Seitsemän päivää suklaata - Lakritsisuklaa

Kiitos hyvää

Suklaisen reseptiputken aloittavat herkulliset lakritsisuklaapallot, joista koko ajatus Seitsemän päivää suklaata -teemaviikkoon lähti. Lakusuklaan onnistuessa poikkeuksellisen hyvin innostuin samalla vauhdilla tekemään muitakin suklaisia eksperimenttejä, joiden lopputulemat näet tämän viikon kuluessa.

Kehittelin lakusuklaapallerot korvaamaan kaupan hyllyiltä kadonneet Pandan Duello-suklaalakut, joita makunystyräni alkoivat yllättäen suunnattomasti ikävöimään. Aivan Duellon kaltaisia näistä suupaloista ei tietenkään tullut, mutta jotain äärimmäisen maukasta kuitenkin.

RAAKA LAKRITSISUKLAA

Sisus:

1 dl mantelijauhetta

3 tl lakritsijauhetta

1 rkl kylmäpuristettua pähkinäöljyä

1 tl carob-jauhetta

1 rkl kotimaista luomu hunajaa

hyppysellinen suolaa

muutama tippa English Toffee -steviaa (ei pakollinen)

 

Suklaakuorrute:

1 dl kaakaovoita

1 rkl hunajaa

4 rkl raakakaakaojauhetta

¼ tl steviaa

1 rkl riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia

Hyppysellinen hienoa suolaa

Tee mantelijauhe itse hienontamalla manteleita tehosekoittimessa, tai käytä kaupan valmista mantelijauhoa. Sekoita mantelijauhe, carob-jauhe ja lakritsijauhe. Itse käytin Lakridsin raakaa lakritsijauhetta (jota saa mm. Stockmannilta), joka on huomattavasti intensiivisemmän makuista kuin esimerkiksi Urtekramin lakritsijuurijauhe. Lisää hunaja ja öljy ja ripaus suolaa. Pyörittele massasta palloja ja laita ne jähmettymään jääkaappiin. Valmista sillä välin suklaakuorrute.

Sulata raastettu kaakaovoi lämpimässä vesihauteessa. Kun kaakaovoi on nestemäistä, lisää makeutus. Sekoita joukkoon raakakaakaojauhe, riisinlesejauhe ja lisää ripaus suolaa korostamaan makuja. Sekoita ja maistele. Lisää tarvittaessa makeutusta, kaakaojauhetta tai suolaa. Ota tekemäsi lakritsipallot jääkaapista ja dippaa ne suklaaseen. Anna kuorrutteen jähmettyä pienen hetken jääkaapissa ja dippaa pallot uudelleen suklaaseen. Dippaa sitä useammin, mitä paksumman kuorrutteen haluat. Ripottele päälle lakritsijauhetta ja laita pallot jähmettymään jääkaappiin tai pakastimeen. Ota pallerot huoneenlämpöön noin 20 minuutin päästä, anna sulaa hetken, tarjoile ja nauti. Säilytä jääkaapissa suljetussa rasiassa. Nauti viikon sisällä.

♥ Virpi

Share

Kommentit

Riina (Ei varmistettu) http://tyhjantoimittaja.blogspot.com

Näyttää kyllä syntisen hyvältä :) ja maku on epäilemättä ihan yhtä hyvä :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

Juu, maku toimii! Täydellinen suolaisen ja makean symbioosi. Ja tuo Lakridsin lakritsijauhe oli kyllä ihan huippu löytö. 

Piitu*** (Ei varmistettu)

Suklaa+laksritsi ja suklaa+salmiakki on ihania yhdistelmiä. Tekee mieli heti alkaa kokeilemaan tuota ohjetta. :)

Kommentoi