My name is Lazy, Cherry Lazy

Kiitos hyvää

Että voi kuulkaa ihminen rähjääntyä yhdessä viattomassa viikossa. Tulevan kotimme neljän huoneen ja keittiön omatoiminen remontointi, mukaan lukien muun muassa tapettien repiminen, seinien maalaaminen, ovien, listojen ja pattereiden maalaaminen, alkuperäisen lankkulattia esiin kaivaminen, tilkitseminen, hiominen, maalaaminen... Voi vasaralla sormeen, että voi tietokonetyöläisen kroppa olla hellänä moisesta aamusta yöhön huhkimisesta.

Vaikka on äärimmäisen antoisaa nähdä oma kädenjälki ja se, kuinka asunto herää aivan uudella tavalla eloon remontin myötä, niin nyt on olo kuin krapulaisella teinin ja mummon hybridillä - pää on univajeesta sumeana, selkää kolottaa, sormet ovat rakoilla ja kasvot kesäisellä kukinnolla hikoilun, remppapölyn ja kevyen stressin yhdistelmästä.

“Valivali, laiska töitään luettelee. Rakko laiskan kämmenessä, känsä työtä tekevän!”, näpäyttää vanhoihin sananlaskuihin luottava ankara yliminäni. Tuo harmillisen usein niin oikeassa oleva pikkunatsi.

Onneksi ihan yhtä oikeassa on myös se lempeitä sanoja henkäilevä sisäinen seireeni, joka kannustaa taukoiluun ja kesäisten aistinautintojen pariin. Nuo molemmat yllykkeet yhdistyivät eilen, kun vaihdoin hetkeksi siviiliin ja kasasin itselleni ökysmoothien - ja jätin pikkunatsin keskenänsä työmaalle käskyttämään.

Ja ennen kun lähdetään tämän enmpää hakoteille ja alan kuulostamaan päänsisäisine hahmoineni totaalisen skitsofreeniselta, niin heitetäänpä tiskiin kyseinen herkullinen smuutiresepti.

Lazy Cherry - laiskan paksu kirsikkasmoothie

3 dl Mantelimaitoa

1 dl Tuoreita luomukirsikoita

1 tl Vaniljauutetta

1 banaani

Muutama jääpala

Päälle:

Suklaakookoskermaa

Koristele kirsikoilla ja raakasuklaa- tai kaakaomassaraasteella.

Pese kirsikat (mikäli et löydä luomukirsikoita, tee torjunta-ainepesu, tsekkaa ohje täältä) Irrota kirsikoista kivet ja blendaa ne tehosekoittimessa mantelimaidon ja banaanin kanssa. Lisää mausteeksi vaniljauutessa ja sekoita. Mikäli blenderisi murskaa jääpalat, heitä sekaan muutama jääpala ja sekoita. Kaada smoothie lasiin ja lisää päälle suklaakookoskermaa, kirsikoita ja raakasuklaaraastetta.

Tässäpä vielä varalta mantelimaidon ja kookoskerman ohjeet, sillä kyseiset reseptit eivät ole vielä saapuneet vanhalta blogipohjaltani.

Mantelimaito

2 dl manteleita

0,5 l vettä

2 taatelia

0,5 tl aitovaniljajauhetta

Blendaa (yön yli liotettuina tai sellaisenaan) mantelit ja vesi sekä taatelit tasaiseksi seokseksi. Siivilöi kuitumassa esimerkiksi harsopussilla, että saata maidosta sileää. Mausta aitovaniljajauheella.

 

(SUKLAA)Kookoskerma

2 purkkai kookosmaitoa (yön yli jääkaapissa säilytettynä)

2 rkl raakakaakaojauhetta

+ halutessa hunajaa tai steviaa makeutukseen

Avaa jääkaapissa säilytetyt kookosmaitotölkit purkin pohjasta ja valuta ulos nestemäinen kirkas aines. (Voit käyttää tuon nesteen myöhemmin vaikka smoothien seassa.) Lusikoi purkkiin jäänyt paksu valkoinen tahna syvään astiaan. Vatkaa tehosekoittimella kookosmassaa, kunnes se alkaa notkistua ja muuttua kermavaahdon kaltaiseksi. Nostele sekoituksen aikana vatkainta, jotta seokseen pääsee ilmaa ja siitä tulee kuohkeaa. Lisää kookoskerman sekaan raakakaakaojauhetta ja hunajaa. Mikäli seoksesta tulee liian nestemäistä, pidä sitä hetki jääkaapissa tai vielä pienempi hetki pakastimessa.

