Uutisankkurina Pinjeta, morjens!

Kissanpäivät

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/ministeri-kieltaisi-tupakoinnin-parvekkeilla-/art-1288419997195.html

Olen tässä sairastellessani lukenut useita mielenkiintoisia uutisia ja olenkin miettinyt, pitäisikö koko palsta muuttaa uutispalstaksi :D No ei ehkä pitäisi, mutta pakko tänne on jotain kirjoitella ainakin tästä aiheesta, joka minua henkilökohtaisesti liikuttaa.

Uutisesta tulee ilmi, että peruspalveluministeri kieltäisi tupakoinnin parvekkeilla. Miten ihana asia! Jos vain jotain asialle voisin, auttaisin häntä kaikin voimin tässä asiassa. Meillä täällä kerrostalossa on hankalat paikat, koska emme tupakoi, mutta tuntuu, että suurin osa kaikista muista tupakoivat. Hissillä mennessä joutuu pidättelemään hengitystään ja käytävällä haukkoa henkeä, jos ei ymmärrä ottaa happea ennen kuin asunnon oven avaa. Tupakoitsijat ovat RIESA!

Me emme voi tuulettaa täällä. Jos pidämme keittiön ja olohuoneen tuuletusikkunat auki, ilma ei siltikään vaihdu lainkaan. Jos avaamme parvekkeen oven, joku raivostuttavista naapuriestamme kuitenkin menee vetämään henkoset ja savu tulee meille sisälle. Käry jää meille useaksi kymmeneksi minuutiksi, koska ilma ei vaihdu, jos suljemme parvekkeen oven. Jos taas jätämme auki, savua ja käryä tunkee koko ajan sisään. 

Asunnossamme on järkyttävä ummehtunut haju koko ajan, vaikka tuuletusikkunat ovat auki. Pitäisikö meidän varastaa sairaalasta happipulloja tai jotain, jotta pystyisimme elämään täällä? Jos sinä olet tupakoitsija ja alat marista kommenttiboxiin jotain oikeuksistasi niin menepä kysymään tupakoimattomalta naapuriltasi, että miltä tuntuu, kun savu tunkeutuu asuntoon eikä lähde millään pois.

Olen erittäin paljon puolellasi, Maria! Jos vaan saat tuollaisen ajatuksen läpi, niin alan kyllä aktiiviksi taloyhtiössämme ja otan asiakseni ajaa asian läpi myös meidän taloomme. Muussa tapauksessa on kai pakko muuttaa pääkaupunkiseudulle, jossa noita savuttomia taloja näköjään on jo. Tänne Turkuun tuo kehitys taitaa tulla myöhässä - kuten aina.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.