Ladataan...
kissa vieköön

Hei vain täältä ruudun takaa! Miten on teidän kaikkien kissakavereiden kesä sujunut? :)

Tahdon pyytää anteeksi pitkänpitkää blogihiljaisuutta, mutta kesäkuu ja heinäkuu ovat olleet täynnä aikamoista muuttokiirettä! Älkää peljästykö, kyseessä ei ole muutto Lilystä vaan ihan real-life muutto uudelle opiskelupaikkakunnalle, Ylöjärvelle.

Miettimisen alla on erityisesti ollut kissaystävällinen sisustaminen: mihin mahtuu kiipeilypuu, missä ruokakupin paikka ja missä hiekkalaatikolle tilaa ynnä muuta. Jännittää ihan hirveästi, miten Sulo tottuu uuteen kotiin. Peukut pystyssä! Bloggaaminen jatkuu elokuun puolella, uusia juttuja on liuta tuloillaan. Näkyillään pian, kissaihmiset!

(PS. Juttuja voi seurata parhaiten bloglovinin kautta, kliketi klik!)

Ladataan...

Ladataan...
kissa vieköön

Joka kesä siitä kirjoitetaan, muistutetaan, valistetaan. Silti joka kesä monen eläinraukan kohtalona on jäädä juurikin yhden kesän halvaksi huviksi. Löytöeläintaloihin tulvii hylättyjä kissoja, joista usean kohtaloksi koituu lopettaminen. Ja ne kissat, jotka eivät päädy löytöeläintaloon, todennäköisesti kuolevat hitaasti nälkään, sairauksiin tai kylmään.

Ihmisen vastuuna on pitää huolta niistä, jotka eivät pysty huolehtimaan itsestään. Kissa ei ole villieläin, eikä se pärjää Suomen kylmässä talvessa. Se tarvitsee kodin, ruokaa ja huolenpitoa - eikä vain yhden kesän ajaksi, vaan kenties jopa 15-20 vuodeksi.

Kissa ei ole lelu, vaan arvokas elävä olento. Annetaan kissalle kunnioitus, jonka se ansaitsee. Älä ota kesäkissaa.

***

Luin eilen Ilta-Sanomien artikkelin kesäkissoista, ja koin tarpeelliseksi kirjoittaa tästä sydäntäraastavasta aiheesta myös tänne blogiin. Aihe on surullinen ja kurja, mutta aina yhtä ajankohtainen ja tärkeä.

Jos huomaat asuinalueellasi liikkuvan puolivillin kesäkissan, on parasta yrittää loukuttaa kissa ja joko toimittaa se löytöeläintarhaan tai adoptoida se. Voit myös antaa huolehtivan kodin jo löytöeläintarhaan päätyneelle kissalle.

On myös tärkeää muistaa leikkauttaa kissa, erityisesti jos se saa liikkua ulkona vapaasti. Näin ehkäistään vahinkopentueiden syntymistä, ja ei-haluttujen pentujen kesäkissoiksi päätymistä.

Aiheesta lisää:
SEY: Otettaisiinko kissa kesäksi?
HESY: Kesäkissat ovat Suomessa ongelma

Muita hyödyllisiä linkkejä:
Leikattu kissa on onnellinen kissa
Lista Suomen löytöeläintarhoista
 

Ladataan...
kissa vieköön

Hyvää (myöhäistä) äitienpäivää kaikki Lilyn äidit! Meillä pääsivät pojatkin äitienpäivän viettoon, kun pakkasimme perheen kissoineen päivineen autoon ja lähdimme mummulle kylään Ulvilaan.

Huutoa kesti lähes tauotta koko 50 kilometrin matkan ajan, Vilin ollessa enimmäkseen äänessä (ja Sulon liittyessä kuoroon aika ajoin). Tuskanhiki otsalla naureskelimme läpi henkilökohtaisen via dolorosamme, ja yritimme saada karvakorvia vaikenemaan mitä mielenkiintoisimmin tavoin (viheltely, laulaminen, leikitys ynnä muu takaluukkun kuikuilu).

Metelöinti tietysti loppui välittömästi, kun kurvasimme pihatielle. Ovella meitä vastaanottamassa oli mummu sekä hänen kissansa Väinö, joka kauhistui näyttelyhäkin sisällön nähdessään (ja päätti että paras vaihtoehto on poistua takavasemmalle omiin seikkailuihin).

Pojat tarkkailevat valppaina tätä varsin kummaa ilmestystä!

Utelias kaksikko oli intoa täynnä saadessaan tutkia ihka uutta ja jännittävää asuntoa (aivan kuten Disneyn rotutoverinsa), ja tarkastivat tunnollisesti joka nurkan ja pielen. Paikallaan ei pysytty hetkeäkään, edes syömään tai juomaan ei paljon ehditty.

On mummulla vaan mahdottoman jännää!


Tunkeilijoita Väinön lelukopalla...

Kaunis ilma kun oli, päätin lähteä Sulon kanssa ulkoilemaan ja herrahan nautti uusista maisemista huimasti. Kiertelimme ja tutkimme asuntoaluetta, ja sai Sulokin natustella vähän tuoretta ruohoa (nam).

Illan vietimme terassilla lämmöstä ja toistemme seurasta nauttien, kun pojat taas istuskelivat häkissään ja uteliaina kuikuilivat ympärilleen. Matka kotiin oli melko hiljainen, kaksikko oli sen verran väsynyt että taisivat nukkua suurimman osan reissusta. Kotiin päästyämme pojat vetäytyivät vaatekaapin päälle yöunille.

Melko onnistunut äitienpäivä siis, sanoisin!

Pusu poskelle, hih

Toivottavasti teilläkin oli aivan ihana äitienpäivä!

PS. Toivotamme oikein pehmoista ja pörröistä äitienpäivää kissaäiti Hellille ja Saifonille sekä kasvattajaäideille Tarjalle ja Jennille! Kiitos loistavasta kasvatustyöstä, on teidän ansiotanne että meillä on ihan hirmuisen hyvin käyttäytyvät ja ihanat pojat :)

Pages