Vadelma sydän leivos

Ladataan...
Kiitos hyvää

Ja muutoksen tuulet sen kun jatkavat puhalteluaan! Jos edellisessä postauksessa lentoon lähtivät vanhat kamat ja kutrit, niin tällä kertaa uudistuksen tuuliin kiepsahti koko Trendi.fi. Sivuston päivityksen myötä muuttuivat hieman blogien ulkoasut ja käyttikset.

Muutospuhurin pyörteissä blogiarkisto vanhoine postauksineen ja kommentteineen on kadonnut hetkellisesti näkyvistä, mutta tuulahtaa takaisin ruudulle lähitulevaisuudessa.

Eli ei syytä huoleen, en ole uudistusvimmassani nollannut blogiani, enkä poistellut kommenttejanne näkyvillä olevista postauksista. Vaikka hurahtamisen ja kajahtamisen välinen raja onkin hiuksen hieno, niin tällä kertaa sitä ei ole ylitetty.

Mutta antaa ison pyörän pyöriä, mennään me back to business! Sweetness, wellness and cute stuff that is...

Tällaisia söpösiä, makoisia ja terveellisiä vadelmaleivoksia leipasin tässä männä päivänä tyttäreni puolivuotisuuden kunniaksi, sankaritar ei tosin itse saanut vielä maistella. Idea näihin pikkuherkkuihin lähti My new roots -blogin leivoksista, mutta lopputulos oli hyvinkin toisenlainen. Lisäämäni vadelmat antoivat kuorutteena olevalle suklaamousselle ihanan raikkaan lisän. Suosittelen, suupielet suklaassa. 

Vadelmasydänleivokset

Pohja:

2 dl saksanpähkinöitä

2 rkl hunajaa

Ripaus merisuolaa

 

Suklaavadelmamousse:

2 avokadoa

5 pehmeää tai pehmeäksi liotettua taatelia

4 rkl agavenektaria

3 rkl raakakaakaojauhetta

Kourallinen vadelmia

Hienonna pähkinät jauheeksi tai muruksi ja lisää hunaja ja merisuola. Painele taikina tiiviiksi levyksi ja leikkaa siitä piparkakkumuotilla sydämenmallisia palasia. Laita palat jääkaappiin jähmettymään. Kaavi avokadojen hedelmäliha esimerkiksi monitoimikoneeseen, lisää pehmeät taatelit, agave, raakakaakaojauhe ja vadelmat. Sekoita soseeksi. Levitä suklaavadelmaseos sydänpohjien päälle ja koristele vadelmilla ja raakakaakaojauheella. Sydänleivokset säilyvät pari päivää jääkaapissa suojattuina.

♥ Virpi

Share

Kommentit

Ania (Ei varmistettu)

Ihanan simppeli resepti :)

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

eikös vain! :)

R (Ei varmistettu)

Hei, toivottavasti tosiaan vanhat tekstisi (ja etenkin herkulliset namireseptit) palaavat palstalle! Herkkuhimon iskiessä turvaudun aina sun sivustoon ja täältä löytyviin yksinkertaisiin, mutta niin suussasulaviin herkkuohjeisiin.

Virpi Mikkonen
Kiitos hyvää

No onpas mahtavaa kuulla, tai siis lukea. Ja tosiaan, juttuarkiston pitäisi palautua tässä viikon sisällä.

helen (Ei varmistettu)

Hei, lienee tyhmä kysymys, mutta mietin sitä aina, kun raaka-aineluettelossa on taateli tai viikuna. Käytäkö resepteissäsi tuoreita taateleita ja viikunoita, vai kuivattuja?

Virpi Mikkonen

Ihan on hyvä ja relevantti kysymys! Taatelit käytän yleensä aina tuoreina ja viikunat kuivattuina. Voisinkin alkaa tästä lähtien merkkaamaan tuon aina resepteihin.

lilli (Ei varmistettu)

Hei! Voisiko pohjan pähkinät korvata jollakin muulla? Olen nimittäin allerginen pähkinöille, mutta resepti houkutteli muuten aivan valtavasti!

Kommentoi

Ladataan...