Levitä hyvää

Jos olet niin kuin minä, eli pidät aitoa voita hyvänä ja tärkeänä ravintoaineena kohtuudella nautittuna, rakastat hyvän kirnuvoin makua, mutta tuskastelelet sen kankeaa käytettävyyttä, haluat käyttää monipuolisesti ravitsevia kylmäpuristettuja öljyjä ja etsit laadukasta levitettä, niin silloin minulla on tarjota sinulle jotain upeaa.

Itse tehty notkea voi-öljy-levite. Niin maukasta. Niin sulava levittää. Ja niin huikean helppo valmistaa.

Ravitseva voilevite

200 grammaa luomulaatuista kirnuvoita

2,5 dl kylmäpuristettuja luomulaatuisia öljyjä oman maun mukaan (esim. oliiviöljy, manteliöljy, hamppuöljy, rypsiöljy...)

+ halutessa mausteeksi maustekasveja ja yrttejä, kuten tilliä, rosmariinia, timjamia, mustapippuria, sitruunankuorta tai valkosipulia.

Anna voin sulaa huoneenlämmössä hieman pehmeäksi. Paloittele se ja sekoita blenderillä tai sauvasekoittimella öljyjen kanssa tasaiseksi seokseksi. Sekoita halutessasi joukkoon vielä mausteita. Kaada rasiaan tai purkkiin ja laita jääkaappiin.

Omaan voilevitteeseeni lisäsin mahtavan ravitsevan öljykavalkadin, joka sisälsi manteliöljyä, arganöljyä, vehnänalkioöljyä ja pellavansiemenöljyä. Oliiviöljyä en lisännyt tällä kertaa, sillä en halunnut levitteestä vihertävää, mutta mikäli jännä väri ei haittaa, sopii oliiviöljy myös hyvin joukkoon.

Oi voi. Suosittelen. Tämän jälkeen voit viimeistään unohtaa ikuisesti kaikki kaupan epämääräiset margariinit ja levitteet ja levittää jotain aidosti hyvää.

♥ Virpi

Share

Kommentit

Leenus (Ei varmistettu)

Voih, miksikäs en ole aikaisemmin tullut hiffanneeksi että levittyvyyttä voisi parantaa muutenkin kuin sulattamalla. Eräs himpun päälle 1 v sanoo tähän varmasti että nam ham.

Virpi Mikkonen

Kyllä, tämä on melkoisen kätevää. Ja namia. :)

Virpi Mikkonen

Juu, no itsekään en rypsiöljyä käytä, enkä sitä ensisijaisesti lähtisi suosittelemaan, mutta tiedän ihmisiä, jotka vannovat sen nimeen ja ovat siihen mieltyneitä (nimenomaan kylmäpuristettuna, luomulaatuisena ja kotimaisena), niin siksi heitin sen tuohon yhdeksi vaihtoehdoksi. Nämä ovat taas näitä juttuja, josta löytyy niin paljon totuuksia, että minua ei henk.koht. edes kiinnosta ottaa juuri siihen asiaan kantaa, vaan kukin valitkoon itselleen sopivana pitämän rasvan/öljyn. :) Ja jos haluaa tehdä levitteen vain yhdestä öljystä, niin fine, siitäkin tulee varmasti oikein kiva. Ja mitä tulee tuohon, ettei eri öljyjä kannattaisi sekoitella, niin kyllähän toiset ovat myös vahvasti sitä mieltä, että jokainen ruoka-aine pitäisi syödä omana itsenään, eikä sekoitella monen ruoka-aineen annoksia. Itselläni pääsee kyllä siinä vaiheessa suusta pitkä puhallus - mutta kuka sen sitten tietää, ehkä se onkin se Suuri Totuus. Heh. .. No mutta, kukin tyylillään. Kunhan tulee syömisestä hyvä mieli. Ja tämä voilevite tuo minulle ainakin sellaisen. 

ailat (Ei varmistettu)

hyvää on itsetehty voi-öljylevite : ) minä sekoittelen ihan haarukalla, ainakin näin kesällä voi sulaa äkkiä huoneenlämmössä niin löllöksi, että konevoimaa ei tarvita : ) vähitellen öljyä sekaan vaan ja jääkaappiin jäähtymään : )

Ann Vega (Ei varmistettu)

Heh, lopuksi mainitsemiasi epämääräisiä margariineja on vaikea ihan kokonaan unohtaa jos sattuu olemaan Vegaani :/. Leivonnassa margariinit voi korvata hedelmäsoseilla ja/tai parempilaatuisilla öljyillä, mutta leivälle (niinä harvoina kertoina kun sitä syö) on vaan pakko laittaa jotain "epämääräistä levitettä", ihan jo senkin vuoksi etten pidä leivällä mistään avocadomössöistä tai kasvistahnoista :P.

