Salaisuuksien suklaapiiras

Kiitos hyvää

Minulle tarjottiin viime viikolla ai-van mahtavaa raakasuklaapiirakkaa, joka hurmasi minut niin totaalisesti, että en saanut ajatuksiani siitä irti ennen kuin valmistin sitä itsekin. Ja sehän tapahtui heti viikonloppuna, kun kokkailin kyseistä herkkua ison vuoallisen verran, jälleen perusohjetta varioiden.

Koska piirakkavuokani on melko kookas (halkaisija 27 cm), valmistin piirakkaa tupla-annostuksella. Suosittelen oikeasti pidättäytymään suunnilleen alla olevissa määrissä, ellet ole tarjoamassa piirakkaa vieraille, sillä kukaan terveet makuaistit ja perushuonon itsehillinnän omaava ei pysty säilyttämään kyseistä herkkua kovin pitkää aikaa, vaan se on pakko syödä heti äkkiä pois. (Tosin piirakka paranee huomattavasti muhittuaan jääkaapissa ainakin yön yli.) Itselläni olisi vielä pieni pala jäljellä, ja tiedän, että en saa siltä rauhaa, ennen kuin olen kaapinut lautasen tyhjäksi viimeistä murua myöten.

Pohja:
-6-8 taatelia
-2-4 kuivattua viikunaa
-Pari desiä pekaanipähkinöitä (tai esim. saksanpähkinöitä)
-Muutama ruokalusikallinen halvaa (valinnainen)
-1/2 dl raakakaakaojauhetta
-1 tl kanelia
Täyte:
-2 avokadoa
-2 rkl hunajaa
-Puoli desiä raakakaakaojauhetta
-Ripaus suolaa
-Puoli desiä sulaa kookosöljyä
-Puoli desiä kookoshiutaleita
Päälle:
-Kookoshiutaleita
-Pekaanipähkinöitä
(kaikki ainekset mieluiten luomuna, kuten täällä meillä on tapana)

Hurruuttele pohjan aineksen sauvasekoittimella tai monitoimikoneella muussiksi ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset vaahtomaiseksi seokseksi ja levitä pohjan päälle. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja pekaanipähkinöitä ja laita piirakka pakkaseen jähmettymään reiluksi puoleksi tunniksi. Ota komeus kylmästä, tarjoile sellaisenaan tai kirpsakan luomumarjasekoituksen (puna- ja mustaherukoita, vadelmia, mustikoita ja mansikoita) kera ja sano ”mmmm-m, että osaa olla hyvää!” Voit myös lausua muita vapaavalintaisia ylistyssanoja, kunhan tuot nautintosi julki. (tiesithän, että ääneen manifestoidut hekumoinnit tuplaavat aina onnentuntemukset. juuri keksin tällaisen säännön.) Syömisen päätteeksi nuole lautanen.

Toim. huom: Koostumuksessa on jotain salamyhkäisen addiktiota aiheuttavaa.

♥ Virpi

Share

Kommentit

Viidakkomies (Ei varmistettu)

Hihii, sain maistaa tuota! <3
Harmi että auton valot pilas kuvan...

Vekakin tykkäs ihan kympillä meinas mennä tappelu-hommiks sen palan kanssa...!

talikko (Ei varmistettu)

Nam! Niin hyvän näköistä, että on varmaan pakko tehdä itekin :)

Virpi Mikkonen

Olli, mahtavaa että maistui, eikä lentänyt auton ikkunasta pihalle! Luulin nimittäin aluksi, että suklaaseen oli lorahtanut liikaa suolaa, mutta eipäs ollutkaan. Ja tosiaan piirakkapala on melko pieni palkkio isosta vesitonkasta.
talikko, omalla vastuulla! Addiktioriskistä on varoitettu. ;)

Heidi (Ei varmistettu)

Kuulostaa huippuhyvälle! Täytyykin testata ehkä heti viikonloppuna :)

Noora nooranoma.blogspot.com (Ei varmistettu)

Näyttää ja kuulostaa erittäin kokeilemisen arvoiselta, jopa tällaiselle raakaruoka-baakelsseja vain kuvista nähneelle.

mariaelina (Ei varmistettu)

Ihanalle näyttää! Kiitos reseptistä. Olen muuten jo pidempään miettinyt, että voisiko näissä raakaleivonnaisissa korvata noita taikinan pähkinöitä jollain muulla. Osaisitko neuvoa? Olisi hienoa tehdä tällaisia myös pähkinäallergiselle ystävälleni.

P (Ei varmistettu)

Mietin viikonloppuna etta pitais kysella sulta oletko tehnyt jotain suklaisia raakaleivoinnaisia ja taallahan tama oli odottamassa kun tulin kurkkaamaan blogiasi – kiitos! Hei, paivitys sun inspiroiman kuukauden kestaneen ruokavaliorukkauksen jalkeen: talta tielta ei taida olla paluuta :) Aamulla ylos nouseminen on helpompaa, koska tiedan etta vihersmoothie tai raakapuuro odottaa (!!), epamaarainen turvotus vahentynyt huimasti, iho kiukkuilee vahan mutta oletan etta tassa on kyse juuri puhdistumisesta sita kautta, ja ylimaaraista virtaa riittaa! Ja kun en ole kieltanyt itseltani mitaan, niin kaikenlaista scheissea kuten sokeria jne ei ole edes tehnyt mieli. Tasta on siis hyva jatkaa - kiitoksia ihana inspiraatiosta :)

Virpi Mikkonen

Heidi, kerro sitten miten onnistui! ennustelen että hyvin.
Noora, Tuo on kyllä niin helppotekoinen herkku, että eikun testiin vaan! :)
mariaelina, pähkinät kyllä tuntuvat olevan pääasiallisena raaka-aineena raakaherkuissa. Mutta pidän silmät ja korvat auki vaihtoehtoisten reseptien varalle.
P, Eipä mitään, ole hyvä vain! Lähetit universumille suklaaherkkutilauksen, joka sitten pulpahti kauttani bittiavaruuteen. :) Ja onpa kyllä tosi kiva kuulla tuosta ruokaremontistasi ja sen tuomista hyvistä fiiliksistä! jee! iloa tiellesi.

Heidi (Ei varmistettu)

Suklaapiirakka testattu ja kohta loppu. :) Nam!

sinmeli (Ei varmistettu)

Hei, kiitos tästä(kin) reseptistä! Tein tätä lauantaina sauvasekoitin huuten... Oli vähän vaikeuksia saada ainekset sekoitettua yhteen tuolla aikansa eläneellä vekottimella (ehkä kunnon blenderi pitäisi vihdoin hankkia), ja ensivaikutelma piiraasta oli melkoisen tuju. Lätkäisin siihen sitten marjoja kylkeen ja tajusin löytäneeni jotain taivaallisen hyvää! Ja tosiaan, seuraavana päivänä maku oli yhä parempi ;) Joten tuhannesti kiitoksia!

Helinä (Ei varmistettu)

Olen pettynyt. Pari päivää nyt syönyt tätä ja tökkii. Raikkaammat , aikaisemmin tekemäni appelsiini , vadelma- ja sitruunapiiraat ovat näköjään enemmän mun makuuni. Yleensä kaikki suklaajutut ovat mun herkkuani :(

Kommentoi