Seitsemän päivää suklaata - Pistols

Kiitos hyvää

Nämä mausteiset suklaanapit kulkevat nimellä Pistols. Sain niihin idean mieheltäni saamastani upeasta suklaaraamatun tittelinkin ansaitsevasta Elisabeth Johanssonin Choklad-kirjasta. 

Pistolsit, pienet mausteiset suklaalätkät ovat Johanssonin mukaan historian ensimmäisiä suklaakonvehteja, joita tehtiin Ranskassa, muun muassa hoville. Kyseiset suklaat oli tuolloin tehty niin mausteisiksi, että vain apteekkarit saivat valmistaa niitä.

Vaikka reseptin mausteet voivat tuntua äkkiseltään hurjilta, suosittelen ehdottomasti testaaman tätä suklaaohjetta. Eukalyptushunaja on tämän ohjeen sydän ja salaisuus. Itse koukutuin näihin pieniin suklaasuupaloihin ja niiden rouskuviin maustekuorrutteisiin täysin!

Pistolsit ovat muuten myös erittäin kivoja joulusuklaita, joiden tekemistä voi alkaa harjoitella jo nyt ja antaa sitten tarkkaan hiottuja mestarinäytteitään lahjoiksi ihaniin kääreisiin pakattuina.

PISTOLS – MAUSTEISET SUKLAANAPIT

1 dl kaakaovoita

1 dl raakakaakaomassaa

1 rkl raakakaakaojauhetta

1 rkl carob-jahetta

2 rkl Kotimaista luomu eukalyptushunajaa (esimerkiksi Pesosen Mehiläistarhan Eukalyptushunaja)

Hyppysellinen hienoa suolaa

Pinnalle:

Kaakaonibsejä

Murskattua tähtianista

Kardemummaa

Rouhi raakakaakomassa ja kaakaovoi palasiksi ja sulata ne vesihauteessa. Sulata sekaan eukalyptushunaja. Sekoita joukkoon kaakao- ja carob-jauhe. Lisää ripaus suolaa. Maistele ja lisää tarvittaessa haluamaasi maustetta lisää. Mikäli haluat koostumuksesta oikein sileää, sekoita suklaaseos tehosekoittimessa. Tämän jälkeen temperoi suklaa, jotta saat suklaan kestämään huoneenlämpöä paremmin ja koostumukseen mukavaa ”napsahtavuutta”. (Ohjeet suklaan temperointiin löydät täältä) Tee suklaamassasta pieniä pyöreitä lätkiä leivinpaperilla vuoratulle alustalle tai kaada suklaata ohut kerros pyöreisiin muotteihin. Pakasta suklaata noin kymmenen minuuttia, jotta suklaan pinta hieman jähmettyy. Ripottele pinnalle kardemummaa, kaakaonibsejä ja murskaamaasi anista. Pakasta suklaata vielä vajaa puoli tuntia, ota huoneenlämpöön hetkeksi, tarjoile ja nauti. Säilytä jääkaapissa.

♥ Virpi

Share

Kommentoi