Ruususen puuro

Kiitos hyvää

Vispipuurossa on utuisen upottavaa taikaa. Vaahtomainen koostumus ja hempeä väri takaavat pehmeistä pehmeimmän aloituksen päivälle.

Perinteisesti vispipuuro tehdään vehnästä valmistetuista mannasuurimoista ja puolukoista, mutta voipa sen tehdä toisinkin! Gluteeniton ja terveellinen vispipuuro syntyy tattari- tai hirssihiutaleista ja marjoina voi käyttää mitä ikinä mielii, hilloista, mustikoista, herukoista, mansikoihin ja vadelmiin.

 

Oma bravuurini on ollut mannasta tai tattarista, vadelmista ja mansikoista keittelemäni puuro, jonka olen maustanut vaniljalla ja nimennyt prinsessapuuroksi. Prinssipuurohan syntyy puolestaan tietenkin mustikoista ja/tai mustaherukoista, sikäli mikäli mielii ylläpitää pinttyneittä sukupuolistereotypioihin nojaavia värikoodistoja. Mutta ei jaksa tänään miettiä niin vakavia.

Saanen nyt esitellä aamulla valmistamani Ruususen puuron, joka syntyi näin:

1 l vettä
5 dl tattarihiutaleita
2 dl kesällä poimittuja ja pakastettuja mansikoita
ripsaus suolaa
hupsaus hunajaa
muutama tippa ruusuvettä

Kiehauta vesi, lisää tattarihiutaleet ja keittele hiljalleen noin 15 minuuttia. Ota puuro liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Kaada puuro blenderiin ja lisää sekaan marjat, tai sekoita sauvasekoittimella. Lisää marjat vasta tässä vaiheessa, jotta et kiehuta niiden vitamiineja taivaan tuuliin. Lisää hunaja, suola ja ruusuvesi ja sekoita vaahtomaiseksi vispipuuroksi. Mikäli pakastemarjat ovat jäähdyttäneet puuroa liikaa, voit lämmittää puuroasi vielä nopeasti kattilassa. Vispipuuro maistuu toki myös kylmänä, eli jos teet kerralla isomman satsin ja säilöt puuroa jääkaapista, saat siitä kivoja välipaloja.

♥ Virpi

pst, reseptitoivekilpailuun tuli huikeasti mahtavia vastauksia, kiitos niistä! ilmoitan voittajan huomenna, kunhan olen ensin käynyt osallistujat intuitiivisesti läpi ja kanavoinut universumin energiat oikeaan osoitteeseen. ;)

Share

Kommentit

Pirkko (Ei varmistettu)

Onpa suloisia kuvia ja suloisen oloinen puuro. :) nam!

emma (Ei varmistettu)

Tuo resepti tuli kyllä tarpeeseen! vaikuttaa just mukavan simppeliltä ja sopii varmasti hyvin kiireisiin arkiaamuihin :) Kysyisin vielä että mitä tuo ruusuvesi on ja mistä sitä saa?

iita (Ei varmistettu)

Kaiholla lueskelen näitä kaikkia ihania marjaisia reseptejä. Typerässä vuokrayksiössäni ei vain ole pakastinta. Eli talvi mennään ilman kesäistä satoa. Pakko varmaan muuttaa :D

mariaelina (Ei varmistettu)

Heh, juuri tänä aamuna ajattelin oman aamiaiseni äärellä, että kas tästähän tuli puolukkapuuroa. (Joka minusta on ainoa oikea marja vispipuuroon :) )

Oma puuroni syntyi laittamalla edellisenä iltana kulhoon likoamaan noin 4rkl chia-siemeniä ja kourallinen manteleita, lisänä vähän kuivattua mustikkajauhetta. Sitten aamulla lisäsin merisuolaa, banaanin ja puolukoita ja soseutin koko hoidon ilmavaksi puuroksi. Ja oli hyvää :)

mariaelina (Ei varmistettu)

Niin ja iitalle piti vielä sanoa, että ei minullakaan ole pakastinta. Siksi ostan lähikaupasta joka viikko joitakin marjapusseja, soseuttelen tai keittelen tai vain sulattelen niitä jääkaappiin ja käytän viikon mittaan. Käytän myös kuivattuja marjoja jonkin verran (niitä löytyy sokeroimattomiakin). Eli ei siis tarvitse elää marjattomana vaikka pakastinta ei olisikaan :)

nepa (Ei varmistettu)

Olen joskus aiemminkin kysellyt tuosta ruusuvedestä, mutta en päässyt sitten ikinä katsomaan vastausta siihen. Eli mistä ruusuvettä saa? Sellaista mikä on tarkoitettu sisäisesti nautittavaksi. Apteekissa myydään jotain, mutta siinä on kaikkia ihmeaineita lisättynä...

Suvi (Ei varmistettu)

Tosta satsista taitaa tulla siis enemmän kuin yksi puuro? :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Ruusuvedestä kyselleille, Itse olen ostanut Ruohonjuuresta Steenbergs Organic Rose Wateria. http://www.steenbergs.co.uk/product/380/rose-water-organic-steenbergs . Maustan sillä usein jälkiruokia ja smoothieita. Noissa syötäväksi kelpaavissa luomu ruusuvesissä ei siis ole kuin vettä ja ruusu-uutetta . mariaelina, kiitti puurovinkistä, pitä laittaa testiin! . Suvi, juu, tulee 3-4 annosta, riippuu kuinka kova on syömään. :)

NJJ (Ei varmistettu)

Ei oo mitään parempaa kuin mummon tekemä omena vispipuuro <3 Niin kevyttä ja miedon makuista että voi melkein maistaa miten omenat muuttuu vaniljaisiksi <3

http://steamedsnowpeas.blogspot.com/

Heidi (Ei varmistettu)

Näyttää todella hyvältä puuro mistä marjoista tämä on tehty ja onko vaikea tehä kun en oo koskaan tehnyt muuta kuin tavalliset puurot ja vispipuuro

Kommentoi