Pien piirakka vainen

Kiitos hyvää

Olen tullut hieman kärsimättömäksi kokkailijaksi ja alkanut suosimaan mahdollisimman simppeleitä ja nopeasti valmistuvia ruokia. Liekö kyseessä alitajuinen valmistautuminen lapsiperheen arkeen? Raakaruuissakin olen skipannut reseptit, jotka vaativat pitkän liudan eri raaka-aineita ja useita vaiheita sekä tuntien kuivattamiset ja liotukset. Keittiömme suosikkeja ovat olleet pääasiassa ruuat, jotka syntyvät muutamasta minuutista puoleen tuntiin. Lisäksi kun nuo mielihalut vaihtuvat sen verran tiuhaan tahtiin, niin ruuan on oltava valmiina juuri silloin kun sitä tekee mieli, eikä ensi kesänä.

 

Eilen ”huitaisin” vieraakseni saamalleni ihanaiselle Lauralle pienen raakaomenapiiraan, tai itse asiassa kaksi, meille molemmille omansa. Ja kylläpä ne maistuivat aika kivalta siinä teekupposten kyljessä.

 

Koska täytettä jäi yli, päätin tehdä itselleni tänään uuden piiraan välipalaksi. mumsk. Täytyy silti sanoa että täyte on parhaimmillaan valmistuspäivänä, tosin humahtipa se napaan mukavasti nytkin.

 

Joulua enteilevä pikkupiiras

Pohja:
Iso kourallinen manteleita
Pari taatelia
2 rkl hunajaa
tupsaus kanelia
ripaus merisuolaa

Täyte:
Pari desiä cashew- tai parapähkinöitä

1 omena
2 rkl hunajaa
1 tl aitovaniljajauhetta
1 dl vettä
(halutessa hieman soijalesitiiniä sitomaan ja antamaan kuohkeutta)

Pinnalle:
Omenalohkoja ja kanelia

 

Hienonna mantelit monitoimikoneessa tai blenderissä. (jos vatsasi kenkkuilee manteleista ja pähkinöistä, kannattaa ne liottaa esimerkiksi yön yli jääkaapissa) Lisää taatelit ja mausteet, surauta taikinamaiseksi seokseksi. Painele taikina vuokaan tai vaikka matalaan jälkiruokakulhoon. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Hienonna täytteeseen tulevat pähkinät jauheeksi, lisää vesi, omenalohkot ja mausteet. Sekoita kermaiseksi. Laita jääkaappiin hetkeksi omaan kulhoon. Ennen tarjoilua levitä täyte piiraspohjan päälle. Viipaloi pinnalle ohuita omenalohkoja ja ripottele hieman kanelia.

 

Heleppua ja hyvvää, sanos oululaine.

♥ Virpi

Share

Kommentit

Laura (Ei varmistettu)

Kiitos ihanasta piiraasta ja reseptistä! Tätä teen itsekin joskus. <3

Hosuli / hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

Oi kiitos tästä, ihanan yksinkertainen resepti. Sitä paitsi kaikkia aineksia taitaa löytyä kaapista jo valmiiksi. :)

Hannamaria (Ei varmistettu)

Herkullisen kuuloista ja näköistä! Oiskos muuten mahdollista, että ilmoittaisit resepteissä aina myös kuinka monelle mistäkin riittää, niin tietää ennakoida valmistaako vain itselleen, vai myös poikaystävälle, vaiko vielä useammalle :) Jatka Virpi samaan malliin, blogisi on IHANA ja raakareseptit herkkuja!!

kardemumma (Ei varmistettu)

niin sanoisi :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kiitos kommenteista! Hannamaria, olisihan se kyllä mahdollista ja koitan jatkossa muistaa tuon. Hyvä ehdotus. Olen vaan niin huitshapeli noitten mittojen kanssa, että ei aina oikein tahdo muistaa että kuinka paljon sitä tulikaan laitettua ja mitä. Voisin vaikka alkaa kirjaamaan mitat ylös talteen samoin tein kun olen tehnyt jonkin ruuan...

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Kardemumman nimimerkistä tuli muuten mieleen että tuohon pohjaan sopisi hyvin myös ripaus kardemummaa!

Kommentoi