Itse tehty joululahja: persimonhillo

Kivistössä

Lupasin viime viikolla toisenkin persimoninhyödyntämisvinkin, ennenkuin sesonki loppuu. Ainakin naapurikaupassa näytti vielä hyllyillä olevan, joten ehdinpäs! Persimonista tulee mielenkiintoinen ja persoonallinen hillo joululahjakoreihin juustojen seuraksi. Ja kun hillopurkit ja -kannet koristelee sievästi, ei haittaa vaikka kaapeissa olisikin vain sekalainen seurakunta silli- ja sinappitölkkejä.

Suosittelen tätä nimenomaan juustojen seuraan, koska keittäminen tuntuu auttavan parkkihappoja nostamaan päätään ja hillo kuivattaa hiukan kieltä ja kitalakea. Hyvät juustot kestävät sen ja tämä hunajainen herkku sopi  mielestäni erinomaisesti aika tiukalle tilsit-tyyppiselle juustolle, jonka kanssa hillon koemaistoimme. Pienen sokerimäärän ja säilöntäaineettomuuden vuoksi hillo kannattaa syödä alkutalven aikana pois kuleksimasta!

Persimonhillo

600 g persimonsosetta (n. 6 hedelmää)
300 g sokeria
1 kanelitanko
1/2 sitruunan mehu

Kuori ja soseuta hedelmät. Kaada kattilaan hedelmäsose ja sokeri. Lisää kanelitanko ja puolikkaan sitruunan mehu. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia. Nosta kanelitanko pois ja purkita hyvin pestyihin ja 100-asteisessa uunissa kuivatettuihin hillopurkkeihin.

Tässä nämä persimonireseptit nyt puolestani olivat tälle sesongille. Olen lusikoinut niitä niin valtavasti aamujugurtin kanssa kitusiini, että enää ei jaksa persimonoida. Jos kuitenkin vinkkiä halajat, tässä muutama hyvältä kuulostava (Sale et Pepe -lehden persimonijutusta):

Salaatti kylmäsavulohesta, endiivistä ja persimonviipaleista. Kastikkeeksi limenmehua ja oliiviöljyä, päälle mustapippuria.

Salaatti gorgonzolasta, hasselpähkinästä, persimonista ja rukolasta. Kastikkeeksi hiukan balsamicoa ja oliiviöljyä.

Jos kokeilette, kuitatkaa tänne, olivatko onnistuneita yhdistelmiä! Ainakin ajatuksen tasolla toimivat..
 

Kommentit

Kotona
Kaukana kotoa

En ole koskaan tehnyt hilloa, mutta tätä voisin kokeilla. Vaikuttaa sen verran helpolta. Minkä verran hilloa tuosta tulee? Kuinka monta ja minkä kokoista purkkia tarvitsit?

MariMaalla
Kivistössä

Hei Kotona! Nyt on hyvä aloittaa :) Tämä on aika pieni satsi, annoksesta tuli nuo kuvassa näkyvät purkit: kaksi sillipurkkia ja kaksi sinappipurkkia. Neljä pientä lasitölkkiä tai kaksi sellaista oliivipurkin kokoista lasitölkkiä riittänee. Tosin kannattaa aina pestä ja kuumentaa muutama ylimääräinen, niin ei ainakaan jää harmittamaan, jos hilloa jää yli!

jokihaka kokkaa (Ei varmistettu) http://jokihakakokkaa.blogspot.fi/

Kyllä mulle tuollainen lahja kelpais...

Minna Vuo-Cho (Ei varmistettu) http://eriqou.blogspot.fi/

Niin kelpais mullekin ... ja jotain tollasta olis kiva tehdä itsekin jos vaan ehtis jossain välissä

MariMaalla
Kivistössä

Jokihaka: jos muut ei tajua tehdä, aina voi tehdä itselleen lahjoja!

Minna: Let's see what I can do ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.