Granaatin punaiset helmet

Kivistössä

Nyt niitä taas saa! Granaattiomenoita nimittäin. Tai saahan näitä nykyään ympäri vuoden, mutta sanoisin, että näin jouluna ne ovat parhaimmillaan. Ovatpa ne huomattavan paljon edullisempiakin nyt, joten siksi niitä kannattaa ostaa koristamaan joulupöytää ja joulun mentyä säilöä ihanat punaiset helmet pakkaseen!Maistoin granaattiomenaa ensimmäisen kerran ehkä vuonna 1996. Ystäväni vanhemmat järjestivät joka itsenäisyyspäivä perinteisen vastaanoton suurelle ystäväjoukolle ja siellä tarjottiin mm. salaattia, jonka tähtenä granaattiomena loisti. Syntyi välitön rakkaussuhde. Muistelen myös miettineeni, että sitten isona järjestän samanlaiset kekkerit omille ystävilleni. Perinne odottaa vielä alkamistaan, mutta onneksi voi muistella menneitä!


Itse irrotan siemenet leikkaamalla omenan neljään lohkoon, joita sitten taivutan ja nypin siemenet irti. Jaa punaiset siemenhelmet pieniin pakasterasioihin tai pusseihin ja pakasta. Melkein unohdin mainita keneltä olen tämän tavan oppinut: ihanalta Nigellalta tietysti! Bless her.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Näin eilen Jamie Oliverin ohjelmassa, miten hän irrotti siemenet koputtelemalla puolikasta hedelmää ruokalusikalla. Pitää kokeilla! Itse inhoan eniten tuota nyppimistä juuri, muuten granaattiomena on mainio hedelmä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä olen käyttänyt myös tuota Jamien "lusikkatekniikkaa". Sitä esiteltiin jossain aiemmassakin ohjelmassa. Se kannattaa muuten tehdä ison, syvän kulhon kera niin välttää roiskeet. Ehdottmasti kätevää!

Granaattiomenat on ihan parasta, sopivat moneen paikkaan. Kauniita ja herkullisia.

Tein äsken suklaafudgea Nigellan reseptillä. Hyviä. Että Bless her, todellakin. :)

-Tusla
www.soppakellari.blogspot.com

LiisaMaalla
Kivistössä

Vierailija, juu satuin katsomaan samaa ohjelmaa ja sitä drinkkiä pitää kokeilla myös! Tosin voisin korvata tequilan vaikka hyvällä vodkalla.. Koputtelua olen testannut minäkin mutta tykkään enemmän nyppimisestä, kun koputellen ne mehut on tosiaan pitkin keittiötä :).

Tusla, ei sitä Nigellaa turhaan kutsuta keittiöjumalattareksi! Niissä tv-sarjoissa mua ilahduttaa joka kerta yhtä paljon, kun Nigella aina lopputekstien pyöriessä hipsii satiiniaamutakissa jääkaapille ja nappaa suuhunsa jonkun herkkupalan :).

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Täälläkin ilmoittautuu yksi Nigella-fani! :) Granaattiomenat kuuluvat meidänkin jouluun, mutta en ole tajunnut pakastaa niitä. Kätevää - testiin menee!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.