Kermainen porosoppa

Kivistössä

Joulun alla hankitun porosatsin viimeiset paketit päätyivät tähän kermaiseen keittoon. Soppa kaipasi pientä särmää, jota lapin ukon keitossa usein käytetty viherpippurisulatejuusto olisi varmasti antanut. Maistuvaa se toki oli näinkin ruisleivän ja kylmän piimän kanssa särvittynä.



n. 800 gr poron niskaa (luineen)
laakerinlehtiä
kokonaisia mustapippureita
suolaa
1 iso sipuli
7,5 dl vettä
3-4 perunaa
2-3 porkkanaa
2 dl kermaa
persiljasilppua


Ruskista liha nopeasti kattilassa tai padassa ja kaada päälle vesi. Lisää mukaan silputtu sipuli, laakerinlehdet, suola ja pippurit. Hauduta kypsäksi. Siivilöi liemi talteen ja erottele liha luista. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Kiehauta liemi, lisää perunat, porkkanat ja liha. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä ja lisää kerma. Maista ja mausta tarvittaessa. Ripottele persiljaa annoksen päälle.


Share

Kommentit

LukanLusikassa ruokablogi (Ei varmistettu)

näyttää hyvältä ja varmasti maistuu kanssa :)

LiisaMaalla
Kivistössä

Kiitos Luka!

Kommentoi