Härkäpapucrostinit

Ladataan...
Kivistössä

Härkäpapuja! Liisa, miten on MAHDOLLISTA, että meillä ei kasva härkäpapuja!? Jotenkin näin kuului tekstiviesti, joka lähti puhelimestani Stokkan vihannesosastolta härkäpapulaarin vierestä. Kauhoin itselleni pussillisen kauniita palkoja pään pulputtaessa resepti-ideoita ja ensi kevään kylvösuunnitelmia. Siitä pussillisesta syntyi lauantainen lounas: nämä crostinit.

Härkäpapucrostinit 4:lle

Salaatti
1 kg härkäpavun palkoja
2 pientä avomaankurkkua tai 1 peruskurkku
1/2 ruukullista basilikaa
1/2 ruukullista minttua
3 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria, hiven suolaa
voimakasta juustoa, esim. pecorinoa

Crostinit
8 viipaletta hyvää vaaleaa leipää
oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi

Esikäsittele härkäpavut: avaa palot ja riivi ne. Laita vettä kiehumaan ja varaa viereen kulhollinen jääkylmää vettä. Keitä papuja vedessä noin 3-4 minuuttia, kunnes papujen pinna paksun kalvo muuttuu maitomaisen läpikuultavaksi. Nosta pavut kylmään veteen jäähtymään. Purista papu kuoren sisältä kulhoon ja heitä kuoret pois.

Kuori kurkut, puolita ja kaavi siemenet pois. Leikkaa viipaleiksi ja laita papujen seuraksi. Suikaloi yrtit ja lisää kulhoon. Purista päälle sitruunan mehu ja valuta sekaan öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita hetkiseksi jääkaappiin maustumaan.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sivele leipäpalat öljyllä ja hiero pintaa halkaistulla valkosipulin kynnellä. Nosta leipäviipaleet uuniin ja anna paahtua rapeaksi. Nosta lautaselle.

Nosta salaatti kaapista ja kaada tarjoiluastiaan. Vuole päälle juustolastuja. Nosta ruokailijoiden lautasille crostini ja nostele salaattia kastikkeineen runsaasti päälle. Laita juustoa myös tarjolle, jotta jokainen saa halutessaan lisätä sitä annokseensa.

ps. Kuivatut härkäpavut käyvät myös. Muista liottaa ne huolella ja noudattaa keitto-ohjeita!

Näillä ajatuksilla: rentoa viikonloppua itse kullekin!

Share

Kommentit

jokihaka kokkaa (Ei varmistettu)

Mahtavaa! Tuon voi melkein maistaa täällä asti.. Hauskat viikonloput sinne myös!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kliffa blogi hei. Ja ehdit vielä "opastettuna" kirjojenkin pariin. Ehtiikö lohi graavantua vuorokaudessa ?

jukka s.

MariMaalla
Kivistössä

Kiitos Jukka! Kyllä vuorokausi riittää graavaantumiseen.

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Ei paha, ei paha :) Meillä kyllä käy ajatukset yksiin. Ostin innokkaana pari pussillista härkäpapuja tällä viikolla, ja resepti on ollut hakusessa. Olen tehnyt tämän tyyppistä sekoitusta herneiden kanssa. Näyttää niin hyvältä! Ja kuvat on kauniita!

Tämän innoittamana kaupasta tuli juuri mukaan pussillinen härkäpapuja ja niistä syntyy huomenna lisäke. Ihanat kuvat!

MariMaalla
Kivistössä

Tiina & Jonna: Great minds think alike. Ja härkäpapuja on kyllä niin ensi vuonna meillä kasvamassa. Vitsi mitä herkkua. Ja kiitos kuvakehuista :)

Tusla (Ei varmistettu)

Härkäpavut ovat mitä parhainta seuraa perunan kasvinkumppaniksi. Olen joskus jopa kylvänyt niitä perunan kanssa samaan. Tuottavat maaperään typpeä, jos nyt oikein muistan. Ja ei ole hallanarka, joten voi kylvää jo aikaisin keväällä. Alku&juuresta voi hankkia maatiaislajikkeita ja pakkauskoko on kunnollinen.

Mutta hei, tän te varmaan tiesittekn? :) ens vuonna kasvamaan vaan. Kuuluu sarjaan kylvä ja unohda. Ja sitten korjaa hieno sato.

MariMaalla
Kivistössä

Eikun Tusla, kiitoskiitos vinkeistä! Tuo Alku&juuri on vielä kokonaan meillä korkkaamatta. Sieltä laitetaan hankkien ensi vuoden härkikset. (Olen muuten järjettömän kateellinen siitä, että ulkomaisissa ruokalehdissä härkäpapu on kevään herkku, jota kokkaillaan ensimmäisten parsojen kanssa. Jonain päivänä mä vielä puutarhuroin ainakin yhden kasvukauden jossain etelämmässä :)

Kommentoi

Ladataan...