Pastaa pastan perään

Kiitos hyvää

Kun viime viikolla loihdin ensin terveellisen pitsan, niin viikonloppuna jatkoin sitten hiilaripommien korvailua, ja vietin lauantain ja sunnuntain pastanjauhannan parissa. Lauantaina tekemäni raakapastakikkailut olivat omia nopeita kokeiluitani, jotka onnistuivat oikein mukavasti, ekakertalaisuus huomioon ottaen. Sunnuntaina sen sijaan astuin astetta edistyneemmän raakakokkailijan ohjaukseen osallistuessani ihanan Moments-blogin Katjan raakabrunssille, jossa valmistimme muun muassa taivaallista kevätpastaa ja juustokastiketta. 

Laitan molemmat ohjeet ja kuvat tänne, niin pääsette testailemaan.

Näiden nautiskelusta ei muuten tule sitä raskasta pöhötyssoloa, niin kuin usein normipastojen jälkeen! Itse (entisenä)vatsavaivaisena osaan niiiin arvostaa sitä tunnetta, kun kylläiseksi tekevän aterian jälkeen olo on silti kepeä ja energinen, eikä raskas ja jättimahainen. Ja vaikka en ketään 100 % raakailuun yllytäkään, enkä edes itse sellaiseen pyri, antaa alla olevien freesien vehnänkorvaajareseptien omaksuminen mielestäni mukavaa raikkautta ja monipuolisuutta ruokavalioon.

Huomatkaa muuten kuvista huima ero noiden cashew-juustokastikkeiden koostumusten välillä! Surautin oman kökkäreisen keitokseni sauvasekoittimella, ja puolestaan tuo Katjan kastike on valmistettu Vitamix-blenderillä, jolla kastikkeesta saa unelmaisen samettista. Molemmat maistuivat toki hyviltä, mutta kyllä se niin on, että mitä sileämpää tuosta soossista saa, sen kivempi on suutuntuma ja sitä myöten makuelämyskin paranee.

Raakapasta
1 kesäkurpitsa
oliiviöljyä
pippurisekoitusta

Suikaloi kesäkurpitsa pastanauhoiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä. Mikäli haluat pastasta mahdollisimman aidon näköistä, kuori pois pastan vihreä kuori ennen suikaloimista. Lirauta sekaan oliiviöljyä ja rouhaise hieman pippurisekoitusta.

Cashew-juustokastike
2 dl cashew-pähkinöitä
½ sipulia
1 valkosipulin kynsi
½:n limen mehu

persiljaa
vettä
ripaus suolaa

Sekoita pähkinät ja vesi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella kastikkeeksi. Lisää sipulit, puolikkaan limen mehu ja mausteet ja sekoita.

Vaalea tapenade

2 dl vihreitä oliiveja

½ keltainen paprika
1 valkosipulin kynsi
½:n limen mehu
tuoretta basilikaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella soseeksi.


Katjan Kevätpasta
2 kesäkurpitsaa
10 herkkusienen kannat (teimme myös täytettyjä herkkusieniä, joiden kannat tulivat pastan sekaan. Tähän voit toki heittää esim. kuutioituja herkkusieniä kourallisen)
1 rasia kirsikkatomaatteja
1/2 ruukkua basilikaa

1 rkl kookosjauhoja
ripaus laatusuolaa
rouhittua mustapippuria

Suikaloi kesäkurpitsat kuorimaveitsellä tai juustohöylällä tai leikkaa spiraalileikkurilla spagetiksi. Sekoita joukkoon kookosjauhot, suola ja mustapippuri. Kuutioi herkkusienten kannat ja kirsikkatomaatit, laita erilliseen kulhoon ja kaada sekaan:

loraus oliiviöljyä
ripaus laatusuolaa
1 rkl tamaria
1 rkl sitruunanmehua
rosmariinia
rouhittua mustapippuria

Jätä marinoitumaan ja valmista juustokastike.

Katjan Juustokastike
1 kpp cashewpähkinöitä
ripaus laatusuolaa
1 rkl tamaria
1-2 rkl sitruunanmehua
½ raastettua sitruunankuorta
¼ nippu tuoretta timjamia
vettä

Liota cashewpähkinöitä muutama tunti, kaada liotusvesi pois ja sekoita pähkinät pienen vesimäärän kanssa kastikkeeksi esimerkiksi tehosekoittimella.

Yhdistä kaikki pastan ainekset. Kaada juustokastike pastan sekaan tai tarjoile se omassa kulhossaan.

 

Vinkkivinkkinen! Kaikkien raakailusta kiinnostuneiden kannattaa muuten tsekata Katjan Moments-blogi ja siellä vastikään startannut kahden viikon haaste raakaruokakokeiluun. Sieltä löytyy upeita reseptejä, jotka sopivat mainiosti kropan kevätherättelyyn.

♥ Virpi

Share

Kommentit

Katja (Ei varmistettu)

Ihana tapenadeohje! Eilen yllytyin Keittiökameleontti-Okriinan salviapestosta ja nyt tämä! Yhtä mössöä koko elämä! Ajattelin pitää parin viikon puhdistuskuurin, mutta pitää varmaan järjestää jotkut dippibileet ennen sitä :)

Laura (Ei varmistettu)

Ihanaaa, omnom. Täytyy kikkailla kotona.

muotimuistio (Ei varmistettu)

Tota kesäkurpitsapastaa on pakko kokeilla!

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Katja, juu, kunnon mössöilyt kehiin ennen putsauksia! :D Tiiätkö muuten vielä millasen puhdistuskuurin aiot vetää? Itteäki kiinnostas taas ottaa joku kevennys tähän kevään korville ja unohtaa hetkeksi nuo pähkinäkakut ym ym. Alkanut nimittäin iho näppyillä siihen malliin, että jotain putsia pitäis harjottaa.
Laura, testiin vaan! Ite ajattelin seuraavaksi kokeilla jotain tomaattipohjaista kastiketta tuon kesäkurpitsapastan kans. Nam ku alkokin heti tekeen mieli...
Emilia, suosittelen! Leenakin aiko tänään vierailleen tuota kokkailla. :)

Leena (Ei varmistettu)

Kyllä! Tein tätä Virpin ohjeen mukaan, mutta valkosipulia ja sipulia taisi mennä hieman ohjeen annostusta enemmän ja oliivit olivat kalamataoliiveja. Lisäksi tein pinaatti-itu-avokadosalaattia. Ruokailijat kommentoivat että vatsa hykertelee tyytyväisenä ja että ei olisi uskonut raakaruuasta löytyvän näin täyteläisiä makuja. Vaihteeksi taas valtava into näihin kokkauspuuhiin. Uusin rakkaus on tuo paprika. Siitä saa kans todella ison makuisia raakakeittoja ja -kastikkeita. Aikaisemmin en ole siitä niin innostunut salaateissa yms, mutta itsenäisenä raaka-aineena se on ihan mahtava.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Leena, ihan mahetsua!! onnistumisen ilo paras ilo. :) Hei meidän pitää sun kans järkätä duunissa joku raakabrunssi nyt keväällä! se ois aivan huippua.

Toimituksen blogi (Ei varmistettu)

JOO! Järkätään joku suosikit ja raakabravuurit -henkinen brussi, ehdottomasti.

Kelenna (Ei varmistettu)

That's really tihinkng out of the box. Thanks!

Jaycee (Ei varmistettu)

There’s a srceet about your post. ICTYBTIHTKY

Kommentoi