Pääsiäismoi & minttusuklaamuna

Ladataan...
Kiitos hyvää

Kukkuu, täältä tuulahtaa vielä viime hetken pääsiäistoivotukset ja minttuinen suklaamunavinkki!

Huomasin tuon toissapäiväisen hierontapalajutun postattuani, että kyseiset palathan olisi ollut hauska näin pääsiäisen alla valaa kananmunan kuoriin. Siitä olisi sitten ihana pääsiäissaunassa tai kylvyssä kuoria itselleen oma kosteutuskimpale.

No mutta, jalostin Martha Stewart -päissäni ja pääsiäispöhinöissäni tätä ideaa hieman ja loihdin spirulinajauheella värjättyjen munankuorien sisään ehkä jotain vieläkin suloisempaa, nimittäin minttusuklaata, ihan sitä syötävää sorttia, ja terveellistä tietenkin. 

Minttusuklaamunat (3 kpl)

1,5 dl raakakaakaomassaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
5 rkl kookosöljyä
2 rkl riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia (maitomaista makua antamaan)
1 rkl hunajaa
1 tl piparminttuuutetta
Ripaus suolaa

Kananmunan tyhjennys:

Tyhjennä munankuoret puhkaisemalla pieni, noin pikkusormen kärjen kokoinen reikä munan leveämpään päähän. Valuta ulos munan sisältö ja ota se talteen esimerkiksi leivontaa varten. Huuhtele muna muutamaan kertaan, jotta saat sisällön puhtaaksi. Kuivaa munat huolella jättämällä ne valumaan esimerkiksi yön yli tai puhaltamalla sisältö kuivaksi föönillä.

Kananmunan värjäys luonnollisesti:

Värjää kuoret tyhjennettyäsi ne lisäämällä kattilalliseen keitinvettä viinietikkaa ja haluamaasi värjäysainetta (vinkkejä luonnollisiin väreihin löydät täältä) Itse värjäsin kuoret hennon vihertäviksi lisäämällä keitinveteen muutaman ruokalusikallisen spirulinaa, ruokalusikallisen viinietikkaa ja keittämällä munankuoria seoksessa reilu puolisen tuntia. Voimakkaamman värin olisi saanut, jos munat olisi jättänyt värjäytymään seokseen esimerkiksi yön yli.

Suklaa:

Sulata kaakaomassa ja kookosöljy sulavaksi vesihauteessa. Sulata sekaan hunaja ja lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada neste tyhjään ja kuivaan munankuoreen ja laita munat jähmettymään pakkaseen noin puoleksi tunniksi. Huomioi annosmääriä mittaillessasi, että yhteen kananmunaan mahtuu reilu puoli desiä nestettä, riippuen toki munan koosta. 

Ehkä tästä vinkistä ehtii vielä joku viime hetken pääsiäispiipertäjä napata jotain virikettä. Jos ei muuten, niin tuo kyseinen minttusuklaa on tosi maukasta ihan arkisiin suklaa- tai jääpalamuotteihinkin valettuna.

Nyt tämä pupunen pelmahtaa pääsiäisen viettoon ja toivottaa teille rentouttavaa pitkää viikonloppua ja ihanaa alkavan kevään juhlaa!

♥ Virpi
 

Share

Kommentit

Hanna (Ei varmistettu) http://hannamariahh.blogspot.fi/

Olit Virpi ihana, säteilevän kaunis ja hehkuva eilen telkkarissa!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Voi kiitos paljon! Mukavaa että katsoit ohjelman. :)

Tiina-Tuulia (Ei varmistettu) http://kuuletko.wordpress.com/

Vau, aivan ihana resepti! Tätä (ja noita aikaisempia vartalon hellimis-reseptejäkin!) on kyllä pakko kokeilla jossain vaiheessa. Upean raikkaita nää kuvatkin, jo niistä tulee hyvälle mielelle. :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Eikun testimään vaan! Ja kiitti, huippua jos pelkät kuvatkin voi jo tehdä hyvää. :)

ritva parviainen (Ei varmistettu)

Kiitos mielenkiintoisista sivuista ja Hehku ohjelmasta, jonka jälkeen olen selaillut juttujasi.
Onko sinulla homeopatiasta tietoa, olen juuri aloittanut penkomaan tietoa, vaihtoehtoa terveydenhoitoon.

Virpi Mikkonen

Hei Ritva, Kiva että löysit tänne! Minulla ei valitettavasti ole juurikaan omaa kokemusta tai syvällisempää tietoa homeopatiasta. Toki tunnen alan, ja tiedän läheisesti ihmisiä, jotka ovat saaneet homeopatiasta apua omiin tai lastensa vaivoihin, mutta itse en sen kummemmin osaa tähän aiheeseen ottaa kantaa. Minkälaisia vaihtoehtoa perinteiseen länsimaiseen terveydenhoitoon sitten tarkemmin kaipailisit? Voin toki koittaa vinkata, jos kerrot tarkemmin millaista tietoa haet. 

