Kananmaksaa rosmariinivartaassa

Ladataan...
Kivistössä

Kananmaksa on ollut yksi niistä raaka-aineista, jota olen halunnut maistaa jo pidemmän aikaa. Kananmaksapateesta löytyi reseptiä etsiessäni eri versioita todella paljon, mutta muita reseptejä ei niinkään. 

Kananmaksa rosmariinivartaassa kuulosti herkulliselta ja sitä meillä siis kokattiin Gourmet-lehden ohjetta mukaillen.

600 gr kananmaksaa (2 pkt pakasteena)

n. 8 vahvaa rosmariininvartta

5 dl maitoa liottamiseen

suolaa

pippuria

voita paistamiseen

Sulata kananmaksat ja valuta ne lävikössä. Putsaa maksoista ylimääräiset rihmaleet pois ja pilko ne tarvittaessa pienemmäksi (ilmeisesti kananmaksassa ei ole samanlaista kalvoa kuin esimerkiksi naudan maksassa, kätevää!). Laita maksat kulhoon ja kaada päälle maitoa niin että ne peittyvät (n. 5dl). Anna liota tunnin verran. Valuta ja kuivaa maksat ja mausta sitten suolalla ja pippurilla. Riivi rosmariinin varsista ylimääräiset lehdet pois. Pujota maksat vartaisiin ja paista voissa n. 6-7 minuuttia yhteensä kunnes vartaat ovat ruskistuneet ja maksa on kypsää.

Tarjoa vartaat salaatin ja chiantin kera. Meillä salaattiin oli paahdettu uunissa kikherneitä, punasipulia ja muutama valkosipulinkynsi. 

Share

Kommentit

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

On se vaan niin hyvää! Inspiroituisinkohan nyt jo tekemään itsekin:) Hauskaa viikonloppua!

LiisaMaalla
Kivistössä

Tiina oli se! Hyvää viikonloppua sinnekin!

Janoinen persilja

Voi miten ihanalta kuulostaa! Menee niin kokeiluun heti kun bongaan tuota kananmaksaa seuraavan kerran kaupassa :)

Nykyään näkee niin surkean vähän sisäelinreseptejä että tulin tästä kovin iloiseksi. Mikälie kammo ihmisiä vaivaa.

LiisaMaalla
Kivistössä

Ruualla ilahduttaminen on kivaa! Sen verran vielä vinkkaisin, että jonkinsortin sitruunavoi sopis näiden vartaiden kylkeen kuin nenä päähän. Pientä kirpeyttä jäin itse kaipaamaan, vaikka herkkua muuten olikin. Ainakin se hyvä puoli ihmisten kammossa on, että me jotka sisäelimistä pidämme, saamme niitä todella edulliseen hintaan!

Kommentoi

Ladataan...