Turvalliset talvimuffinit

Kiitos hyvää

Korvapuusti ja kuuma kaakao, siinäpä ulkoilun jälkeinen klassikkokombo, joka uppoaa talvesta toiseen kuin saapas hankeen. Hiivaiset ja sokeriset vehnäpullat vain voivat viedä ulkoilman tuomat freesit fiilikset luvattoman nopeasti ja saada olon turpeaksi ja tunkkaiseksi.

 

Onneksi satuin eilen virittelemään ystävänpäiväksi leivonnaisen, joka onnistui itselläni toimimaan loistavana, vatsaystävällisenä kanelipullakorvikkeena. Ohjeen pohja perustui äitini vinkkaamaan, viimeisimmässä Life-asiakaslehdessä olleeseen vehnättömään muffiniohjeeseen, jota päädyin kuitenki muuntelemaan melkoisesti. Lopputuloksena oli mehevät, vehnättömät ja sokerittomat omenakardemummamuffinit, joiden taikinan voisi halutessaan viritellä myös pullan muotoon.

 

Talven kardemummaiset omenamuffinit (12 kpl)

200 g manteleita
2 tl kanelia
1 rkl kardemummaa
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl hunajaa
3 rkl kookosöljyä
2 kananmunaa

Omenasose:
1 iso omena tai kaksi pientä
1 tl aiovaniljajauhetta
luomu omenamehua

Hienonna mantelit blenderillä tms. mahdollisimman hienoksi jauheeksi tai käytä valmista mantelijauhoa. Itse korvasin puolet mantelijauheesta kookos- ja tattarijauhoilla. Lisää jauhojen sekaan kaneli, kardemumma ja leivinjauhe. Kaada sekaan kookosöljy ja hunaja ja sekoita. Vispaa kananmunat ja lisää taikinaan.

 

Soseuta omena esimerkiksi sauvasekoittimella ja lisää sekaan makeuttamatonta omenamehua, jolloin saat koostumuksesta sosemaista. Mausta ripauksella aitovaniljajauhetta. Lisää noin puolet omenasoseesta taikinan sekaan, jotta saat siitä kostean muhevaa. Jätä puolet omenasoseesta täytteeksi.

 

Annostele nokare taikinaa kuppikakkupaperin tai -muotin pohjalle ja lisää päälle noin teelusikallinen tekemääsi omenasosetta. Lisää päälle vielä taikinaa, jotta muotti täyttyy puolivälin yli. Viipaloin pinnalle ohut siivu omenaa ja ripsauta päälle hieman kanelia. Valmistettuasi kaikki kuppikakut, paista ne 200 asteisessa uunissa vajaa puoli tuntia, jolloin niiden pinta tulee hieman rapsakaksi mutta sisus jää meheväksi. Nautiskele lämpöisinä kaakaon tai vaikka itse tekemäsi raakavaniljajäätelön kanssa. 

♥ Virpi

Share

Kommentit

Tylli (Ei varmistettu)

Oi, olipa ihanan kuuloisia! Pitääkin omaa flunssaista oloa hieman lääkitä näillä. Olisiko sinulla muuten jotain ihania ruoka-/juomavinkkejä kipeään kurkkuun, nuhaiseen oloon ja viluun? Tsemppiä loppukiriin masuasukin kanssa! <3

Virpi (Ei varmistettu)

Tylli, nämä ei nyt ole mitenkään erityisen IHANIA vinkkejä, mutta tsekkaas nämä postaukset: http://www.trendi.fi/blogit/Alla-bloggar/Luokka/Kiitos-Hyvaa/Postaus/?Bl... JA http://www.trendi.fi/blogit/Alla-bloggar/Luokka/Kiitos-Hyvaa/Postaus/?Bl... . Itse joisin jotain kuumaa teetä, esim pakuriteetä, johon puristaisin sitruunaa ja lisäisin reilusti inkivääriä. "Kuumentaisin" muutenkin pöpöt ulos kuumilla juomilla ja vahvoilla mausteilla kuten chili, inkivääri ja valkosipuli. Lisäksi murskaisin yhden tai kaksi valkosipulin kynttä ja vetäisin ne ruokalusikallisella hunajaa alas. Jättäisin kaikki sokerit, vehnät ja maidon pois, napsisin päivittäin reilut annokset maitohappobakteereita ja d-vitskua ja kurlaisin kurkun muutaman kerran päivässä vahvalla suolavesiliuoksella. :)

