Fenkolisitrussalaatti

Kivistössä

Koska fenkoli on valtavan ihana asia ja koska pidän sitrushedelmien fileoinnista (pääntyhjennyshommaa niin kuin Mari sitä kutsuu), tämä salaatti vain odotti tulla tehdyksi.



1,5 fenkolia
2 verigreippiä
1 appelsiini
pieni puntti ruohosipulia


Puolita fenkoli ja siivuta mahdollisimman ohueksi veitsellä. Levitä fenkolisiivut laakeaan astiaan odottamaan. Fileoi verigreipit ja appelsiini. Ripottele sitrusten hedelmäliha fenkolisiivujen päälle. 


Kastikkeeseen sain inspiraation  Joy the Bakeriltä. Sinappisen täyteläinen kastike pyöristi mukavasti fenkolin aniksista makua ja sitrusten kirpeyttä. Alla ohje niin kuin minä sen tein.


1 tl Dijon-sinappia
3 rkl veriappelsiinimehua (tuoremehua siis)
1 pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 tl hunajaa
3 rkl punaviinietikkaa
1 rkl maustamatonta jugurttia (kreikkalaista tai turkkilaista)
1,5 dl oliiviöljyä
pippuria ja suolaa


Hölskytä kaikki kastikkeen aineet kannellisessa tölkissä sekaisin. Pirskottele kastiketta salaatin päälle ja koristele ruohosipulisilpulla.



Meillä salaatin kanssa syötiin uusia perunoita ja ruisjauhoissa kieriteltyjä muurikalla paistettuja muikkuja. Hyvää oli.


Share

Kommentoi