Aamuvaloa ja kriikunaketsuppia

Kivistössä

Aamuvalo on yksi parhaista asioista mitä tiedän. 

Aamuvalossa voi vaikka keitellä kriikunaketsuppia. Ohje on Kotiliedestä.

1 kg kriikunoita (tai luumuja)
3/4 dl vettä
3 dl ruokokidesokeria
2 valkosipulinkynttä
1 dl punaviinietikkaa
1,5 tl suolaa
1,5 tl sinappijauhetta
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl jauhettua neilikkaa
puolikkaan sitruunan mehu

Huuhtele kriikunat ja laske määrä jos jaksat. Keitä suuressa kattilassa veden ja sokerin kanssa n. 20-30 minuuttia, kunnes hedelmät alkavat hajota. Kerää kriikunoiden kivet pois (ole kärsivällinen).

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Lisää sipulit ja mausteet kriikunoiden joukkoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 50 minuuttia. Tässä vaiheessa keitos tuoksuu jo hämmästyttävn paljon tavalliselta ketsupilta! Soseuta tasaiseksi (tässä vaiheessa huomaat jäikö joku kivi keräämättä). Purkita tai pullota sose steriloituihin astioihin. Ohjeessa sanottiin, että valmis sose säilyy jääkaapissa vain viikon, mutta itse ajattelen kyllä ketsupin säilyvän pidempään. Ketsupin voi myös pakastaa.

Palkitse itsesi kupillisella kahvia ja kukkakimpulla.

Share

Kommentoi