Täydellisen laiskan paksu välipalasmoothie, jossa mantelit, kirsikat ja vaniljauute sekä suklaavivahde rimmaavat mahtavasti yhteen.

Niin ja kirsikoilla kannattaa tosiaan nyt herkutella, kun niitä on tarjolla, sillä kyseiset marjat ovat mielettömiä antioksidanttipommeja. Kirsikoista sanotaan myös seuraavaa: Ne hillitsevät tulehduksia, helpottavat migreeniä, parantavat unenlaatua ja muistia, hidastavat ikääntymisen lieveilmiöitä, auttavat nesteiden poistossa ja kohottavat libidoa eli seksuaalienergiaa.

Eli jalat pöydälle, smoothielasi kouraan ja vaaleanpunaisia viiksiä kasvattamaan. Samalla voi treenata kuinka saada kirsikan varsi solmuun kielellä. Kyseinen touhu saa sinut näyttämään hieman Erityiseltä, mutta tuo tärkeä taito kannattaa ehdottomasti ihmisen hallita. Sitä ei koskaan tiedä milloin henkesi olisi sen varassa.

Ja hei muuten pahoittelut, etten ole ehtinyt vastailla kaikkiin kysymyksiinne. Kuten en ole myöskään toimeentunut etsimään pyytämiänne reseptejä arkistoistani. Vanhaa mummoteinin sydäntäni kuitenkin lämmittää se, että kommentoitte ja kaipailette. Mutta kuten varmaan kävi ilmi, tässä on ollut nyt vähän kaikenlaista. Smoothie kourassa tsillailua ja silleen.

♥ Virpi

Share

Kommentit

an (Ei varmistettu)

Heippa! Löysin blogisi tovi sitten ja ihastuin heti herkullisiin resepteihisi. Nyt ajattelin kokeilla jotakin niistä ihanista kakuista, mutta en löytänytkään niiden ohjeita. Ilmestyvätköhän ne vielä tänne, täällä nimittäin yksi odottelee innolla. :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moikka ihana innostunut! Ja juu, reseptit ovat saapumassa tänne mahd. pian, mutta tarkkaa ajankohtaa en tiedä. Täytynee tehdä uusia kakkureseptejä niitä odotellessa. :)

Rouse (Ei varmistettu)

Hei, kuules kyselisin sitä linkki/osoitetta josta löytyy lähialueen paikat, joista voi hakea lähdevettä. muistan että sinulla olisi ollut likko jossain niistä aikaisemman osoitteen blogi-kirjoituksissa.. :)
-Rose

P.S. Siulla on aivan ihana Blogi! Mie oon ihan ihastunu :) Löysin tämän vatikkaan ja kerkesin onneksi lukea kaikki kirjoituksesi ennen muutoa ja nyt onkin kauhe hinku kokeilemaan kaikkia ihania reseptejä :) Kiitos kaunis tästä!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moikka! Lähteitä löytyy osoitteesta loydalahde.com.

Ja ihana tietää että olet ihastunut. Kiitos että kerroit! :)

Veera1 (Ei varmistettu)

Hei,

Mistäköhän pääkaupunkiseudulla saa ostaa luomukirsikoita? Ei ihan perus Prisman valikoimista löydy ;)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moi! Parin päivän sisällä oon nähnyt luomukirsikoita ainakin Anton & Antonissa, Kampin Ruohonjuuressa ja Laivurin valinnassa, joka sijaitsee siinä Ullanlinna-Kaivari-Eira-tuntumassa. 

venlamaria (Ei varmistettu)

Hei Virpi!
Olen hankkimassa blenderiä, ja ajattelin kysäistä kokeneemmalta hurruttelijalta mahdollisia suosituksia toimivasta laitteesta. Oij että kun pääsisin pian tätäkin reseptiä testailemaan..! Kiitos hurjasti ihanasta blogistasi : )

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moikka! Suosittelen aina ja vaan Vitamixia, koska se on ehdottomasti ylivoimaisin testaamistani. toki se on myös melko arvokas, mutta varmasti kestää. Itse kun olin ensin hajottanut kolme halvempaa Blenderiä, niin päätin vihdoin parisen vuotta sitten sijoittaa Vitamixiin, ja kiitän itseäni siitä päätöksestä joka päivä. Ja ei, tämä ei ole ostettu mainos! :)

Nu (Ei varmistettu)

Ruohonjuuresta löytyy luomukirsikoita.