Sattuuko täällä muuten kukaan tietämään mitään kivoja vegaaniblogeja?

Vierailija (Ei varmistettu)

Toki joissain margariineissa on eläinperäisiä ainesosia kuten maitoa tai liivatetta, mutta nämä tuotteet eivät tietenkään sovi vegaanille. On olemassa myös täysin kasviperäisiä margariineja. :)

Minttu-Maaria (Ei varmistettu) http://www.cocoandcarrie.blogspot.fi/

Onko tietoa, miten kauan tämä säilyy?

Virpi Mikkonen

Seos säilyy yhtä kauan kuin sen vöhiten säilyvä raaka-aine. Yleensä siis useamman kuukauden.

Vierailija (Ei varmistettu)

Miksiköhän blogisi on poistettu blogilistalta? :O

Virpi Mikkonen

Täällähän se näyttäisi edelleen olevan: http://www.blogilista.fi/blogi/kiitos-hyvaa-lily-fi/106661

Vierailija (Ei varmistettu)

Ah. Jovain! Blogi on ollut listallani ja jokin aika sitten näytti siltä että blogisi ei päivittynyt ollenkaan ja kun tarkistin asiaa niin monen monta ihanaa postausta täällä oli :) mutta silti blogilista ei päivittänyt blogiasi ja nyt yhtäkkiä se oli kadonnut kokonaan listaltani. Ja kun nyt yritin blogisi kautta painaa "seuraa blogilistalla"-painiketta niin blogilista väitti että blogisi on poistettu sieltä. Mutta ehkä tämä on nyt vain joku häikkä täällä päässä :)

johannaw (Ei varmistettu)

Minuakin kiinnostaisi tietää että mitenhän pitkään seos säilyy jääkaapissa?

Virpi Mikkonen

Seos säilyy yhtä kauan kuin sen vöhiten säilyvä raaka-aine. Yleensä siis useammat kuukauden.

cathy (Ei varmistettu)

Olen tehnyt muutaman vuoden vastaavaa Paula heinosen ohjeella, jossa 1/3 suhteilla kirnuvoita,öljyä ja vettä. Olen laittanut n1dl kutakin, satsi riittänyt reilun viikon 4 hlö:n perheessä.

Virpi Mikkonen

Juu, toimii varmasti tuokin mainiosti! :) Vettä lisäämällä seos ei vain säily yhtä pitkään kuin jos seoksessa olisi vain rasvoja. Tosin vesi antaa seokselle vielä ehkä enemmän pehmeyttä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Myös mun isotäti tekee tuolla 1/3 -ohjeella, ja poimii siihen omasta maasta yrtit ja valkosipulin. Kotitekoisen ruisleivän päällä se on niin hyvää, ettei sen tarvitsekaan säilyä pitkään ;)

Kiitos ihanasta blogistasi! t. anonyymi lukijasi

Minerva L (Ei varmistettu)

Toimiva homma tämä! Pakko vaan jakaa meidän perheen maailman yksinkertaisin voin levitysväline... Juustohöylä! Ota voipaketti jääkaapista ja höylää siivu leivän päälle. Jotkut on sanonu, että eiks juustohöylällä tuu hirveeeeen paljon voita! Tulee juuri sopiva määrä ainakin mulle, usein joutuu kyllä höyläämään useamman siivun :)

Virpi Mikkonen

Hei ihan mahtava idea! Kiitos kun jaoit. 

Pinja | Pieni Lintunen (Ei varmistettu) http://pieni-lintunen.blogspot.fi

Siis ihan mahtava ohje! Tätä pitää heti testata!

Pitääpä lukea ajan kanssa kaikki reseptit, mitä täältä löytyy :)

msaunano (Ei varmistettu) http://havaintoja.blogs.fi

kiitos

Kommentoi