Reetta (Ei varmistettu)

Mietin tuossa tunti sitten, että mitenkä sitä nauttisi tulevista laskiaismeiningeistä kärsimättä, ja sitten klikkasin itseni ihanaan blogiisi. Kiitos, taas <3

Virpi (Ei varmistettu)

Reetta, Hei joo, nuistahan saa tosiaan mahetsuja laskiaispulliakin, kun tekee vaan sellasia palloja, jotka paistaa ja sitten levittää väliin tai päälle soseutettuja hunajalla maustettuja pakastevadelmia tai vaihtoehtoisesti manteleista ja hunajasta (+ halutessa munanvalkuaisesta) tehtyä marsipaania! Kermavaahdon voi korvata vaikka paksulla cashewkermalla: http://www.trendi.fi/blogit/Alla-bloggar/Luokka/Kiitos-Hyvaa/?categoryId... . Täytyypä kokeilla! ...sikäli mikäli olen vielä sunnuntaina yhtenä kappaleena.

Hosuli / hosuli.blogspot.com (Ei varmistettu)

NAM! Juuri muutama päivä sitten leivoin sokerittomia ja gluteenittomia korvapuusteja, jotka on hyvin samantyylisiä kuin nuo muffinsit. :) Tattari- ja mantelijauhoja ja silleen. Ihan mahtavaa, että perinteisestä mutta epäterveellistä herkusta saa muokattua jotain suorastaan terveellistä ja aivan yhtä herkullista.

IhanaPäivä / http://www.lily.fi/palsta/ihana-paiva (Ei varmistettu)

Kuulostaa ihanalta, mutta että "turvalliset"? Auts! Ymmärrän, että on olemassa hengenvaarallisia allergioita, mutta veikkaan ettei terveelle ihmiselle itse tehty pulla ole "vaarallista" :) No joo, tajuan kyllä ettet tarkoittanut sitä noin radikaalisti, mutta oma sairas suhtautuminen ruokaan teininä on tehnyt itsestäni aika allergisen tälläiselle puheelle. Muuten kyllä blogisi nykyisestä, lempeämmästä linjasta pidän.

Tia (Ei varmistettu)

Ah mitä ihania muffinsseja! Uskaltauduin ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilemaan jauhotonta leipomista, ja nyt ainut asia mikä kaduttaa, on se, etten päättänyt testata aikaisemmin! Tosin saatoin vähän improvisoida tuon omenasoseen kanssa, sitä tuli hieman liikaa ja muffinssien koostumuksesta tuli sitä mukaa hieman kummallinen; eivät oikein pysyneet kasassa. Mutta mahtavan makuista tuli, kiitos ohjeesta!

Saara (Ei varmistettu)

Testasin Life lehden ohjetta 2 krt. Makeuttajana käytin steviajauhetta. Ensimmäisellä kerralla tuli tosi koppuroita muffinsseja. Taikina oli ihan liian paksua. Toisella kerralla lisäsin sekaan 1 päärynän ja puoli dl vettä. Taikina oli sopivan pehmoista, mutta uunista ei tullut ulos kuohkeita ja nousseita muffinsseja. Tein muffinsit pelkällä mantelijauholla. Aprikoin sitten, että Life-lehden ohjeessa taisi olla joku virhe. Ehkä pitää testata kolmannen kerran siten, että laittaa puolet jauhoista tattari- tai kvinoajauhoa.

Jatta (Ei varmistettu)

Aivan ihana ja suussasulava ohje. Mantelit, omena ja kaneli.. ihana yhdistelmä. Tästä tuli ihan mun lemppari :)

Kommentoi