Luukku 1: Lämpö

Kiitos hyvää

Kaunista joulukuun ensimmäistä päivää ja tervetuloa seuraamaan Kiitos hyvää -joulukalenteria! Tästä päivästä lähtien voit tulla kurkkaamaan päivittäin blogistani pienen joulusävytteisen terveisen, reseptin tai lahjavinkin aina jouluaattoon asti. Kalenterin luukku avautuu joka päivä kello 8.00. Luukun otsikko kuvastaa sitä tunnelmaa, mitä haluan kunakin päivänä sinulle välittää. Toivon että tunnustelet sanaa aina hetken ja annat kyseisen tunteen levitä kehoosi. 

Askartelin joulukalenterin teille luukkuja myöten martha stweart -henkisellä antaumuksella (pitkään kestäneen kotiäitiyden lieveilmiöitä) saamieni reseptitoiveiden ja muiden juttupyyntöjen pohjalta. Toivottavasti joulukalenterini voi tuoda joulun odotukseesi pienen ripauksen lisäihanuutta.

Tänään luukusta tupsahtaa jouluisilla mausteilla säväytetty granola eli paahdettu mysli. Kyseinen herkku on loistava tapa virittäytyä hiljalleen joulun lämpöiseen makumaisemaan. Voit nautiskella joulugranolasi esimerkiksi aamiaisella manteli-, kaura- tai riisimaidon kanssa tai marjaisan smoothien seassa.

Joulugranola

4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita tai hirssi-/tattarihiutaleita

2 dl manteleita

1 dl pähkinöitä, esimerkiksi hasselpähkinöitä

0,5 dl kotimaista luomu hunajaa

3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

2 rkl luomu pähkinävoita

1 rkl vaniljauutetta

1 tl kanelia

½ tl muskottia

¼ tl kardemummaa

¼ tl neilikkaa

½ tl suolaa

Rusinoita

Kuivattuja omenanpaloja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Hienonna mantelit ja pähkinät esimerkiksi monitoimikoneessa rouheeksi. Annostele kulhoon kaurahiutaleet ja kaada sekaan manteli- pähkinärouhe. Sekoita joukkoon kaneli, muskotti, kardemumma, neilikka ja suola. Sulata kookosöljy ja hunaja miedolla lämmöllä. Lisää sekaan maapähkinävoi ja vaniljauute. Kaada seos kuivien ainesten päälle kulhoon ja sekoita. Kumoa seos leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja levitä tasaiseksi. Paahda seosta 20-30 minuutta sekoittaen ja käännellen seosta noin 10 minuutin välein. Ota seos uunista ja lisää sekaan rusinat ja omenapalat. Anna jäähtyä. Säilö ilmatiiviissä purkissa ja käytä parin viikon sisällä.

♥ Virpi

Share

Kommentit

Heidi K. (Ei varmistettu) http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

Eikä, tätä on kyllä kokeiltava heti huomenna!

-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

Riina (Ei varmistettu) http://tyhjantoimittaja.blogspot.fi

Jep! Voikohan tuon pähkinävoin korvata jollakin muulla kun ei löydy nyt kaapista... Nutella tuskin käy tilalle, hyh :D

http://tyhjantoimittaja.blogspot.fi/

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Voit jättää pähkinävoin tyystin poiskin, ja lisätä vaikka hieman kookosöljyn ja hunajan osuutta.

Kommentoi