Kevään kääryleet

Eilen tuulahti jostain sisuksiin ihan mahdoton himo vietnamilaisiin kevätkääryleisiin, niihin kauniin valkoisiin ja läpikuultaviin riisipaperiin käärittyihin. Keittiöstä ei kuitenkaan löytynyt riisipaperia, ei lasinuudelia, eikä monia muitakaan ns. virallisissa resepteissä esiintyvä raaka-aineita. Päätin siis hieman sooloilla. Kiepautin kääryleeni Romainesalaatin syleilyyn, lisäsin sisään kasviksia ja ituja ja valmistin kastikkeen maapähkinävoin, tahinin ja seesamiöljyn pohjalle. Ja oi että, tulihan ihanan raikkaita ja rouskuvia! Reilusti annosteltu kastiketahna antoi nyyteille mukavaa täyteläisyyttä ja tukevuutta, joten kokonaisuus ei jäänyt kohtuuttoman kepeäksi.

Kevätkääryleistäni tuli niin kivoja, että valmistin niitä tänäänkin, ja kuvasin ja laadin ohjeet samalla teidänkin inspiraatiooksi. Hyvin yksinkertaista, hyvin raikasta, ja erityisen mukava tapa nauttia tuoreita ja raakoja kasviksia.

Sisään voi kiepauttaa mitä tahansa muitakin kasviksia, esimerkiksi kurkkua, paprikaa ja kevätsipulia, ja mausteeksi kannattaa testata yrittejä, kuten vaikka persiljaa, minttua tai basilikaa. Tukevuutta rullille voi kasvattaa esimerkiksi papujen, linssien tai fetajuuston voimin.

Kevään kääryleet

Romaine-salaattia kuoriksi, tai muuta haluamaasi salaattia
Porkkanaa
Varsiselleriä
Avokadoa
Ituja
Vesikrassia

Kastikkeeseen:
1 rkl Maapähkinävoita
1 rkl Tahinia eli seesaminsiementahnaa
5 rkl Seesamiöljyä
1 rkl Omenaviinietikkaa
1 tl Tamari-soijakastiketta
½ - 1 Valkosipulinkynsi
Puolikkaan limen mehut

Valmista kastike sekoittamalla raaka-aineet tasaiseksi tahnaksi lusikalla. Murskaa valkosipuli ja sekoita joukkoon.

Aseta pohjalle salaatinlehti. (Käytin itse yhdessä rullassa kahta Romaine-salaatinlehteä lomittain aseteltuna) Levitä koko salaatinlehdelle valmistamaasi kastiketahnaa noin kahden teelusikallisen verran. Raasta porkkanaa esimerkiksi kuorimaveitsellä. Leikkaa varsiselleri pitkiksi kapeiksi paloiksi. Tee sama avokadolle. Asettele selleritikut (tai muut käyttämäsi kasvistikut) porkkanaraaste ja avokadoviipaleet salaatinlehtien toiseen reunaan. Lisää idut ja yrit. Kääri rullat kiinni aloittaen siitä päästä, jonne olet kasannut täytteet. Pohjalle levittämäsi tahna pitää rullia kasassa. Tarjoile ja nauti tuoreena. 

Keväistä ja kaunista viikonloppua! Nyt ulos aurinkoon.

♥ Virpi

Share

Kommentit

annei (Ei varmistettu) http://52weeksofdeliciousness.com/

Kauniita rullia :) en ole itse tehnyt näitä koskaan salaatinlehtiin, ainoastaan riisipaperiin. Pitääpä kokeilla tätä toistakin tapaa :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiitos. Testaa ihmeessä. :)

Sini (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Meilläkin tehtiin hetki sitten rullia perinteiseen tapaan riisipaperiin ja vähän tuhdimmilla lohi- ja possutäytteillä, mutta olipa vaan hyviä ja raikkaita :) tosi kauniita kuvia!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiitos! Ja oi, lohitäyte voisi sopia oikein hyvin näihinkin.

Kommentoi