jo syönyt testierän lähes tulkoon kokonaan, tarkoittaa se ilmeisesti sitä että resepti ja toteutus toimi. Uskallanpa siis jakaa tämän herkkuohjeen teidänkin kanssa.

 

Kyseessä on toffeeohje, johon ei tule perinteistä sokeria ja kermaa, vaan hieman terveellisempiä aineksia, kuten hunajaa, mantelivoita ja manteleita. Maku on silti mahetsu. Omien toffeitteni koostumus ei ollut niinkään toffeemaisen tahmainen, vaan hieman kova, mutta epäilen että se johtui siitä, että lämmitin hunajaa muutaman minuutin liian pitkään. Mukavia rouskuteltavia niistä silti tuli. Toimisi loistavasti myös tikkareina!

 

Pähkinätoffee

2 dl mantelivoita tai maapähkinävoita (käytin kaupan valmista luomukamaa)
1,5 dl kotimaista hunajaa
½ dl manteleita
½ dl saksanpähkinöitä
½ dl pekaanipähkinöitä
muutama rkl kookoshiutaleita

Murskaa pähkinät ja mantelit murskaksi, esimerkiksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Annostele hunaja paistinpannulle ja lämmitä sitä lieden keskilämmöllä (noin kolmosella) jatkuvasti sekoittaen, kunnes hunaja alkaa vaahdota. Jatka vaahtoutuvan hunajan hämmentämistä noin 8 minuuttia. Käännä liesi pienimmälle mahdolliselle lämpötilalle (ykköselle) ja lisää manteli- tai maapähkinävoi. Sekoita seosta kunnes se alkaa paksuuntua. Ota pannu pois liedeltä ja lisää murustetut pähkinät, mantelit ja kookoshiutaleet. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Kaada lämmin seos esimerkiksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Tasoita pinta vedellä kostutetulla veitsellä tai kaapimella. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti. Leikkaa levystä haluamiasi muotoisia toffeepaloja. Toffee säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

♥ Virpi

Share

Kommentit

Maiju (Ei varmistettu)

Toivoisin saavani muutaman nökäreen maistiaiseksi :)

Mary (Ei varmistettu)

Kuulostaa herkulliseslta, mutta hunajan kuumentaminen ei ole kovin suositeltavaa, sillä se tuhoaa entsyymejä. Tässä on mielenkiintoinen artikkeli hunajasiedätyksestä allergiassa. Artikkelin lopussa kerrotaan kuumentamisen vaikutuksista hunajaan.

Kiitos Virpi hyväntuulisesta blogista ja monista hyvistä antamistasi ideoista. <3
Ihanaa Joulun odotusta. :D

Mary (Ei varmistettu)

Tässä edellisestä viestistä unohtunut linkki: http://ohjelmat.yle.fi/akuutti/arkisto/hunajasiedatyksesta_apua_allergiaan

Virpi (Ei varmistettu)

Maiju, niin no jouluhan ois tunnetusti epäitsekkyyden aikaa, mutta katotaan jääkö. :D . Tämä mun itsehillintä ei ole tätä nykyä järin kehuttava. . Mary, jep, oikeassa olet, niinhän se kuumentaminen tekee. Mutta tällaisia kovia karkkeja on hieman hankala saada ilman kyseistä operaatiota. Eikä se aina ole iiiihan jokaisen entsyymin päälle näissä herkutteluhommissa. ;) Artikkelisi linkki taisi muuten tipahtaa viestistä? Mutta kaunista ja leppoista joulun odotusta sinnekin! Kiva kun luet.

Virpi (Ei varmistettu)

no siinähän se linkki olikin! kiitti!

Kira (Ei varmistettu)

Hei Virpi! Pakko kokeilla tätä! Käytitkö juoksevaa vai kiinteää hunajaa?

miia (Ei varmistettu)

mutta ei sitten yhtään tarvittavista aineista aineista löydy minun kaapeistani :( joten nyt jää kyllä tältä erää kokeilematta..

Maitoallergisen pojan äiti (Ei varmistettu)

Voi miten mahtava yllätys, ohje on maidoton! Tuhannet kiitokset! :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kira, taitaa tulla vähän myöhässä tämä vastaukseni, mutta käytin kiinteää hunajaa. Uskon että molemmat, kiinteä ja juokseva käyvät. . miia, Harmi. Kyseisiä aineksia kun löytyy itseltäni aina kaapista, koska käyvät niin moneen kokkailuun, niin helposti sitä ajattelee, että kyseinen repertuaari kuuluu muillakin perusvarustukseen. . Maitoallergisen pojan äiti, Ole hyvä. :) toivottavasti pojalle maistui!

Kommentoi

Ladataan...