Myslin murusia sängyssä

Kiitos hyvää

Rakastan myslejä. Haaveideni keittiössä on iso hylly täynnä lasipurkkeja, joista löytyy useita myslimakuja eri koostumuksilla ja mausteilla. Unisina talviaamuina mieli ja keho heräisivät lämpöisesti aprikoosilla, inkiväärillä ja kardemummalla maustetulla myslillä, romanttisina päivinä suuhun sujahtaisi kuivatuilla marjoilla, manteleita ja ruusulla sulostettua sekoitusta ja hedelmän kaipuuseen jonkin myslin seasta löytyisi kuivattua omenaa, viikunaa ja taatelia.

 

Tänään aamulla pikkukeittiömme pikkuhyllystä löytyi vain yksi pieni myslipaketti, jonka makumaailma ei aivan istunut sen hetkisiin fiiliksiini, eikä sointunut jo tekemäni smoothien makuihin. Siispä päätin valmistaa nopeasti oman gluteenittoman myslisekoituksen, heittämällä blenderiin cashewpähkinöitä, manteleita, auringonkukansiemeniä ja kurpitsansiemeniä, surauttamalla ne muutamalla sykäyksellä rouheeksi, lisäämällä sekaan tattari- ja hirssihiutaleita sekä rusinoita ja maustamalla sekoituksen raakakaakaomassasta rouhimillani suklaapaloilla ja aroniamarja-mustikka-marjajauheella. nami. Sekoitus rimmasi mukavasti luomumarjasekoituksesta, banaanista, tocotrienolsista, vanilja- ja ruusu-uutteesta tekemäni smoothien kanssa (jonka terästin muutamalla tipalla fytoplanktonia). Mysliä tulikin sitten nautittuja sänkyyn katetun aamiaisen aikana muutama satsi.

 

Suosittelen testaamaan. Mysleistä saa mahtavasti hyviä kuituja ja rasvoja, etenkin kun ne tekee itse, eikä sorru kaupan sokeripommeihin. Vielä kun raaka-aineena käytetyt pähkinät ja siemenet on ostanut tiiviisti pakattuina ja muistanut säilyttää ne jääkaapissa, jolloin niiden rasvat eivät ole härskiintyneet, niin kyllä kelpaa rouskutella.

 

♥ Virpi

Share

Kommentit

Hosuli / hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Ai hitsi, en ole tajunnut säilyttää pähkinöitä jääkaapissa, vaikka olen kuullut tuosta rasvojen härskiintymisestä. Kiitos vinkistä! Ovatkohan ne pahasti pilalla kuivakaappisäilytyksen takia - siis terveydelle haitallisia tms.?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

no kyllä tästä maailmasta löytyy varmasti paljon enemmän terveydelle haitallisia asioita kuin kuivakaapissa säilytetyt pähkinät, eli kyllä ite söisin ne - ja pistäsin sitten seuraavat kylmään. :) toisille vaan voi tulla helposti esim. näppyjä noista härskiintyneistä rasvoista + kuumennetuista rasvoista. vaikka kyllä toisille tulee pähkinöistä näppyjä vaikka ne säilyttäis missä, jos niitä käyttää yhtään isompia määriä. Harva kauppiaskaan muuten säilyttää pähkinöitään oikein. Helsingin Natura Zone on yks miellyttävä poikkeus, niiden pähkinät löytyy kylmäkaapista.

Leena (Ei varmistettu)

Syötkö sä ikinä kauraa tai muita viljoja? ihanan näköistä mysliä, useinkin olen itse tehnyt mutta aina kaurahiutaleisiin. rakastan aamupuuroa, mikä sun ajatus on kaurasta?

Janina (Ei varmistettu)

Voi vitsit kun on niin ihanaa aina tämmösenä harmaana päivänä huomata että olet taas tehnyt ihanan pastellisen postauksen päivän piristeeksi. Täytyy ottaa mysli-ideat käyttöön.

Täällä muuten kirjoitteleepi rakkaan serkkupoikasi avopuoliso. :) Hih!

Ninni (Ei varmistettu)

Sinulla on kauniita astioita. :)

Emmili (Ei varmistettu)

Luin ensimmäisen kerran blogiasi vasta pari viikkoa sitten ja olen täysin koukussa! Minua kiinnostaisi nähdä joku kuva keittiöstäsi: löytyykö sieltä valtava vuori vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä ym aineksia smoothieihin ja muihin? :) Ja huomasitko lompakossa eroa, kun siirryit "uuteen" ruokavalioon?

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Leena, syön kauraa, about kerran viikossa. Kaurahan on oikein hyvä raaka-aine, kunhan sitä ei ylikuluta. Mutta sehän pätee lähes kaikkeen. Usein suomalaiset vetävät kaurapuuroa joka päivä, mikä ei välttämättä ole erityisen hyväksi. Kaura mm. kerää limaa elimistöön ja lämmittää kehoa, mikä voi olla ongelmallista, jos kärsii erilaisista kehon ylikuumuusoireista. Jos pitääpuuroista, on parempi vaihtoehto vaihdella puuroja esim vuoroviikoin, yhtenä viikkona, kauraa, toisena hirssiä, kolmantena tattaria jne. Monet ovat herkkiä gluteenille, joten silloin kaura kannattaa jättää minimiin. . Janina, heh, no moi vaan, puolisukulainen siis! ja testaa ihmeessä mysliä. ja terveiset lördelle!! :) . Ninni, kiitos. :) .

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Emmili, tervetuloa lukemaan! Keittiömme ei ole mikään lempipaikka kodissamme ja olen kovasti pohtinut mitä tekisin sille jotta saisin siitä hieman kauniimman. Eli toistaiseksi ei ole tulossa keittiökuvia, pahoittelen. :D Ja kyllä menee nykyään enemmän rahaa ruokaa kuin ennen muinoin, mutta en edes ajattele sitä enää, koska se on niin korkealla tärkeysjärjstyksessä nykyään. Shoppailen esimerkiksi todella mitättömästi enää vaatteita ja baareissa ei tule juostua juuri laisinkaan, toisin kuin ennen.

Anna (Ei varmistettu)

"Monet ovat herkkiä gluteenille, joten silloin kaura kannattaa jättää minimiin. "
Tämä pisti vähän silmään. Siis millä perusteella gluteeniherkkien pitäisi jättää kaura minimiin? Kaurahan on luontaisesti gluteeniton, vaikka siihen on saattanut jäädä käsittelyssä esimerkiksi vehnän jäämiä.

Kommentoi