Cheese-o Cake-o

Kivistössä

Eli japanilainen juustokakku. Tämä kohokasta muistuttava unelman kevyt (koostumukseltaan, ei kaloreiltaan) kakkunen ui tajuntaani joitakin viikkoja sitten, kun haahuilin päämäärättä rapakon takaisissa ruokablogeissa. Liekö ollut sattuman kauppaa vai kohtalon sormella osoittelua, että olin jo aikaisemmin kyseisellä viikolla päättänyt ostaa tuorejuustoa Kivistön aamiaispöytään. Herra Philadelphia ja minä olimme kohdanneet edellisen kerran joskus alkusyksystä, joten olihan se jo aika elvyttää ystävyyssuhde.  Suunnitelmissa oli yhdistää tuorejuusto perinteisesti bageleihin (joita niitäkin kyllä leivoin) mutta päätettiin yhdessätuumin Marin kanssa, että tätä kakkua on kokeiltava.

Alla oleva ohje on mukaelma tästä ohjeesta ja se riittää täyttämään n. 30 cm pitkän ja 10 cm korkean pitkulaisen vuuan.

200 gr maustamatonta tuorejuustoa

30 gr sokeria

30 gr suolatonta voita 

3 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina)

1 dl kuohukermaa (käytin täysmaitoa, kun kermaa ei ollut)

2 tl sitruunan mehua

1/2 luomusitruunan raastettu kuori

0,5 tl vaniljauutetta tai -jauhoa

40 gr vehnäjauhoja

50 gr sokeria marenkia varten

(kirpeää hilloa tarjoiltaessa)

Anna tuorejuuston, voin ja keltuaisten lämmetä huoneenlämpöisiksi. Laita uuni kuumenemaan 160-asteeseen. Jos sinulla ei ole vedenkeitintä kannattaa laittaa n. kolme litraa vettä kuumenemaan kattilaan jo tässä vaiheessa vesihaudetta varten.

Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto ja 30 gr sokeria tasaiseksi massaksi. Lisää voi ja vatkaa sekaisin. Vispaa keltuaiset kevyesti kulhossaan ja lisää ne sitten tuorejuustomassaan ja sekoita hyvin. Lisää kerma, sitruunan mehu ja -kuori sekä vaniljauute ja vatkaa tasaiseksi. Lisää jauhot siivilän läpi sihdaten (sihtauksen voit tehdä myös ennakkoon) ja taas, vatkaa tasaiseksi.

Vaahdota valkuaiset toisessa kulhossa ja lisää sokeri mukaan vähitellen. Vaahtoa ei kannata vatkata ihan marenkimaisen kovaksi, sillä silloin se on vaikeampi sekoittaa muun massan joukkoon. Kääntele valkuaisvaahto varovasti tuorejuustomassaan. 

Voitele vuoka ja vuoraa se sitten leivinpaperilla niin, että reunojen yli tulee kunnon kaistaleet (n. 5 cm) paperia tukemaan kakun kohoamista uunissa. Aseta vuoka syvälle uunipellille ja kaada pellille kiehuvaa vettä n. puoleen väliin kakkuvuokaa. Paista uunin keskitasossa ensin tunti ja laske lämpötila sitten 150-asteesen ja paista vielä n. 30 minuuttia. Kakku on kypsää, kun siihen tökättyyn cocktail-tikkuun ei jää taikinajälkiä.

Jäähdytä ja nauti sellaisenaan tai jonkin kirpeän hillokkeen kera niin kuin ne onnekkaat kanssabloggaajat, jotka viettivät selkeästi vuoden herkullisimman ja hauskimman illan männä viikonloppuna Chez Jasulassa. Oi jospa oisin saanut olla mukana!

Kakku oli ihanan keveää mutta juuri niin juustokakkumaista kuin salaa toivoin! Taidan täst'edes leipoa juustokakkuni aina näin ilman turhia keksipohjia. Pienenäkin söin rahkapiirakasta pelkän rahkan ja rusinat..

Share

Kommentit

Ja joka kehun arvoinen kakku!

Mari kyllä muisti antaa kunnian kakkulöydästä sinulle!...toisaalta sitten, näytti se kuvia myös perseleivistä....

MariMaalla
Kivistössä

NANNA! Soli mun syy, että leivästä tuli semmonen, ei Liisan. Liisalle ei koskaan kävis niin, koska se on Leipäkuningatar.

MariMaalla
Kivistössä

Ps. te kanssa-jasuilijat ja kaikki muutkin: tämä ohje tuplana täyttää sellaisen pyöreän kakkuvuoan.

LiisaMaalla
Kivistössä

Nanna ja Mari, mahottomia ootte! Ei kai se toisaalta ihme ole, että ruotsalaisen huonekalujätin perse uunista tulee perseleipää?