Sonja (Ei varmistettu)

Olen jo pidemmän aikaa lukenut säännöllisesti blogiasi mielenkiinnolla ja saanut hyvää tietoa ravitsemuksesta. Haluaisin tietää mikä on mielipiteesi tofusta. Yritän kasvattaa hieman lihaksiani kuntoilemalla, joten tarvitsen proteiinia. Syönkin päivittäin kanaa tai kalaa. Olisiko siitä haittaa vai hyötyä korvata vaalea liha pari kertaa viikossa luomutofulla?

laura (Ei varmistettu)

Hei Virpi, en tiedä luetko vanhoihin viesteihin tulleita kommentteja, joten jos et pahastu niin liittäisin kysymykseni tähän uudelleen. Savesta voisi olla apua myös läheiseni iho-ongelmiin, siksi olen näin tarkka. Olen jo pari kk halunnut testata savea, mutta en ole päätynyt ostamaan mitään hämmentävien nimien takia. Jotkut savet ovat vain ulkoiseen käyttöön, montmorilloniittisavi ja bentonite sisäiseen, mutta bentonitestäkin calsium(?) laatu on parempi sisäiseen käyttöön.. Ruohonjuuressa on vain vihreää savea, mitä ikinä onkaan, FF:llä ei tällä hetkellä mitään. iHerb on pullollaan ulkoiseen käyttöön olevia jauheita, sisäiseen kaikki on kapseleina tai juomina. Saisinko kysyä minkä merkin jauhetta (tai/ja mistä ostat) käytät juotavaksi? Tämä auttaisi kovasti, kiitos. :)

Virpi Mikkonen

 

Moi vastasinkin jo viestiisi, mutta tässäpä tulee uusintana:

Eli kyllä tuo vihreä savikin pitäisi olla ihan käypää kamaa sisäiseen käyttöön. Tosin en nyt tiedä tarkalleen mitä savea Ruohonjuuri myy, mutta kysäise myyjiltä, osaavat varmasti auttaa. Onko mahdollisesti tätä: http://www.biodelly.com/Argital-Aktivoitu-vihreae-savi ? Oma saveni on pH-Miraclen Tasapainosavea, jota olen aikoinaan ostanut Hakiksen Kauppahallin pH-baarista, jota ei valitettavasti enää ole olemassa. Mutta epäilisin esim. tuon Ruohiksen saven olevan hyvää. Myös Hyvinvoinnin tavaratalosta voi tilata savea. Tsekkaas esim tämä:

https://www.hyvinvoinnin.fi/naturado-hoitosavet

https://www.hyvinvoinnin.fi/argital

Laura (Ei varmistettu)

Hei, törmäsin tällaiseen artikkeliin ja mietin että se kuulostaa olevan aika eri linjassa sinun ajatustesi kanssa, niin kuulisin supermielelläni mitä olet mieltä kun näin asiaan vasta tutustuneena en yhtään tiedä mitä mietttiä! Kiitos, Laura http://raakaruoka.com/2011/06/17/mika-mattaa-superruoissa/#comments

Virpi Mikkonen

Moikka! Kiitos linkistä.

Oikein oli hyviä ajatuksia, ja olen itse asiassa pitkälti samoilla linjoilla. Ei ole tuoreiden ruoka-aineiden voittanutta, ja parasta ruokaa lienee se, mikä ei tule minkäänlaisessa paketissa, eli on mahdollisimman pitkälti siinä muodossaan kuin luonto on sen alkujaan tuottanut. En kuitenkaan ole sitä mieltä että raaka-ruokailu, eli se, että syö pelkästään kypsentämättömiä tai käsittelemättömiä ruokia olisi kaikille sopiva ruokavalio kaikkina vuodenaikoina kaikissa maailman kolkissa, sillä tarpeemme ovat kovin yksilöllisiä elämäntilanteestamme, kropastamme ja ympäröivistä tekijöistä johtuen. En myöskään lähtisi mustavalkoisesti tuomitsemaan kaikkia ns. superfood-jauheita. Esimerkiksi puhdistavat chlorella ja spirulina -leväjauheet ovat varmasti monelle hyvä lisä, etenkin ruokavaliomuutoksen ja kropan puhdistuksen yhteydessä. En sano, että ne ovat välttämättömiä, mutta voivat varmasti auttaa monia. Ja sitten vielä se, että tämänkin superfood-sateenkaarikäsitteen alla on olemassa niin paljon erilaisia valmistuotteita. Se, että tuote on kuivattu tai jauhettu ei tarkoita automaattisesti, että se olisi jotenkin prosessoimalla poispilattu. Useat kuivatut yrtit, marjajauheet ym. ovat edelleen ravintorikkaita ja hyviä lisiä ruokiin.

Kyseisen jutun kirjoittanut henkilö ehkä tarkoittaakin, että turvautuminen näihin kaikenlaisiin valmispatukoihin ja -jauheisiin, olivat ne sitten miten luomua tai "raw foodia" tahansa, ei ole oikotie onneen, eikä niitä tule lisätä ruokavalioon aidon, tuoreen ruuan kustannuksella. Mielestäni elämässä pitää kuitenkin olla myös helppouden tuomaa nautintoa, ja jos ihminen tarttuu raakasuklaapatukkaan mieluummin kuin tavan suklaapatukkaan, on se jo huimasti parempi vaihtoehto. Tämä on kyllä niin laaja-aihe, että ansaitsisi melkein jo pidemmän ja syvällisemmänkin kirjoituksen. No mutta, ehkä tämä valaisi kantaani edes hieman. Täytynee palata aiheeseen vielä vaikka oman postauksen muodossa.

Kiitos viestistä ja iloisia kevätpäiviä! 

Kommentoi

Ladataan...