Macaron Murusia (Ei varmistettu)

Yhdyn kaikkiin edellisiin, että tää sun blogi on kyllä mahtava!! Mutta voi apua papua, haluaisin kipeästi tehdä sitä sun inkiväärijuomaa (postasit ohjeen joskus vapun aikaan), mutta nyt sitä reseptiä ei tietty löydy enkä yhden tekokerran jälkeen muista sitä vielä ulkoa... olisikohan mitenkään mahdollista, että muistuttaisit inkiväärin, hunajan ja veden määrästä, niin tämä juoman janoaja pääsisi hommiin jo ennenkuin sun arkisto on siirtynyt tänne uuteen kotiin? Hei tsemppiä kovasti rempparuljanssiin, meillä oli aivan sama meneillään tasan 2 vuotta sitten... lopputulos sitten palkitsee :-)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Täältä pesee! :) 

 

Ginger Ale -tiiviste (sokeriton)

Paksu, noin 15 cm pala inkivääriä

6 dl vettä

4 rkl kotimaista hunajaa

Kuori inkivääri, paloittele se ja laita palat blenderiin. Lisää vesi ja hunaja. Sekoita täydellä teholla noin 30 sekuntia. Kaada seos suljettavaan lasipurkkiin ja anna tekeytyä vuorokauden jääkaapissa. Kaada seos sen jälkeen blenderiin ja sekoita uudelleen. Siivilöi kuitumassa pois harson tai suodatinkankaan avulla kaatamalla neste kankaaseen kulhon yllä ja puristamalla kangasta niin, että saat mahdollisimman paljon nestettä talteen. Säilytä inkiväärijuomatiiviste suljetussa lasipurkissa tai -pullossa jääkaapissa ja käytä mausteena erilaisten juomien pohjalla. Ravista aina ennen käyttöä. Käytä parin viikon sisällä tai kaada jääpalamuotteihin, pakasta ja napsi tarvittaessa juomien sekaan.

Ginger Ale -booli

3 dl tekemääsi Ginger Ale -tiivistettä

1 l vichy-vettä

3 limeä

1 iso sitruuna

Iso nippu tuoreita mintunlehtiä

Viipaloi sitruuna ja limet lohkoiksi tai siivuiksi. Kaada tekemäsi inkiväärijuomatiiviste boolimaljaan. Lisää päälle vichy ja sitruunan ja limen palat sekä mintunlehdet. Laita joukkoon reilusti jääpaloja ja tarjoile.

 

Macaron Murusia (Ei varmistettu)

Voi kiitos paljon :-)

hanne-a (Ei varmistettu)

Moikka. Mahtavatkohan Trendin puolella olleet ihanat reseptisi enää koskaan tulla meidän lukijoiden nähtäville. Olen etsinyt muutamaa jäätelöohjettasi, mutta vanhoja blogikirjoituksiasi ei löydy enää lainkaan.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Moikka! Vanhat jutut tekevät hidasta mutta varmaa siirtymistä tänne uudelle blogipohjalle, eli tulossa ovat. 

Tässä ainakin melko vastikään postaamani suklaajätskien resepti. Kuvan löydät täältä: 

http://pinterest.com/pin/283163895293624005/

 

 

SUKLAINEN ARTESAANIJÄÄTELÖ  (raaka, maidoton, sokeriton)

*Helppo:

(noin 3 jäätelöä)

Jäätelö:

2 isoa banaania

2 isoa ruokalusikallista pähkinävoita (esimerkiksi maapähkinävoi)

2 rkl raakakaakaonibsejä

Soseuta banaanit ja pähkinävoi blenderissä. Lisää raakakaakaonibsit ja blendaa vain hieman, jotta nibsit eivät hienonnu aivan sileäksi. Kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta. Kun jäätelöt ovat jähmettyneet, ota muotit pakastimesta ja valuta hieman lämmintä vettä muotin pinnalle, jotta saat jäätelön irtoamaan muotista. Nautiskele jäätelöstä ja fiilistele myös jäätelönsyönnin jälkeistä erityishyvää oloa.

