Ladataan...
Kiitos hyvää

Kukkuu, täältä tuulahtaa vielä viime hetken pääsiäistoivotukset ja minttuinen suklaamunavinkki!

Huomasin tuon toissapäiväisen hierontapalajutun postattuani, että kyseiset palathan olisi ollut hauska näin pääsiäisen alla valaa kananmunan kuoriin. Siitä olisi sitten ihana pääsiäissaunassa tai kylvyssä kuoria itselleen oma kosteutuskimpale.

No mutta, jalostin Martha Stewart -päissäni ja pääsiäispöhinöissäni tätä ideaa hieman ja loihdin spirulinajauheella värjättyjen munankuorien sisään ehkä jotain vieläkin suloisempaa, nimittäin minttusuklaata, ihan sitä syötävää sorttia, ja terveellistä tietenkin. 

Minttusuklaamunat (3 kpl)

1,5 dl raakakaakaomassaa
2 rkl raakakaakaojauhetta
5 rkl kookosöljyä
2 rkl riisinlesejauhetta eli tocotrienolsia (maitomaista makua antamaan)
1 rkl hunajaa
1 tl piparminttuuutetta
Ripaus suolaa

Kananmunan tyhjennys:

Tyhjennä munankuoret puhkaisemalla pieni, noin pikkusormen kärjen kokoinen reikä munan leveämpään päähän. Valuta ulos munan sisältö ja ota se talteen esimerkiksi leivontaa varten. Huuhtele muna muutamaan kertaan, jotta saat sisällön puhtaaksi. Kuivaa munat huolella jättämällä ne valumaan esimerkiksi yön yli tai puhaltamalla sisältö kuivaksi föönillä.

Kananmunan värjäys luonnollisesti:

Värjää kuoret tyhjennettyäsi ne lisäämällä kattilalliseen keitinvettä viinietikkaa ja haluamaasi värjäysainetta (vinkkejä luonnollisiin väreihin löydät täältä) Itse värjäsin kuoret hennon vihertäviksi lisäämällä keitinveteen muutaman ruokalusikallisen spirulinaa, ruokalusikallisen viinietikkaa ja keittämällä munankuoria seoksessa reilu puolisen tuntia. Voimakkaamman värin olisi saanut, jos munat olisi jättänyt värjäytymään seokseen esimerkiksi yön yli.

Suklaa:

Sulata kaakaomassa ja kookosöljy sulavaksi vesihauteessa. Sulata sekaan hunaja ja lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Kaada neste tyhjään ja kuivaan munankuoreen ja laita munat jähmettymään pakkaseen noin puoleksi tunniksi. Huomioi annosmääriä mittaillessasi, että yhteen kananmunaan mahtuu reilu puoli desiä nestettä, riippuen toki munan koosta. 

Ehkä tästä vinkistä ehtii vielä joku viime hetken pääsiäispiipertäjä napata jotain virikettä. Jos ei muuten, niin tuo kyseinen minttusuklaa on tosi maukasta ihan arkisiin suklaa- tai jääpalamuotteihinkin valettuna.

Nyt tämä pupunen pelmahtaa pääsiäisen viettoon ja toivottaa teille rentouttavaa pitkää viikonloppua ja ihanaa alkavan kevään juhlaa!

♥ Virpi
 

Share

Ladataan...
Kiitos hyvää

Jos eilen postaamieni kosteutuskarkkien jälkeen ajattelit, että ihosi makeannälkä on tyydytetty, niin odotas kun hipiäsi saa haisun seuraavasta: vartalon vaniljavanukkaasta.

Niin arvelinkin. Ihosolusi kiljuvat kaiketi nyt kuorossa saadakseen ylleen tuon kermaisen kuohkean jälkiruuan. Ja onneksi sinä kehosi valtijana voit lelliä ihoasi miten mielit. Tässäpä seikkaperäisemmät ohjeet vaniljaiseen hellittelyyn. 

Tämän pehmoisen kosteusvoiteen valmistat jälleen todella helposti vain muutamasta raaka-aineesta: karitevoista, kookosöljystä ja manteliöljystä. Kermainen koostumus syntyy kun raaka-aineet vatkataan maidonvaahdottimella tai sauvasekoittimella kuohkeaksi. Ainesten määriä voit vaihdella purnukkasi koosta riippuen. Itse halusin pitää karite- eli sheavoin pääraaka-aineena ja tuoda kookosöljyä voiteeseen suhteessa huomattavasti vähemmän, jotta kookoksen voimakas tuoksu ei olisi liian päällekäyvä, eikä voiteesta tulisi liian öljyistä.

