Oma koti mustikka...piirakka

Kiitos hyvää

Yöllinen moi täältä purkamattomien matkalaukkuen ääreltä. Palailin juuri perheeni kera pohjoisilta synnyinkotikonnuiltani, jossa olen samalla viettänyt minilomaa virtuaalimaailmasta. Ennen matkaväsymykselle antautumista ajattelin kuitenkin pikaisesti merkata tämän blogireviirini, tällä kertaa mehevällä mustikkapiirakalla, josta ehdin napata kännykkäkuvan ennen sen katoamista makeannälkäisten suihin.

Tämän gluteenittoman (totta kai) ja sokerittoman (kuten täällä tapana) piirakan sekaan lennähti myös jokunen kanelissa kieriskellyt omena ja muutama muu hyvän elämän ruoka-aine.

Mustikka-omena-piirakka (gluteeniton, sokeriton)

Pohja:

2 dl mantelijauhoja

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

150 g voita

0,5 dl juoksevaa luomu hunajaa

Täyte:

3 isoa tai 4 pientä omenaa

2, 5 dl mustikoita

1 tl aitovaniljajauhetta

1 tl kanelia

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita mantelijauhot ja kaurahiutaleet, lisää joukkoon sula voi ja hunaja. Voitele piirasvuoka ja leivitä se esimerkiksi mantelijauhoilla. Painele taikina vuokaan ja paista sitä kymmenisen minuuttia uunissa. Kuutioi omenat ja sekoita palat mustikoiden kanssa. Mausta kanelilla ja vaniljajauheella. Ota vuoka uunista ja kaada täyte piirakkapohjan päälle. Paista vielä noin 20 minuuttia. Parasta nautittuna uunituoreena.

♥ Virpi

Share

Kommentit

Noo (Ei varmistettu)

Näyttää herkulliselta! Edelleen malttamattomana huhuilen vanhojen postausten perään, jostain kumman syystä mm. Pupulandian puolella näkyy kaikki vanhatkin jutut.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Tiedätkö, niin kuule minäkin huhuilen. Huhuillaan kovaa kuorossa, niin josko ne löytäis pian perille. :)

Tuuli (Ei varmistettu) http://www.thefinnish-americanartist.com/

Oi, ihanan rosoisen, karhean ja herkullisen näköinen <3

S* (Ei varmistettu)

aaah. miten näyttää hyvältä. Pakko kokeilla tätä!

Saara (Ei varmistettu)

Testasin reseptiä, kommentit:

-maku on hyvä!

-10 minsaa esipaistamista ei riitä että pohjasta tulee "kuiva ja rapea" mutta varmaan 15 minsaa suht ylhäällä uunissa toisi paremman tuloksen

-20 minsaa ei riitä että saa omenoista kypsiä

-pakastemustikat itkevät vaikka laitoin pari rkl tapiokatärkkelysyä nestettä pidättelemään :(

0,5 dl hunajaa = 75 g (kivempi mitata suoraan leivinkulhoon jos käyttää vaakaa)!

Seuraavaksi sitten salaattisipsejä, ostin kauppahallista vikat luomupuodin vikat salaatit tätä varten ;)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiitos paljon kommenteistasi! Mukavaa saada palautetta reseptin toimivuudesta. Itselläni pohjasta tuli omaan makuuni pikemminkin hivenen liian kuiva, vaikka paistoaika oli tuo yllä mainittu. Myös omenat kypsyivät tuossa ajassa. Käytin itse tuoreita mustikoita, sen olisin voinut mainita! Mutta hienoa että maku oli piiraassasi kuitenkin kohdillaan. Toivottavasti myös kaalisipsit maistuvat. :)

Teme (Ei varmistettu)

Minkä kokoiseen piirakkavuokaan taikina riittää?

Kommentoi