Kerrossämpylät

Kivistössä

Tässä vaiheessa täpötäyttä viikkoa voi jo unohtua haaveilemaan viikonlopusta.Minulle viikonlopuissa usein antoisinta on se, että on aikaa leipoa. Ja hymistellä menemään, kun leipien täytteenä on tällaisia herkkuja. Ohje on mukailtu Richard Bertinetin Leipää monella tapaa-kirjasta.


Kerrossämpylät (n. 4 suurehkoa sämpylää)


300 gr täysjyvä- eli grahamjauhoja
200 gr vehnäjauhoja
1/2 ps kuivahiivaa
12 gr suolaa
385 gr vettä
(siemeniä)


Sekoita kuivat aineet suuressa kulhossa. Lisää vesi ja työstä taikinaksi käsin tai koneella. Tarkoitus on, että taikina irtoaa kulhon reunoista mutta on kuitenkin vielä hieman tahmeaa. Anna taikinan levätä kevyesti öljytyssä kulhossa tunnin verran tai kunnes se on tuplaantunut tilavuudeltaan.  Kaavi kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele tai kaulitse se n. 1 cm paksuksi suorakaiteeksi. Leikkaa levystä taikinapyörällä kolmioita tai suorakaiteita. Kostuta levyn pinta vedellä pullasutia apuna käyttäen ja laita päälle toinen levy. Toista kostutus ja lisää haluamasi määrä kerroksia (minä taisin laittaa kolme tai neljä).


Kohota sämpylöitä vielä tunti ja lämmitä uuni sillävälin 250-asteiseksi. Halutessasi kostuta sämpylän pinta vedellä ja ripottele päälle siemeniä. Laita sämpylät uuniin ja laske lämpötila samantien 220-asteeseen ja paista leipiä n. 20-25 minuuttia.

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ompas söpösiä!

Riikka/Vatsasekaisin Kilinkolin

LiisaMaalla
Kivistössä

Kiitos Riikka! Mä haaveilen siitä teidän sipulipiirakasta. Sipulikeittokin vois toimia tähän hetkeen.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.