Kookossuklaa ♥ vaniljajäätelö

Kiitos hyvää

Maistoin pari päivää sitten biitin töihin tullutta banaanikookossuklaata, ja vaikka en teollisilla karkeilla halua kroppaani kiusata on pakko myöntää, että hyvinhän se pala suuhun suli.

Kotiin päästyäni päätin antaa herkun valmistaneelle makeistehtaalle parhaan mahdollisen kohteliaisuuden, eli matkia sitä. Pistin totta kai paremmaksi ja valmistin suklaani vain hyvisraaka-aineista ja tekaisin suklaani kylkeen vielä ihanaista raikasta raakavaniljajädeä.

Ja näin taika tapahtui:

Banaanikookossuklaa

reilu desi kookoshiutaleita
puolikas banaani
pari rkl kookosöljyä
+
raakakaakaojauhetta
carobia
hunajaa

ripaus suolaa
kookosöljyä
kaakaovoita

Kaada kookoshiutaleet, puolikas banaani ja pari ruokalusikallista kookosöljyä blenderiin ja sekoita tahnaksi. Levitä seos tasaiseksi levyksi sileälle lautaselle ja laita jääkaappiin.
Valmista suklaa sulattamalla noin desi kookosöljyä ja raastamalla sekaan kaakaovoita parin ruokalusikallisen verran. Annostele sekaan raakakaakaojauhetta ja carob-jauhetta, kunnes seos on sakeaa, mutta silti valuvaa, ei liian paksua. Lisää ripaus suolaa ja makeuta hunajalla. Kaada suklaaseos jääkaappiin laittamasi banaanikookostahnan päälle tasaiseksi levyksi ja sujauta lautanen pakkaseen noin puoleksi tunniksi. Kun suklaa on kovettunut, ota se pakkasesta ja lohkaise siitä vapaamuotoisia paloja.

Vaniljajäätelö

2 banaania
½ tl aitovaniljajauhetta
1 tl hunajaa

Paloittele banaanit pakasta ne. Ota ne hetkeksi sulamaan ja heitä blenderiin, kun ovat aavistuksen pehmenneet. Lisää sekaan aitovaniljajauhetta ja hunajaa. Sekoita kunnes koostumus on jäätelömäistä. Kauho paloja lautaselle ja nauti suklaalohkareiden kanssa.

Kokeilemisen arvoinen jälkkäriresepti pääsiäisen keväisen raukeisiin päiviin!

Nyt tämä neiti ottaa ja lennähtää pyhiksi Pohjois-Suomen kamaralle vanhempien huomaan. Tarkoituksena on herkutella, makoilla ja ulkoilla runsaasti sekä kerätä pajun- ja koivunoksia maljakoihin. Maljakossa kirvonneita koivunoksien hiirenkorvia voi napostella välipalaksi tai heittää salaatteihin, ja suloisen pehmeillä pajunkissoilla on kiva silitellä itseään tai jotain ihanaa tyyppiä.
Nautinnollisen pitkää viikonloppua myös teille!

♥ Virpi

ps. blogin ulkoasu hakee hieman uutta muotoaan, joten siitä syystä kuvien koko ja tekstipalkkien leveys heittelee nyt hetkellisesti hieman miten sattuu. Lisäksi linkkien ja tunnisteiden kanssa voi väliaikaisesti olla ongelmia. Toivotaan että homma alkaa pian toimimaan.

