Ladataan...
Kiitos hyvää

Tiedoksenne saatettakoon: Yöllä 22.2. kauttani kanavoitu maailmaan pieni ja hurmaava Alva-tyttönen, jonka kanssa olemme nyt vetäytyneet syvälle pesäkoloon ihmettelemään ja oppimaan. Leijailen toistaiseksi tällä vauvapilvelläni tovin, jona aikana blogini kulkee autopilotilla ja päivittyy etukäteen postaamistani resepteistä ja muusta pienestä kivasta. Aktiivisempaan blogaajarooliin palaan kunhan maltan. :)

Nyt takaisin nuuhkimaan vauvelini niskakuoppaa...

Pehmeitä rakkauspäiviä teillekin!

♥ Virpi

Share

Ladataan...
Kiitos hyvää

Korvapuusti ja kuuma kaakao, siinäpä ulkoilun jälkeinen klassikkokombo, joka uppoaa talvesta toiseen kuin saapas hankeen. Hiivaiset ja sokeriset vehnäpullat vain voivat viedä ulkoilman tuomat freesit fiilikset luvattoman nopeasti ja saada olon turpeaksi ja tunkkaiseksi.

 

Onneksi satuin eilen virittelemään ystävänpäiväksi leivonnaisen, joka onnistui itselläni toimimaan loistavana, vatsaystävällisenä kanelipullakorvikkeena. Ohjeen pohja perustui äitini vinkkaamaan, viimeisimmässä Life-asiakaslehdessä olleeseen vehnättömään muffiniohjeeseen, jota päädyin kuitenki muuntelemaan melkoisesti. Lopputuloksena oli mehevät, vehnättömät ja sokerittomat omenakardemummamuffinit, joiden taikinan voisi halutessaan viritellä myös pullan muotoon.

 

Talven kardemummaiset omenamuffinit (12 kpl)

200 g manteleita
2 tl kanelia
1 rkl kardemummaa
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl hunajaa
3 rkl kookosöljyä
2 kananmunaa

Omenasose:
1 iso omena tai kaksi pientä
1 tl aiovaniljajauhetta
luomu omenamehua

Hienonna mantelit blenderillä tms. mahdollisimman hienoksi jauheeksi tai käytä valmista mantelijauhoa. Itse korvasin puolet mantelijauheesta kookos- ja tattarijauhoilla. Lisää jauhojen sekaan kaneli, kardemumma ja leivinjauhe. Kaada sekaan kookosöljy ja hunaja ja sekoita. Vispaa kananmunat ja lisää taikinaan.

 

Soseuta omena esimerkiksi sauvasekoittimella ja lisää sekaan makeuttamatonta omenamehua, jolloin saat koostumuksesta sosemaista. Mausta ripauksella aitovaniljajauhetta. Lisää noin puolet omenasoseesta taikinan sekaan, jotta saat siitä kostean muhevaa. Jätä puolet omenasoseesta täytteeksi.

 

Annostele nokare taikinaa kuppikakkupaperin tai -muotin pohjalle ja lisää päälle noin teelusikallinen tekemääsi omenasosetta. Lisää päälle vielä taikinaa, jotta muotti täyttyy puolivälin yli. Viipaloin pinnalle ohut siivu omenaa ja ripsauta päälle hieman kanelia. Valmistettuasi kaikki kuppikakut, paista ne 200 asteisessa uunissa vajaa puoli tuntia, jolloin niiden pinta tulee hieman rapsakaksi mutta sisus jää meheväksi. Nautiskele lämpöisinä kaakaon tai vaikka itse tekemäsi raakavaniljajäätelön kanssa. 

♥ Virpi

Share

Pages