Haudutetut vasikanposket

Ladataan...
Kivistössä

Kaupan pakastekaapin ovessa luki "Tarjous, vasikanposki 16,90/kg". Tartuimme tarjoukseen empimättä. Eikä kyllä kaduta, oli se sen verran herkkua!



Tarvitset:
1 kg vasikanposkia


Marinadiin:
n. 2 dl punaviiniä
suolaa
mustapippuria
3-4 valkosipulinkynttä murskattuna
muutama rosmariininvarsi


Lisäksi:
2-3 porkkanaa
1/4 lanttua
2-3 sipulia
muutama suikale sitruunan kuorta
vettä
hunajaa
0,25 dl kermaa
voita paistamiseen


Syöntipäivää edellisenä iltana sekoita marinadin ainekset kulhossa. Poista sulaneista poskista enimmät kalvot, laite ne sitten liemeen ja anna maustua jääkaapissa yön yli.


Seuraavana päivänä kuori ja pilko yksi porkkana ja osa lantusta haudutusliemeen. Kuori ja lohko sipulit. Pese sitruuna huolellisesti ja ota siitä kuorimaveitsellä muutama suikale. Kippaa edellä mainitut painekattilaan tai pataan ja lisää posket marinadeineen. Lorauta päälle vettä sen verran, että posket peittyvät.


Meillä poskia kypsennettiin painekattilassa pari tuntia. Jos kypsennät posket padassa kypsennys aika on pidempi, n. neljä tuntia 150-175 asteisessa uunissa.


Kun posket ovat hautuneet mureiksi, ota ne pois kattilasta/padasta ja siivilöi liemi. Keitä lientä kokoon, tarkista sen maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Meillä liemeen lisättiin myös vähän hunajaa pyöristämään makuja. Lisää liemeen vielä kerma ja kastike on valmis. Kuumenna valurautapannussa nokare voita ja paista poskiin rapea pinta.



Lisukkeeksi keitettiin porkkanaa ja lanttua, jotka sitten pyöräytettiin vielä voissa. Poskien liha oli ihan suussasulavan mureaa ja lopuksi paistettu pinta toimi mukavana kontrastina muuten pehmeälle lihalle.

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Näyttää aika poskettoman herkuilta!

Kira

LiisaMaalla
Kivistössä

Kira kyllä ne onnistu ihan yli odotusten! Muutenkin mulla on selkeästi joku pitkään haudutetun lihan kausi menellään, kun mielessä olevat reseptit liittyy lähinnä pelkästään ylikypsään ja riivittyyn lihaan.

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Sama kausi meneillään täällä. Söin tänään muuten lounaaksi erittäin hyvää pasta carbonaraa ja ylikypsää possua. Ulkona satoi sillä aikaa 5 senttiä lunta - parasta! :)

k1su (Ei varmistettu)

Auau! Kuolisin mielikuvanälkään jos uunissa ei ois herkkuva ja jääkaapissa odottamassa intialaisen kanapadan ainekset. Tätä on kyllä tesmailtava.

LiisaMaalla
Kivistössä

Tiina, ylikypsä possu kuulostaa taivaalliselta. Jopa näin aamu-yhdeksältä.

k1su, suosittelen tätä ihan vilpittömästi! Yksi parhaista lihansyönti kokemuksistani vähään aikaan.

Janoinen persilja

Eikä, miksei meidän kaupassa ole koskaan vasikanposki 16,90/kg -tarjouksia! Joka tapauksessa tuo kuulostaa taivaalliselta! Menee niin testiin, kunhan lopetan tämän muuttamisen :) Jos siis löytyy jostain vasikanposkea...

LiisaMaalla
Kivistössä

Psst, Käpylän Mustapekasta sitä löytyy ja sinne pääsee aika näppärästi myös julkisilla (miksei toki omalla autollakin) jos ei satu asumaan ihan lähistöllä.

Kommentoi

Ladataan...