*Monivivahteinen:

(noin 5 jäätelöä)

Jäätelö:

2 banaania

2 isoa ruokalusikallista pähkinävoita

2 rkl raakakaakaonibsejä

Pieni kourallinen manteleita

½ tl aitovaniljajauhetta

Makeutukseen esimerkiksi hunajaa tai steviaa. Itse käytin yhden pipetillisen English Toffee steviaa. http://www.iherb.com/Wisdom-Natural-Sweet-Drops-Liquid-Stevia-Sweetener-English-Toffee-2-fl-oz-60-ml/9674

2 rkl Tocotrienolsia

Noin 0,5 dl vettä

Suklaakuorrute:

0,5 dl Raakakaakaomassaa

2 rkl Kylmäpuristettua kookosöljyä

1 rkl Hunajaa

Ripaus merisuolaa

(Voit myös sulattaa esimerkiksi valmiin raakasuklaalevyn kuorrutteeksi)

Pinnalle:

Pähkinä- tai mantelirouhetta tai kookoshiutaleita

Lisää blenderiin banaanit, pähkinävoi, mantelit ja hieman vettä. Soseuta tasaiseksi paksuksi massaksi. Älä lisää vettä liikaa, jotta seoksesta ei tule liian juoksevaa, sillä silloin jäätelöistä voi tulla jääkiteisiä. Lisää mausteeksi tocotrienolsia, hunajaa tai steviaa, aitovaniljajauhetta ja raakakaakaonibsejä. Sekoita nopeasti ja lyhyesti, jotta raakakaakaopalat jäävät hieman rouheiksi. Kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta. Kun jäätelöt ovat jähmettyneet, sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa sulavaksi. Lisää hunaja ja suola. Sivele suklaaseosta jäätelöiden pinnalle lusikalla. Lisää heti haluamasi rouheet pinnalle. Tarjoile oitis tai säilytä pakastimessa esimerkiksi lautasella

pikkuapina (Ei varmistettu)

Anteeksi hieman ehkä blogiisi kuulumaton kommenttini, mutta siis eikö kukaan missään ihmettele minne on kadonnut viidakkomies Olli Posti :( ?!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Heheh, Sain tästä kysymyksestä hyvät herättävät naurut aamuun. Ihan siis hyvällä vain. :)

Mutta tosiaan, Olli seikkailee edelleen tuolla jossain päin Suomea, oisko Tampereella tätä nykyä. En ole siis kaveria nähnyt kyllä vuosiin, mutta hänen lähipiiriin kuuluva on kertonut. Eli elossa on herra Viidakkomies edelleen, jos jotain muuta pelkäsit. Ehkä hän on saanut vain tarpeekseen nettimaailmasta. Ken tietää. 

Kesätyttö (Ei varmistettu)

Hei Virpi! Ihana resepti jälleen, voimia sulle remonttipuuhiin. Lopputulos on varmasti kaiken vaivan arvoinen!

Mulla olisi pari postausehdotusta hihassa. Mielenkiintoista luettavaa olisi esimerkiksi postaus mausteista ja niiden terveysvaikutuksista, voisit myös esitellä omaa maustekaappiasi tai henkilökohtaisia suosikkejasi! Olisi myös ihanaa, jos viitsisit silloin tällöin postata ihan arkiruokareseptejä. Aikanaan postaamastasi mössösalaatin ohjeesta tuli yksi suosikeistani ja sitä syödäänkin meillä viikottain.

Kiitos ihanasta blogistasi ja kivaa kesän jatkoa!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiitos näistä vinkeistä! Tosi hyviä ideoita. Laitan hautumoon. :)

Iloista kesää sinnekin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi miten ihanan näköinen smoothie! <3 mutta se ei varmasti maistu yhtä hyvältä tavallisesta lasista kuin tuollaisesta jätskilasista, joten mistä tuollaisia saa? :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Hei kiitos!

Ja tuon lasin olen ostanut eräästä sisustustavarakaupasta täältä Helsingin Punavuoresta, mutta ko. kauppaa ei ole enää olemassa. Joten valitettavasti en osaa nyt johdattaa sua näiden lasien jäljille, kun merkkiäkään ei ole tiedossa. 

Kommentoi