Lauantai-aamu 18.5.2013 klo 8.35

Kiitos hyvää

Minä rakastan toukokuisia aamuja. Minä rakastan mansikoita. Minä rakastan chia-jukurttia. Onneksi ja kaikesta päätellen toukokuun aamut, mansikat ja chia-jukurtti rakastavat myös minua, sillä niin maukaisevan mukavan olon ne antavat. 

Chia-jukurtti

1 l mantelimaitoa
8 rkl chia-siemeniä
½ tl Aitovaniljajauhetta
1 probioottikapseli
+ pinnalle esimerkiksi mansikoita ja kanelia

Valmista mantelimaito blendaamalla manteleita, vettä ja taateleita tehosekoittimessa ja siivilöimällä neste. Katso tarkempi ohje täältä. Kaada mantelimaito lasipulloon tai -purkkiin ja lisää sekaan chia-siemenet, aitovaniljajauhe ja maitohappobakteerikapselin sisällä oleva jauhe. Sekoita. Anna jukurtin tekeytä ja paksuuntua jääkaapissa yön yli. Nauti aamulla tuoreiden hedelmien tai marjojen kanssa. Säilytä chia-jukurtti jääkaapissa suljetussa astiassa ja käytä viikon sisällä.

Pieni harmillinen ryppy tosin ilmenee yhdessä näistä rakkauksistani, nimittäin mansikoissa. Niitä kun tahtoo olla melko hankala löytää vielä tähän aikaan vuodesta luomuna, ja kuten tiedämme, tavan mansikoiden pinnalla lepää yleensä melkoisen tujakka myrkkykerros, joka koostuu erilaisista torjunta-aineista. Kannattaa siis pitää tällaisten mansikoiden kulutus minimissä, huuhdella marjat hyvin huolellisesti ennen käyttöä ja lähettää maailmankaikkeudelle tilaus runsaista ja kukkeista luomumansikkaviljelmistä. 

Tuo chia-jukurtti on kyllä jo itsessäänkin niin upea aamupala, ettei se välttämättä edes kaipaa rinnalleen kavaljeereja. Paitsi tietenkin sinut, silmät sirrissä, tukka pörrössä ja suu toukokuisen aamun hymyyn suutelemana. 

♥ Virpi

pst, katso aikaisemmin postaamani maidottoman jukurtin ohje täältä.

Share

Kommentit

Sini (Ei varmistettu) http://nautiskellen.blogspot.com

Olipas jotenkin hyvän mielen postaus :) Minun aamuni alkoi vähän myöhemmin ja pelkillä mansikoilla - olivat muuten ensimmäiset hyvän makuiset mansikat tänä vuonna (hollantilaisia myrkkykavereita torilta) :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiva jos ilahdutti. Ja niin teki myös kommenttisi, kiitos siitä!

Hanna (Ei varmistettu) http://www.health360.fi

Ihana ohje ja kirjoitus. :) Unelmaista viikonloppua!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiitos ja ole hyvä. :)

Tiina (Ei varmistettu) http://kuuletko.wordpress.com/

Ihania ohjeita jälleen kerran! Sun blogissa pitää jatkuvasti vierailla uusia reseptejä varten. Kahta kakkuakin oon jo testannut, toinen (lime-suklaa) tällä hetkellä pakastimessa, ootan jännityksellä lopputulosta! :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Toivottavasti jännitys palkittiin ja limekakkunen maistui! 

Kukkaiskeiju (Ei varmistettu)

Aivan ihana postaus. Miekin rakastan toukokuisia aamuja kun voi herätä auringon sarastukseen (: Voisin testata jukurttia, harmi vaan että chia-siemenet on loppu koko planeetalta, pitää odotella pari viikkoa (: Miten tuo "chia" muuten lausutaan? Sanotaanko se koolla vai ässällä :D

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moi! Ai eikö vieläkään ole chiaa saatavilla? No sepäs kestää. Ja itse lausun ainakin että "tsia", mutta olen kuullut myös "kiia". En sitten tiedä kumpi on oikein. 

Laura (Ei varmistettu)

Täytyy kokeilla! Nyt onkin jo kookosjogurtti tekeillään huomiseksi, nam. Itse laitan myrkkymansikat 20 minuutiksi likoamaan veteen jossa on 1/4 osa valkoviinietikkaa. Luin jostain, että sillä irtoavat torjunta-aineet.

Ps. Kaunis kuva. :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hei hyvä vinkki, kiitti Laura! Mutta eikö se etikan maku tartu mansikoihin?

Kafi (Ei varmistettu) http://kahviamustana.blogspot.com

Ei valkoviini- vaan omenaviinietikkaa (raakaa), laimennettuna vedellä, 30min. Omenaviinietikassa on paljon terveysvaikutuksia, ja se on kehoa emäksöivä etikoista. :) Tätä "vihannespesua" suosittelee mm Kimberly Snyder kirjoissaan tuotteisiin, joita ei ole saatavilla luomuna.

Laura (Ei varmistettu)

Niin ja Meksikossa opin käyttämään rouhittuja chia-siemeniä, kandee kokeilla, kiva koostumus.

Heidi (Ei varmistettu)

Moikka! Usein sanotaan, että elimistö ei pysty käyttämään kokonaisten siemenien ravinteita hyväkseen, vaan siemenet pitäisi murskata (blenderissä tai vaikka suussa huolella pureskellen). Koskeeko tämä myös chia-siemeniä? Tätä olen monesti miettinyt lusikoidessani chia-jukurttia napaani (ja osa siemenistä menee siis kokonaisena kurkusta alas). :) Olisi tosi kivaa, jos osaisit vastata tähän mieltäni askarruttavaan kysymykseen! :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Chia pitäisi olla hieman poikkeava siinä suhteessa, eli että sen ilmeisesti elimistö pystyy kivasti hyödyntämään myös noin kokonaisena, esim liotettuna. Epäilen silti, että pureskelu saattaa auttaa hieman imeytymisjutuissa, mutta itse kyllä vedän nämä chiahyytelöt pääasiassa ihan ilman sen ihmeempää pureskelua. 

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos herkullisen näköisestä reseptistä! Kysyisin vain, kuinka olennainen tuo kapselin sisältö on , kaapista kun löytyisi valmiiksi jo kaikki muut ainekset. :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

No se on lähinnä siinä hyviä bakteereita tuomassa, mutta ihan hyvää tulee ilmankin. :)

Hanna (Ei varmistettu)

Mikä on noiden chia siementen ja pellavansiementen ero? Pellavansiemenistähän saa liottamalla myös "hyytelöä" ja ovat terveellisiä. Ovatko chiat kotimaisia? Kiitos reseptistä!

Sannu (Ei varmistettu)

Mahtaisiko tämä onnistua esim. seesammaidosta? Mulla on määräys vältellä kaikenmoisia pähkinöitä tällä hetkellä, mutta kun niin kovin mieli tekisi chia-jukurttia! :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Tai entäs jos kokeilisit kauramaidosta! :) Se saattaisi olla jopa maukkaampi kuin seesammaidosta tehty. 

Kommentoi