Lempän tuoksun voiteellesi saat liottamalla vaniljatankoa jojoba- tai manteliöljyssä viikon tai pari suljetussa lasipurkissa. Itse käytin paloiksi leikattua vaniljatankoa, jolloin sekaan irtosi hauskasti pieniä mustia siemeniä. Kun öljy on saavuttanut halutun tuoksuvoimakkuuden, voi vaniljatangon poistaa. Syntynyttä tuoksuöljyä voi sitten lisätä aina tarvittaessa omatekoisia voiteita sulostuttamaan. 

Kyllä sitä aina vain jaksaa ihmetellä ja innostua siitä, kuinka mukavaa ja helppoa tämä kosmetiikan kokkailu voikaan olla. Ja miten ihania ja toimivia tuotoksia sitä voi saada aikaan pikkukeittiössään ja pikkuvaivalla. Ihan tekisi mieli pykätä pystyyn joku minikokoinen kosmetiikkatehdas ja alkaa diilata muillekin hyvää tekeviä kauneusherkkuja jotenkin söpösti paketoituna. Tai sitten vain nautsikella näistä iloista ihan näin keskenänsä pienimuotoisesti ja laittaa herkut kiertoon visuaalisesti ja vinkkimuodossa. Antoisaa tämäkin. Mutta pieni haave kauneuskokkiudesta lennähtää jonnekin pilven reunalle odottelemaan...

Ja hei mikäli kotitekoinen kosmetiikka muuten kiinnostaa, niin katsopa tänään klo 19.30 YLE TV2 -kanavalta Hehku -ohjelmaa. Siellä on nimittäin allekirjoittanut vieraana hääräilemässä juurikin näiden asioiden parissa ja opastamassa Hehkun hurmaavia naisia ekokosmetiikan teossa. Kyseisen jakson voi nähdä jälkikäteen myös täältä.

♥ Virpi

Share

Ladataan...
Kiitos hyvää

Nyt on tullut tehtyä (taas) jotain todella ihanaa. Tekisi mieli sanoa, että suussa sulavan ihanaa, mutta nämä herkut sulavat mieluummin iholle, sillä kyseessä on vartalon ihoa kosteuttavat hierontapalat. Näiden kosteutuskarkkien tuoksu on tosin niin houkutteleva, että äkkinäisempi saattaisi helposti mennä puraisemaan palan. Mutta vastustakaamme tuota kiusausta ja antakaamme ihomme herkutella tällä kertaa.

Hierontapalat syntyvät todella helposti ja nopeasti kolmesta raaka-aineesta: käsittelemättömästä kaakaovoista, karite- eli shea-voista ja piparminttuöljystä. Viimeisin hoitaa tuoksuttajan ja virkistäjän virkaa ja kaksi ensimmäistä ravitsevat ja kosteuttavat ihoa. Lopputuloksena on minttusuklaalta tuoksuva kiinteä vartalovoide, jota on kätevä pyöritellä vartalon iholle suihkun jälkeen. Pala sulaa hieman joutuessaan, tai pikemminkin päästessään kosketuksiin ihon kanssa, mutta on tarpeeksi kiinteä säilyttääkseen muotonsa, eli yhtä palaa voi käyttää useita kertoja. Ohjeen mukaisella annostuksella saa kaksi ns. peruskokoista muffinsivuoallista tai useamman pikkupalan. 

Hierontapalat toimivat erityisen hyvin kuivalle iholle tai esimerkiksi raskausaikana raskausarpia ehkäisemään, mutta käyvät myös ihan yleispätevinä vartalon kosteuttajina kaikille ihotyypeille.

Voit valaa hierontapalat esimerkiksi silikonisiin suklaa- tai muffinssivuokiin. Itse pidän pienistä paloista, jolloin hygieniataso pysyy parempana kuin isojen, kauan kestävien palojen kanssa, joita tulee kosketeltua luonnollisesti useammin ja pidempään.  

Palat säilyvät siististi säilytettyinä yhtä kauan kuin sen raaka-aineet, eli mahdollisesti jopa vuoden. Tulet tosin todennäköisesti käyttämään ne ennen sitä. Vielä käyttökelpoisen hierontapalan tunnistat siitä, ettei siinä ole outoa hajua eikä sen pinnalle ole kasvanut hometta. Käyttöikää pidentää suojaaminen kosteudelta ja ilmalta. Säilytä paloja esimerkiksi kelmuun käärittyinä tai rasiassa kylpyhuoneen kaapissa tai jääkaapin viileydessä, mikäli haluat pitää palat mahdollisimman kiinteinä. Kaakaovoi säilyy kovana myös huoneenlämmössä, mutta mitä enemmän lisäät sekaan karitevoita, sen pehmeämpiä paloista tulee. Hyvä suhde tässä kaakaovoin ja sheavoin välillä on 4:1.

Kas tällaisia kauneusherkkupaloja tällä kertaa. Pehmoista pääsiäisviikon jatkoa!

♥ Virpi

Share

Pages