Caesaria grillistä

Kivistössä

Jos viime perjantaina matka Kivistöön venähtikin itsestä riippumattomista syistä normaalia pidemmäksi ei se haitannut, kun sai perille päästyään syödäkseen tätä.


Mutta että salaattia grillissä?! Kyllä vaan! Tässä salaatissa minua ihastutti myös se seikka, että tähän ei tarvinnut pilkkoa juuri mitään. Kaikki osaset vain asetellaan kypsennettynä lautaselle ja siitä sitten popsitaan menemään. Olen myös usein kuullut vaikerointia siitä, ettei keksi mitään uutta grillattavaa ainaisen lihan ja kasvisvartaiden sijaan. Näiden vaikeroijien kannattaa ehdottomasti testata tätä!


Grillattu caesar-salaatti (ohje on neljälle)


2 romain-salaattia
n. 12 ravunpyrstöä (kuorineen)
pätkä patonkia
parmesania 
suolaa
mustapippuria
sitruuna- tai limelohkoja


öljyä grillaamiseen


Kastikkeeseen (ohje täältä):
2 munan keltuaista
1,5 rkl sitruunamehua
1 tl worcestershire-kastiketta
2 valkosipulinkynttä kuorittuna
4 anjovisfilettä
0,5-1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria


Kastikkeen voi valmistaa jo edellisenä päivänä (muista myös ottaa ravut sulamaan). Laita tehosekoittimen kulhoon kaikki muut paitsi oliiviöljy ja suola ja pippuri. Surruuta tasaiseksi ja lisää sitten oliiviöljy ohuena nauhana kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla. 


Varmista, että grilli on kuuma tai kuumenemassa. Halkaise salaatit, leikkaa kannasta pieni siivu pois (itse unohdin, ei vakavaa) ja ripsuta niiden päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Varrasta ravut ja sipaise kevyesti öljyllä. Leikkaa patongista reilun kokoiset pätkät, halkaise ja sipaise nekin öljyllä.


Grillaa ensin rapuja suoralla lämmöllä muutama minuutti per puoli. Mausta kevyesti suolalla ja siirrä pois suoralta tulelta. Laita grilliin leivät ja salaatti leikkauspinta alaspäin. Grillaa salaattia 2-3 minuuttia per puoli ja leipiä niin kauan, että leikkauspinta on kullanruskea. 



Raasta juuri ennen tarjoilua salaatin päälle parmesania ja laita tarjolle myös sitruuna- tai limeviipaleet. Lusikoi päälle kastiketta ja nauti kylmän valkoviinin kera.


Vaikka suomalainen romain-salaatti (ruukussa) onkin ihan erinomaista suosittelisin tähän kuitenkin sitä tuhdimpaa ulkomaista, sillä luulen sen pysyvän paremmin kasassa grillattaessa. Lisukkeeksi sopivat mainiosti rapujen sijaan myös grillattu kana tai ihan tavalliset katkikset.

Share

Kommentit

annemi

Tätä on pakko tehdä!!! :)

Tusla / Soppakellari (Ei varmistettu)

Loistoidis!
Mutta just eilen ostin sitä ruukkuversiota salaatista. Sen verran pehmoinen, että en taida laittaa sitä vielä grilliin.

jokihaka kokkaa (Ei varmistettu)

Mahtavaa! Pitää kokeilla kun pääsen seuraavan kerran grillin ääreen..

LiisaMaalla
Kivistössä

Joo siinä on Tusla just se ongelma, että siitä ei saa sitä kantaa ehkä niin hyvin mukaan ja siten se ei varmaankaan pysy niin hyvin kasassa. Mutta eiköhän tässä kesän edetessä vihannestiskeiltä ala saada vähän vankkarakenteisempia suomalaisia salaatteja. Sydänsalaatit toimis grillattuina varmaan kans hyvin!

LiisaMaalla
Kivistössä

Jokihaka ja annemi, lämpimästi suosittelen!

Huli (Ei varmistettu)

Nyt sade hittoon, että pääsen grillin viereen! Kiitos ihanasta vinkistä/reseptistä. :)

http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/

Täällä ollaan jo vesi kielellä. Mistä ostat sitä tuhdimpaa salaattia, koska olen tuskaillut, kun olen löytänyt vain ruukkuversiota. Hyvää sekin, mutta ulkomaisessa on vähän erilainen suutuntuma.

LiisaMaalla
Kivistössä

Huli, ole hyvä!

Suolaajahunajaa, meidän K-superissa sitä on yleensä aina tarjolla siinä hyllyssä, missä on laatikoihin pakatut yrtit ja erikoissalaatit. Stokkalta ja kauppahalleistakin varmaan löytää jos ei muuten!

Kommentoi