Yaelian (Ei varmistettu) http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/

Juustokakut ovat niin nameja:) Olen välillä tehnyt myös pohjattomia juustokakkuja,ne on kevyempiä,tai ainakin niin luulottelen itselleni;D

Akvamarin (Ei varmistettu) http://villavalpuri.blogspot.fi

Liisa, tuo kakkunen räjäytti tajunnan ja kirsikkahilloakin saimme _tonkia_ :-D Aivan mahtava yhdistelmä. Kiitos tuhannesti! Ja toivottavasti pääset mukaan seuraavalla kerralla!

Mari, oli ihana nähdä sinua taas ja kuulla onnellisia uutisia! :-) Kiitos herkuista ja läsnäolosta, tervetuloa uudelleen!

Hannele | Kokit ja Potit (Ei varmistettu) https://kokitjapotit.blogspot.com

Oi kakku, oi ihana! Kirsikkahillo tämän kanssa oli jotain superia.

LiisaMaalla
Kivistössä

Yaelian, ihan varmasti ovat terveellisempiä!

Akvamarin, hyviä reseptejä on ilo jakaa ja varmasti olen mukana seuraavalla kerralla!

Hannele, en epäile! Täytyy pyytää Maria tekemään mullekin satsi.

Oi jospa seuraavan kerran oisit mukana, eikös joo!

Tämä oli taivaallista, aion tehdä tätä heti, kun meitä on enemmän kuin me kaksi syömässä. Niin kevyttä tämä ei nimittäin ole, että linjani kestäisivät puolikasta edes tästä puolikkaasta kakusta ;-) Saksassa juustokakku tehtiin vähän samaan malliin ja jo siellä ihastuin, mutta tuo vesihaude oli minulle uusi juttu.

Minä olen myös ihan varma, että se perseleipä olisi ollut hyvänmakuista, vaikka se uuni (ei siis Mari) pilasikin sen estetiikan. Ja yllättäen soli Nanna, joka ilmiantoi perseleivän julkisesti...

Chez Jasu (Ei varmistettu) http://chezjasu.blogspot.fi/

Juuri kaavin lautaselta viimeisen palan kirsikkahillolla. Kiitos! Oli kyllä herkullista.

Huli/Meanwhile in Longfield.. (Ei varmistettu) http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/

Kuulostaapas houkuttelevalta! Tosin pidän itse juustokakuissa kamalasti juuri siitä keksipohjasta, mutta nappaan tämän reseptin varmuudeksi talteen, sillä luulen tämän olevan taivaallista hillojen kanssa. :P

LiisaMaalla
Kivistössä

Jonna, kannattaa kyllä tosiaan varata useampi syöjä, vaikka tämä puolikas määräkin häviää yllättävän helposti ihan yksin..

Jasu,  jos olisin päässyt paikalle kakkua ei luultavasti olisi säästynyt noin pitkään :), kiva kun tykkäsitte!

Huli, nää on just näitä makuasioita. Mä oon aina ollut heikkona noihin täytteisiin oli kyseessä kakku kuin kakku :)

MariMaalla
Kivistössä

Yritän muuten ehtiä huomenna laittamaan tänne kirsikkalisäkkeen ohjeen kaikessa ihanassa yksinkertaisuudessaan!

Soul Kitchen

Kiitos kiitos kiitos ohjeesta! Tämä oli aivan mahdottoman hyvää ja sen kirsikkahillon kanssa jumalaista.

Minusta persleivässä ei ollut mitään vikaa, se olisi sulostuttanut täydellisesti meidän pitopöytään.  

LiisaMaalla
Kivistössä

Anna, ei siinä varmaan ollutkaan mitään vikaa, Mari vaan kainosteli turhaan :)!

Minna Vuo-Cho (Ei varmistettu) http://eriqou.blogspot.fi/

Oi nam, nam... tätä(kin) on kyllä pakko kokeilla. Juuri luin yhtä japanilaista keittokirjaa, mutta sen juustokakkuresepti näytti kyllä ihan perinteiseltä eurooppalaiselta - höh...

Hosuli
Hömppäblogi

Ei hitsi, miten mahtava idea! Kiitos tästä. Kakusta saisi varmasti helposti myös gluteenittoman. Testiin menee.

Rakastan kyllä myös keksipohjaa, oi että.

LiisaMaalla
Kivistössä

Minna, japanilaiset leipomukset on kyllä mielenkiintoisia. Muutama muukin resepti on sieltä suunnalta kokeilulistalla!

Hosuli, luulisin että toimii myös gluteenittomana, kerro jos kokeilet!

Tiiuska (Ei varmistettu) http://kulkeva.blogspot.fi/

Voi miten ihanan näköinen juustokakku! Joskus kokeilin sitä perinteistä New York Cheesecakea, tämä näyttäisi olevan vähän samantapainen. Nam, pakko kokeilla piakkoin!

LiisaMaalla
Kivistössä

Tiiuska, joo on se New York-versiokin kyllä hyvää! Vähän tuhdimpaa se kyllä on kuin tämä mutta  hyvää yhtäkaikki.

Maikki // Maikin mokomin (Ei varmistettu) http://maikinmokomin.blogspot.fi

Hei. Minäkin kokeilin tehdä japanilaista juustokakkua ja mainitsin myös teidän bloginne omassa blogitekstissäni :)

Kommentoi