Ladataan...
Kiitos hyvää

Niin tuli eilen päätökseen Seitsemän päivää suklaata -viikkomme, jättäen jälkeensä makeita muistoja ja kiihkeän toiveen suklaaelämysten jatkumisesta. Ja jatkoa tälle teemaviikolle varmasti jonain päivänä tuleekin. Sain nimittäin niin mahtavia kommentteja ja suklaaideoita, joista osa lähtee ehdottomasti jalostukseen. Mutta nyt on ainakin allekirjoittanut vetänyt makeaa todellakin niin mahan täydeltä, että on ihan hyvä hengähtää hetki ja palata suklaailakointeihin sitten joskus tuonnempana.

Ja nyt... on aika julistaa suklaakilpailun voittaja! Voittajaksi valikoitui 375 vastauksen joukosta nimimerkin Hanne vastaus, joka kulki näin: ”Raakasuklaan valmistaminen kiinnostaisi kyllä, joten kiitos ohjeesta ja innostuksesta! Tavallisissa suklaissa suosikki on Snickers, joten sitä olisi mukava yrittää jäljitellä... Pähkinöillä onnistunee, mutta pitäisi vielä tutustua, mitä muuta tuohon vaadittaisiin.”

Onneksi olkoon Hanne! Tulet saamaan minulta mailia. Ja muuten, tiedoksi tuosta Snickersistä, joka on myös minun lempparini: Olen tehnyt kyseisestä suklaasta oman versioni. Ohje löytyy karkuteillä olleesta juttuarkistostani, joka on palaamassa blogiini kuulemma ihan lähitulevaisuudessa. Eli Snickerseistä kiinnostuneiden kantsii käydä kurkkimassa ohjetta!

Kiitos vielä kaikille kommentoijille ja suklaaviikkoa kanssani viettäneille. Toivottavasti olette saaneet inspiraatiota ja innostusta raakasuklaan valmistamiseen ja kokeneet herkullisia kokkailuhetkiä. 

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." - Forrest Gump

♥ Virpi

Share

Ladataan...
Kiitos hyvää

Tähän sunnuntain herkänhartaaseen tunnelmaan vapautan täten Seitsemän päivää -suklaata teemaviikon kuopuksen, tämän kertaisen suklaakimaran viimeisen jäsenen, suloisen ruusu-vadelma-suklaareseptini.

Idean suklaaseen sain jännittävästä Earl Grey -teetä sisältävästä suklaasta, jossa suklaan sekaan on sekoitettu kuivia teenlehtiä. Omassa suklaassani sekaan lennähti ruusunnupputeestä poimimiani kuivattuja ruusunlehtiä ja lisäksi reilusti vadelmajauhetta. Lopputuloksena syntyi täydellinen söpöililjän suklaa.

Ruusu-vadelma-suklaa

1 dl Kaakaovoita

4 rkl Kylmäpuristettua kookosöljyä

4 rkl Raakakaakaojauhetta

2 rkl Kotimaista luomu hunajaa

2 rkl Riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia

3 rkl Vadelmajauhetta

5 Kuivattua ruusunnuppua (Sonnentorin Ruusunnupputeestä)

Ripaus hienoa suolaa

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy lämpimässä vesihauteessa nestemäisiksi. Hämmennä sekaan hunaja. Sekoita joukkoon jauheet ja murennetut ruusunnuppujen terälehdet. Viimeistele ripauksella suolaa. Maistele ja lisää tarvittaessa jotain maustetta. Jos haluat suklaallesi kauniin kiiltävän pinnan ja kovemman koostumuksen, temperoi suklaa. Kaada suklaamassa muotteihin ja laita jähmettymään pakastimeen. Kun suklaan pinta on jähmettynyt, ripottele pinnalle vadelmajauhetta ja kuivattuja ruusunlehtiä. Jähmetä suklaata pakastimessa kaikkinensa noin 20 minuuttia. Anna suklaan sulaa huoneenlämmössä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua, jotta maut pääsevät hyvin esille. N.a.u.t.i.

Näihin sulotunnelmiin päättyy tämä Seitsemän päivää suklaata -viikko. Kiitos kaikille kommentoijille ja kilpailuun osallistuneille, teitä on ihan huikea määrä! Palaan voittajan julkistamiseen ja loppukaneetteihin huomenna. 

Vielä kuitenkin, suklaista sunnuntaita!

♥ Virpi

 

Share

Ladataan...
Kiitos hyvää

Tämä makeanperson "makkara" syntyy viikunoista, taateleista, pähkinöistä ja manteleista sekä suklaasta, totta kai. Persoonallisuutta italialaiselle klassikkoherkulle antaa pieni tujaus konjakkia.

Nautiskele suklaasalamia sellaisenaan tai esimerkiksi luomu vuohenjuuston ja sokerittoman marjamarmeladin kyljessä. Ja silläkin uhalla, että leimaannun turhan aikaisessa kouhkaavaksi joulumaanikoksi, mikä ei itse asiassa olisi totaalisen väärä tulkinta allekirjoittaneesta, suosittelen viime postauksen mausteisten suklaanappien lailla tätä herkkua myös joulutunnelmaan virittäytymisessä.

SUKLAASALAMI

1 dl Kaakaomassaa

3 rkl Kylmäpuristettua kookosöljyä

2 rkl Raakakaakaojauhetta

1 rkl Kotimaista luomu hunajaa

Ripaus suolaa

 

1,5 dl Kuivattuja viikunoita

5 kpl Taateleita

Kourallinen pistaasipähkinöitä

Kourallinen maapähkinöitä

Kourallinen manteleita

2 rkl konjakkia

1 tl kanelia

1 tl hienonnettua neilikkaa

Paloittele viikunat ja leikkaa pois niiden kova varsiosa. Laita viikunapalat kulhoon, kaada niiden päälle kaksi ruokalusikallista konjakkia ja anna marinoitua noin 30 minuuttia. Soseuta marinoituneet viikunat esimerkiksi tehosekoittimella. Poista taateleista kivet ja paloittele ne pieniksi palasiksi. Murenna pähkinät ja mantelit rouheaksi muruksi. Sulata kaakaomassa ja kookosöljy vesihauteessa, lisää kaakaojauhe, makeuta hunajalla ja lisää pieni ripaus suolaa. Sekoita joukkoon murennetut pähkinät, mantelit ja taatelit sekä viikunamassa. Mausta kanelilla ja neilikalla. Kääri suklaamassa rullalle voipaperin sisään, sido päät tiukasti kiinni esimerkiksi naruilla ja laita suklaasalami tekeytymään jääkaappiin yön yli. Leikkaa suklaasalamista noin sentin paksuisia siivuja, tarjoile ja nauti.

♥ Virpi

Share

Pages