Share

Kommentit

Mariann (Ei varmistettu)

Ihana resepti, kiitos <3 Lipsun vähän ohi aiheen, mutta haluaisin kysyä yhtä asiaa: ymmärsin jonkin postauksesi sivulauseesta, että olisit joskus tupakoinut...miten pääsit tupakasta eroon? itse olen vegaani, 70/30 raakaa ja kypsää ravintoa syövä kolmekymppinen nainen, joka harrastaa astangajoogaa ja tanssii. Tupakasta, tuosta teini-iän tuhoisasta hairahduksesta, en ole onnistunut pääsemään eroon, välillä menee jopa aski päivässä. Olen epätoivoinen! Alkoholikin maistuu turhan hyvin viikonloppuisin. Äääh... tulee melkein huono omatunto tällaisia blogeja lukiessa ;)

Leena (Ei varmistettu)

Nyt on pakko mennä iltalenkillä koivunoksia haalimaan!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Mariann, En ole koskaan tupakoinut "virallisesti" tai vaikituisesti. Olen ollut ns. viihdesauhuttelija, eli yöriennoissa paloi. Viimeksi taisin polttaa Oulun Musiikkivideofestivaaleilla viime syksynä. Jotenkin se jäi sitten ihan itsestään pois kuvioista. Kun aloin puhdistamaan ruokavaliota, niin ajatus myrkkykatkujen imemisestä sisuksiin aloi tuntumaan aivan absurdilta. Valitettavasti en osaa sulle mitään superniksiä tähän hätään tarjota. Sori. Mutta tarkoitus on perehtyä tähänkin aiheeseen ja blogata tupakoinnista, joten pysy kanavalla! :) ja älä suotta ota huonoa omaatuntoa, paheet ne on jokaisella. Pitäis varmaan munkin enempi blogata jostain turmelluksista, ettei tule liian imelä ja yhden asian blogi, jossa vaan leijutaan pelkässä eteerisessä pilvessä. Eihän se elämä sellaista kenelläkään ole. Eikä kuulukkaan olla. Mutta hei, kiitos kommentista! :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Leena, puskiin mars! :)

J.H. (Ei varmistettu)

Emästä ruokavalioon (vihreydet jne.). Sitä keho usein hakee noista stimuloivista alkaloideista. Ja kitkeriä, alkaloidipitoisia safkoja huuleen (-> metsään hakemaan villivihanneksia jne.)

Niasiinipitoiset ruoat (kemiallisesti niasiini on hyvin lähellä nikotiinia). Jungle beanuts = ylivoimainen näissä kinkereissä. Helppo käyttää (esim. Sunfood).

Lisäravinneprotokollana:

- Niasiiniamidi, 1rkl aamulla, 1 iltapäivällä. Esim NM-tukulla on sopiva vahvuus kaksi krt päivässä otettavaksi.
- Kudzu eli Arrow-juurijauhe, 0,5 tl aamulla ja iltapäivällä. Makrobios/Aduki.
- Lobelia

- Sähkötupakka, sisältää rauhoittavia eteerisiä öljyjä. http://greensmoke.fi/etusivu

- Omenat on hyvää ruokaa röökaajille.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Oho, herra Halmetoja, otaksun? :) Kiitos! upia vinkkikimara. Eihän mun tarvi nyt postatakkaan aiheesta kun sieltä tuli jo noin kattava tietoisku. heh.

Mariann (Ei varmistettu)

Wau, kiitos J.H. Kokeiluun menee! Villivihanneksia menee jo aimo annos, mutta muita mainitsemiasi keinoja en ole vielä testannut. Raporttia seuraa jos ja KUN sauhuttelu loppuu tai edes merkittävästi vähenee.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Mariann, hei raportoi ihmeessä miten käy! Ois kiva kuulla miten nuo niksit vaikuttaa. Varmasti löytyy monia saman ongelman kanssa painivia täältäkin lukijakunnasta.

M.N. (Ei varmistettu)

Pääsin tupakasta eroon ilmoittautumalla juoksutapahtumaan, eli korvasin riippuvuuden toisella, tässä tapauksessa tupakoinnin himotreenillä. Tupakka ja urheilu ei sovi yhtään yhteen, se oli mulle joko tai.

Anna (Ei varmistettu)

Tällä reseptillä voisi vaikka yrittää hurmata sekasyöjä, mäkkimättö ystävät vappubrunssilla ullanlinnanmäellä!! Kiitos ja euforista kevättä! <3

Kommentoi